Ongediertebestrijding hotels

Klanten in hotels zijn behoorlijk veeleisend. Dat is niet zo vreemd want de hotels in ons land hebben een goede naam hoog te houden. Het is dan ook de ergste nachtmerrie van een hoteleigenaar dat er een klant komt met klachten over ongedierte in zijn kamer. We keken naar de soorten ongedierte die voorkomen in hotels maar ook naar de oorzaken hiervan. De prijs van het bestrijden van ongedierte in hotels komt uiteraard ook ter sprake.

De gevolgen van een ongedierteplaag in een hotel

Ongedierte in een hotel kan een behoorlijke impact hebben voor een ondernemer. We hebben dan ook de gevolgen op een rij gezet.

  • Acuut de deuren sluiten. Kom je erachter dat je een overlast hebt van muizen in jouw hotel dan zal je op last van de Voedsel en Warenautoriteit per direct je deuren moeten sluiten. Je moet dit doen totdat de muizenplaag is bestreden. Een muizenplaag kan er namelijk voor zorgen dat er besmettelijke ziektes worden overgedragen naar jouw gasten. Dit is iets wat je absoluut tegen alle prijs moet voorkomen.
  • Alle bedden moeten reinigen/vervangen. Heeft jouw hotel te maken met bedwantsen dan is er een probleem aan de orde waarbij de bedden grondig moeten worden gereinigd. Gaat het om oudere bedden, hou er dan rekening mee dat de bedden in het ergste geval zijn aangetast met nesten waardoor je nieuwe bedden zal moeten gaan kopen; een kostbare aangelegenheid.

De kosten van ongediertebestrijding in een hotel

We informeerden naar de kosten van ongediertebestrijding in een hotel. We deden navraag bij een aantal ongediertebestrijders. Men kwam met de volgende prijsopgaven.

Wat voor diensten van een ongediertebestrijder neem je af Omschrijving van de diensten Prijs
Bestrijding van muizen of ratten in een hotel Plaatsen van vallen of klemmen, verwijderen en verdelgen van ratten of muizen, verdelgen nest en verwijderen geursporen nest Tussen 475 en 625 euro afhankelijk van de grootte van het hotel
Screening op ratten en muizen in een hotel Screenen op de aanwezigheid van ratten en muizen op risicoplekken. Indien aanwezig overgaan tot plaatsen van vallen of klemmen, verwijderen en verdelgen van ratten of muizen, verdelgen nest en verwijderen geursporen nest. Tussen 350 en 485 euro, periodiek afnemen
Bestrijding van bedwantsen in een kamer van een hotel Bestrijding van bedwantsen met behulp van chemicaliën, verwijderen en bestrijden bedwantsen, verwijderen van nest en de geursporen hiervan. Tussen 135 en 195 euro per kamer
Screening op bedwantsen in een kamer van een hotel Screenen kamers op de aanwezigheid van bedwantsen, bestrijden bedwantsen met behulp van chemicaliën, verwijderen en bestrijden bedwantsen, verwijderen nest en de geursporen hiervan. Tussen 95 en 145 euro per kamer, periodiek afnemen.

Muizen en ratten in jouw hotel voorkomen

Muizen en ratten zullen doorgaans jouw hotel mijden. Het zijn namelijk uiterst schuwe beestjes die zich niet graag in de bewoonde wereld vertonen. Ze vinden hun voedsel in het voorjaar en de zomermaanden buiten. Pas in het late najaar en de wintermaanden, wanneer voedsel buiten schaars te vinden is, zal je ze binnenshuis aantreffen. Het zijn namelijk beestjes die een bepaalde temperatuur nodig hebben om in te overleven. Daarnaast hebben ze voedsel nodig en dat is in het najaar en in de wintermaanden een stuk slechter te vinden. Dat is gelijk de reden waarom ratten en muizen in de maanden van het late najaar en de winter hun heil binnenshuis zoeken. Wil je hun aanwezigheid voorkomen, dan zal je een aantal maatregelen moeten treffen:

  • Roosters voor de ventilatie. Plaagdieren kunnen via ventilatieroosters jouw hotel binnen komen. Door het plaatsen van roosters voor de ventilatiekanalen kan je voorkomen dat ongedierte jouw hotel binnenkomt van buitenaf.
  • Gaten naar buiten afdichten. Zitten er in de wanden van jouw hotel gaten naar buitenaf, dan zal je die moeten afdichten om te voorkomen dat muizen en ratten binnen kunnen komen. Dat doe je bijvoorbeeld door ze met PUR in te spuiten.
  • De kruipruimte afdichten. De kruipruimte afdichten is een manier om te voorkomen dat ongedierte via de kruipruimte naar boven kan komen jouw hotel in. Dat afdichten doe je via de isolatie van je kruipruimte. Daarnaast kan je met PUR schuim de gaten die tussen jouw kruipruimte en je hotel in

Pak het probleem aan met de professional

Vrees je voor ongedierte in jouw hotel dan doe je er verstandig aan om de hulp van een professionele ongediertebestrijder in te huren. Je kan een screening aanvragen waarbij men periodiek bij jouw bedrijf langskomt om te kijken of je last hebt van ongedierte. Daarnaast komt men in dat geval bestrijden wanneer blijkt dat je een (beginnende) ongedierteplaag in je hotel hebt. Je kan er ook voor kiezen om het ongedierte te laten verdelgen wanneer de uitbraak al een feit is. Je betaalt dan naar verhouding wat minder voor de bestrijding, maar de gevolgen van een dergelijke uitbraak zijn rampzaliger.

De beste dienstverlening voor een goede prijs

Wil jij voorkomen dat jouw deuren moeten sluiten door ongedierte, dan vraag je vandaag nog offertes op bij ongedierteverdelgers. Dat doe je met deze button. Je krijgt gelijk offertes in jouw mailbox die je vergelijkt op onderstaande punten:

  • Prijzen inclusief BTW
  • Hoogte van het arbeidsloon
  • Hoogte van de materiaalkosten
  • Hoogte van de voorrijkosten
  • Hoogte van de kilometerkosten.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!