Kosten ongediertebestrijder

Ongedierte is een grote overkoepelende term voor dieren en insecten zoals houtwormen, bedwantsen, motten, muizen, kakkerlakken en mollen. De lijst is lang. Ongedierte komt vaak op je huis af met een reden, bijvoorbeeld omdat er eten te vinden is, omdat het er vochtig is en warm, omdat er schuilplekken in zitten of omdat er zich natuurlijke stoffen bevinden die als voedsel fungeren voor larven. Heb je last van een plaag, of erg veel overlast van ongedierte, dan is het de taak van de ongediertebestrijder om je probleem op te lossen. Hier kan je lezen over hoeveel de bestrijder kost, welke factoren invloed hebben op de prijs en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

voorbereiding ongedierte preventie

Waarom ongedierte bestrijden?

Bij het meeste soort ongedierte is het essentieel dat je er meteen bij bent om het te bestrijden. Dat is omdat sommige soorten bacteriën bij zich dragen, omdat ze ernstige schade kunnen aanrichten of omdat ze anders uitgroeien tot een plaag. Het feit dat je ongedierte hebt betekent ook niet meteen dat je onhygiënisch bent. Het betekent dat een diersoort besloten heeft jouw huis als thuisbasis te gebruiken omdat het klimaat daar goed is of omdat er veel eten te vinden is. Zaak dus om dit meteen aan te pakken.

Hoeveel kost een ongediertebestrijder?

De tabel die volgt laat de prijzen zien van een paar verschillende soorten ongedierte en de kosten om die te bestrijden. De bedragen zijn inclusief BTW, materiaal en arbeidsuren.

Soort ongedierte Gemiddelde kosten Gemiddelde kosten plaag
Houtworm of boktor €2,50 – €5 per m2
Vlooien €80 per uur
Kakkerlakken €90 per behandeling €150
Muizen en ratten €80 – €90 per behandeling €140
Wespen €60 per nest €155 voor een groot nest of meerdere nesten

Welke factoren hebben invloed op de prijs?

De prijs van de ongediertebestrijder hangt af van een aantal factoren. Zo is er het oppervlak, de aard van het probleem, de omvang van het probleem en het soort ongedierte. Heb je een plaag dan betaal je meer omdat de bestrijder vaker moet terugkomen. Is het te behandelen oppervlak groter, dan betaal je meer omdat de bestrijder meer materiaal nodig heeft. Kakkerlakken zijn erg lastig te bestrijden, maar wespen niet, vandaar het verschil in prijs. En als de aard van het probleem zich ergens bevindt waar de bestrijder moeilijk bij kan, dan betaal je meer omdat de kluis arbeidsintensiever is. Ook voor de ervaring van de bestrijder betaal je meer. Als je bijvoorbeeld je mollenprobleem wilt verhelpen, dan kan een ervaren bestrijder beter helpen omdat het een erg specialistische klus is.

Prijs via aanvraag offerte

Omdat er zo veel verschillende situaties zijn die allemaal anders zijn, moet je voor veel soorten ongediertebestrijding de prijs beter achterhalen door een offerte aan te vragen. De bestrijder zal bij je thuiskomen om het probleem te analyseren en te beoordelen. Aan de hand daarvan zal hij een prijs bepalen en een behandelingsmethode waar je vervolgens mee akkoord kan gaan of niet. Vaak zit de prijs van deze analyse inbegrepen bij de kosten, mits je ervoor kiest met dat bedrijf in zee te gaan. Anders moet je voor de inspectie apart betalen.

Het zelf verhelpen van het probleem

Vaak zijn er ook huis-tuin-en-keuken middeltjes te krijgen waarmee je zelf aan de slag kan. Deze kunnen soms prima werken en je kan je probleem er mee oplossen, maar vaak is dit tijdelijk en komen ze later weer terug. Een aantal soorten ongedierte kan je zelf goed aan, zoals onder andere pissebedden, stofmijt, fruitvliegjes en teken. Andere kunnen echt een plaag vormen en hebben een professioneel bestrijdingsmiddel nodig om het probleem naar behoren te kunnen verhelpen. Vaak is het simpel, probeer het eerst zelf om geld te besparen, maar lukt dit niet ga dan meteen naar een professionele bestrijder zodat deze het kan oplossen voordat er te veel schade wordt aangedaan.

Hou de kosten van een ongediertebestrijder laag

Al met al kunnen de kosten voor een ongediertebestrijder flink oplopen. Vooral als je een groot probleem hebt die met meerdere bezoeken moet worden opgelost. Hier vind je een paar tips over hoe je de prijs van de bestrijder zo laag mogelijk kan houden zonder in te leveren op de kwaliteit van de behandeling.

  • Kies een bestrijder uit de buurt: veel bedrijven vragen tegenwoordig geld voor voorrijkosten en zo zorg je ervoor dat deze wegvallen of zo laag mogelijk zijn. Ook heb je zo alle regionale kennis van ongedierte in huis.
  • Kwantumkorting: het heeft altijd nut om met de buren te praten en te kijken of die ook problemen hebben met hetzelfde ongedierte als jij. Vaak is dit namelijk het geval. Door de klus samen aan te bieden kan je in aanmerking komen voor kwantumkorting. Hoe groter het te behandelen oppervlak, hoe gunstiger de prijs.
  • Wacht niet te lang: dit kan ernstige schade veroorzaken aan je huis, je gezondheid of je spullen. Uiteindelijk ben je dan meer geld kwijt en een ongedierteprobleem lost zich zelden automatisch op.

Vergelijk offertes en bereid je klus goed voor

Voordat je overgaat op het laten bestrijden van je ongedierte is het wel verstandig om te zien wat er geboden wordt in jouw regio. Dit doe je door offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken. In plaats van naar alle ongediertebestrijders apart te moeten gaan, kan je dit ook in één keer doen met onze vrijblijvende vergelijkingstool. Je vult een omschrijving in van de klus en geeft je locatie door en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd kan je zo beginnen met vergelijken en tot de juiste conclusie komen wat betreft de aanpak van jouw probleem.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!