Kosten bladpootwants en grauwe veldwants bestrijden

We leven in een tijd waarin er steeds meer exotisch ongedierte mee lift naar onze huizen toe. De bladpootwants en de grauwe veldwants zijn hier een mooi voorbeeld van. Het is een diersoort die tot 2007 niet in ons land voorkwam. Aangezien we steeds vaker naar exotische landen reizen komt er echter behoorlijk wat ongedierte mee in onze bagage. De bladpootwants en de grauwe veldwants zullen niet in ons huis willen wonen, maar het kan zijn dat je ze toch tegenkomt binnenshuis. We keken naar de manieren om ze te bestrijden en de doeltreffendheid.

De kosten van de bestrijding

We informeerden bij ongediertebestrijders naar de kosten van de bestrijding van de bladpootwants en de grauwe veldwants. We kregen de volgende prijsopgaven toegestuurd:

Wat voor diersoort wordt er bestreden Met welke methode wordt gewerkt Hoe doeltreffend is de methode Prijs
Bladpootwants en grauwe veldwants Ongediertebestrijder die een nest uitroeit en het ongedierte in huis verdelgt Zeer doeltreffend aangezien het nest ook wordt verdelgd Tussen 195 en 235 euro
Bladpootwants en grauwe veldwants en ander kruipend ongedierte Een spuitbus waarmee je het loslopend ongedierte verdelgt Matig doeltreffend aangezien je alleen de indringers pakt maar niet het nest Tussen 10 en 15 euro voor een spuitbus
Bladpootwants en grauwe veldwants en ander kruipend en vliegend ongedierte Een ultrasoon kastje waarmee je meerdere soorten insecten verjaagt Dubieus. De werking kan niet worden bevestigd of ontkend. Tussen 25 en 40 euro voor een kastje

De noodzaak van de bestrijding van de bladpootwants en de grauwe veldwants

Op het moment dat je een bladpootwants of een grauwe veldwants ziet is je eerste gedachte dat dit ongedierte snel moet worden verdelgd. Je bent geneigd om het dood te stampen met je schoen maar daar kom je al snel van terug. Dit soort beestjes scheiden namelijk wanneer ze zich bedreigd voelen een heel smerige lucht af. Door de stank schrik je hier al snel van terug. Het is dan ook goed om te weten dat je een bladpootwants en een grauwe veldwants niet hoeft te bestrijden. Ze zijn ongewenst in jouw huis omdat ze er onsmakelijk uit zien maar schadelijk zijn ze niet. Het is namelijk ongedierte wat zicht voedt met blad in jouw tuin. Jouw planten kunnen ze dus aantrekken wanneer er in de wintermaanden geen blad in je tuin ligt, maar verder kunnen ze geen kwaad. Dit soort ongedierte zal namelijk geen ziektes je huis binnen brengen en daarnaast zal het ook niet bijten of steken waardoor jij met jeukende plekjes op je huid komt te zitten. Bestrijden is dus niet noodzakelijk.

Waar de kosten van een bestrijder uit bestaan

Wil jij toch de bladpootwants of grauwe veldwants laten bestrijden dan zal je de GGD moeten inschakelen. Het gaat immers om een exotische diersoort en niet iedere ongediertebestrijder zal deze diersoort zomaar de baas kunnen zijn. Er moet kennis in huis zijn om dit probleem bij het nest aan te pakken. Je betaalt een behoorlijk bedrag voor de bestrijder. We keken waar die prijs uit bestaat.

 • De voorrijkosten. De ongediertebestrijder van de GGD moet komen voorgereden. Daarvoor betaal jij. Hij moet het materiaal aanvoeren en de werkplek klaarmaken. Die kosten zijn vast; je betaalt ze ongeacht het type klus wat wordt uitgevoerd.
 • De materiaalkosten. Het materiaal heeft een prijskaartje. Aangezien er geen gebruik meer mag worden gemaakt van het uiterst schadelijke DDT moet er nu worden gewerkt met een biologisch bestrijdingsmiddel wat aanzienlijk duurder is.
 • Het arbeidsloon. De bestrijder zal doorgaans geen heel uur bezig zijn met de werkzaamheden maar wordt wel op een blok van minimaal een uur afgerekend. Dat komt doordat hij zijn tijd ruim moet inplannen. Je betaalt dus altijd meer arbeidsloon dan de werkduur van de bestrijder.
 • De Kilometerkosten. Niet te verwarren met de voorrijkosten zijn de kilometerkosten. De bestrijder moet een afstand afleggen om bij jouw huis te komen.
 • De BTW. Dit is belasting die de ongediertebestrijder betaalt aan de belastingdienst. Hij berekent deze dus door aan jou.

Besparen op de kosten van een ongediertebestrijder

Besparen op de kosten is heel eenvoudig met onderstaande tips:

 • Bestrijding niet noodzakelijk. Woon jij in een gebied waar dit ongedierte woont, dan hoef je niet per sé te bestrijden. Je kan er ook voor kiezen om je huis goed af te schermen. Dat doe je door ramen en deuren gesloten te houden en kieren in je huis af te dichten met bijvoorbeeld PUR schuim. Zo voorkom je dat je dit ongedierte moet verdelgen.
 • Laten zitten. Het gaat niet om schadelijk ongedierte voor de volksgezondheid. Je kan dus besparen door het beestje te laten zitten en loslopende exemplaren buitenshuis te zetten na het vangen.
 • Offertes opvragen.

Offertes vragen om te besparen

Offertes zijn de gemakkelijkste manier om te besparen op de bestrijding van dit ongedierte. Dat doe je met onderstaande button. Je vraagt direct meerdere vrijblijvende offertes op die je met elkaar vergelijkt. Dat levert je al snel een voordeel op wat kan oplopen tot wel 22 procent. Je vergelijkt op de volgende punten:

 • Hoogte voorrijkosten
 • Hoogte materiaalkosten
 • Hoogte arbeidsloon
 • Hoogte kilometerkosten
 • Prijs inclusief BTW.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!