Kosten kwaliteitsinspectie qa

Bedrijven hebben vaker dan men lief is te maken met ongedierte en de overlast daarvan. Op het moment dat jouw bedrijf met een plaag van ongedierte te maken krijgt is het vaak al te laat. Het ongedierte wordt namelijk pas opgemerkt wanneer het al een bepaald punt van je bedrijf aan het overnemen is. Dat is het moment waarop de gezondheid in gevaar komt en de productie doorgaans moet worden stopgezet. Wanneer jouw bedrijf de veiligheid voorop zet en je een productie wil die niet noodgedwongen wordt onderbroken is een kwaliteitsinspectie qa de oplossing. We informeerden naar deze inspectie, wat er gebeurt en wat de kosten bepaalt.

Wat gebeurt er bij een kwaliteitsinspectie qa

Een kwaliteitsinspectie qa laat je uitvoeren wanneer je zeker wil weten dat je geen risico loopt op een plaag van ongedierte. Je gaat ervoor naar een bedrijf wat aan ongediertebestrijding doet. Op dat moment wordt er overeengekomen dat er werkzaamheden worden uitgevoerd waarbij men gaat kijken of er in jouw bedrijf een risico is op plaagdieren en de mogelijkheid dat er een uitbraak komt. Het gaat in dat

 geval om meerdere controles en inspecties die worden uitgevoerd. QA is een afkorting die afkomstig is uit het bedrijfsleven. Hij staat voor quality assurance. Dat houdt kortweg in dat er wordt verzekerd dat jij de beste dienstverlening krijgt van een ongediertebestrijder.

 • Een nul meting. De kwaliteitsinspectie qua houdt een nulmeting in. Er wordt een beginpunt gemaakt voor het verdelgen van ongedierte. Daarbij wordt gekeken naar de stand van zaken bij de eerste kwaliteitsinspectie. Daarbij wordt gekeken naar een aantal zaken.
 • De situatie op dit moment. Er wordt gekeken naar de situatie zoals die op dit moment is, in jouw bedrijf. Daarbij kijkt men naar de aanwezigheid van ongedierte op bepaalde plekken in het bedrijf waar al vaker assistentie bij is geweest. Er wordt, kortom, gekeken of de werkzaamheden om overlast van plaagdieren te voorkomen het juiste effect hebben gesorteerd. Het bedrijf wat de inspectie uitvoert kan dan ook het beste hetzelfde bedrijf zijn als dat wat de werkzaamheden heeft uitgevoerd. Men is op de hoogte van wat er is gedaan in het verleden en welke werkzaamheden er de komende tijd op de agenda staan.
 • Het bedrijfsproces wordt onder de loep genomen. De mate waarin jij het risico loopt op overlast door plaagdieren wordt bepaald door het bedrijfsproces. Het is dan ook goed dat het bedrijfsproces door een externe organisatie onder de loep wordt genomen. Daarbij wordt goed gekeken naar de zaken bij een productie die gevoelig zijn voor ongedierte. Er wordt gekeken naar bijvoorbeeld de plekken waar zaken die als voedsel kunnen dienen worden opgeslagen. Daarnaast wordt er gekeken naar die locaties waar schuilplekken ontstaan waar plaagdieren zich kunnen ophouden. In een uitgebreid rapport worden deze zaken vastgelegd voor een toekomstige inspectie en voor de eigen administratie.
 • Het maken van foto’s. De zaken die men tegenkomt bij een kwaliteitsinspectie qa worden vastgelegd op foto’s. Dit ondersteunende materiaal komt in den rapportage te zitten die wordt gedocumenteerd.
 • De mogelijke risico’s in kaart brengen. Het doel van een kwaliteitsinspectie qa is dat de risico’s in een bedrijf in kaart worden gebracht. Daarbij wordt gekeken naar een aantal risico factoren. Denk in dat geval aan zaken als de ligging van het bedrijf, maar ook aan de constructie van het bedrijfspand.
 • De ligging van een bedrijf die het risico bepaalt. De plek waar een bedrijf gesitueerd is zal voor een groot deel bepalen wat voor ongedierte er kan huizen in een pand. Een pand wat aan het water gevestigd is zal aantrekkelijk zijn voor ratten. Deze dieren zijn doorgaans zodanig schuw dat ze zich niet in de bewoonde wereld vertonen. Op het moment echter dat hun voedselvoorraad op is en het buiten te koud wordt zullen ze zich binnen gaan verschansen met alle gevolgen van dien. Het is niet voor niets dat veel rattenplagen plaatsvinden in de wintermaanden waarin het buiten koud is, en er vooral binnen voedsel te vinden is. Een bedrijf wat centraal in een stad gelegen is zal veel minder vaak last hebben van ratten.
 • De panden en industrie in de omgeving. Niet alleen het eigen bedrijf vormt een haard van ongedierte. Er kan ook sprake zijn van overlast vanuit andere bedrijven die in de omgeving gesitueerd zijn. Is er bijvoorbeeld sprake van bedrijven waar veel voedsel of ingrediënten opgeslagen staan dan is de kans groot dat daar ongedierte in gaat verschuilen. Dat ongedierte zal dan overlopen naar jouw bedrijf wanneer de voedselvoorraad minder wordt of wanneer er betere maatregelen worden genomen om het ongedierte in het naastgelegen bedrijf te bestrijden.
 • De risico’s voor jouw bedrijf. Afhankelijk van de bevindingen uit de bovengenoemde inspectie zal een rapport worden opgemaakt waarin de risico’s voor jouw bedrijf uiteen worden gezet. Er worden risico’s benoemd die te maken hebben met een productie die stilgelegd moet worden, maar ook over producten die teruggeroepen moeten worden uit de winkel omdat er een besmetting met ongedierte is geweest.
 • Bouwkundige aanbevelingen. Daar waar de problemen worden bezorgd door een gebrekkige bouwkundige staat van het gebouw worden er aanbevelingen gegeven om deze probleempunten aan te pakken. Er volgt, kortom, een volledig rapport.

Zaken die de prijs bepalen

Voor een kwaliteitsinspectie qa valt heel lastig een prijs te noemen. Dat komt doordat deze te maken heeft met een aantal factoren. We hebben ze op een rij gezet.

 • De grootte van het pand. De afmetingen van jouw bedrijfspand zijn van invloed op de kosten van deze analyse.
 • De mate waarin men actie onderneemt na de analyse. Op het moment dat je enkel iemand inhuurt om een dergelijke controle uit te voeren waarna er geen opvolging is zal men jou een bedrag in rekening brengen. Is het echter zo dat men daarna ook de ongedierte bestrijding doet, dan zal de prijs ervan vaak worden verrekend.

Vergelijken is weten

Wil jij weten welk bedrijf het beste is om kwaliteitsinspectie qa uit te voeren bij jouw bedrijf, dan is het aan te raden om eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande link. Je krijgt een aantal offertes in je mailbox om te vergelijken. Dat levert een voordeel op wat kan oplopen tot wel 20 procent. Je vergelijkt ze op de volgende punten:

 • Arbeidsloon. Het arbeidsloon van de kwaliteit inspecteur wordt verrekend. Daarbij werkt men vaak met een aantal blokuren wat in één keer wordt afgenomen.
 • Materiaalkosten. Alle materialen die zijn gebruikt voor de inspectie moeten op de offerte staan.
 • BTW. De prijzen moeten altijd inclusief BTW zijn, ook al kan jij die als ondernemer met de belastingdienst verrekenen.
 • Kilometerkosten. De afstand die een inspecteur rijdt om bij jouw bedrijf te komen moet worden betaald in de vorm van kilometerkosten. Bespaar hierop door een bedrijf te kiezen wat in jouw omgeving gevestigd is.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!