Ongediertebestrijding zakelijk kosten

Heb je een bedrijf, dan is er één ding waar je absoluut niet op zit te wachten. We hebben het hier over het bezoek van plaagdieren aan jouw bedrijfspand. Op het moment dat jij last krijgt van plaagdieren bij je bedrijfspand heb je een groot probleem. Wanneer je de plaagdieren opmerkt is het vaak al te laat. Ze hebben een nest gebouwd ergens in jouw pand en gaan van daaruit op zoek naar een voedselbron. Daardoor is de hygiëne in jouw bedrijf in gevaar. Het ongedierte zal namelijk in de ingrediënten en in het eindfabricaat gaan zitten. We keken voor jou naar de kosten om ongedierte te bestrijden bij jouw bedrijf.

Hoeveel kost ongediertebestrijding bij jouw bedrijf

Wat voor diensten neem je af voor je bedrijf Omschrijving van de diensten Eenmalig/permanent Prijs
Bestrijding ongedierte Ongedierte bestrijden bij uitbraak; werkzaamheden bevatten lokaliseren nest, bestrijden nest ongedierte, verdelgen nest Eenmalig Tussen 180 en 275 euro
Screening ongedierte Uitgebreide creening van de aanwezigheid van ongedierte in jouw bedrijf Eenmalig Tussen 525 en 750 euro bij een middelgroot bedrijf
Bestrijding ongedierte Ongedierte monitoren en ter plekke bestrijden wanneer er een plaag wordt aangetroffen. Permanent, op maandelijkse basis Tussen 250  en 325 euro bij een middelgroot bedrijf

Bestrijding van ongedierte op twee methodes

Het bestrijden van ongedierte kan op twee manieren gebeuren. We hebben de beide methodes toegelicht.

  • Eenmalig een plaag aanpakken. Heeft jouw bedrijf eenmalig een ongedierteplaag dan moet deze worden aangepakt. Je huurt een ongedierteverdelger in die het ongedierte aanpakt. Er wordt bestreden in het gebied waar je het ongedierte aantreft. Al het loslopende ongedierte wordt verdelgd. Verder wordt het nest gelokaliseerd en verdelgd. Na het verdelgen worden de geursporen van het nest verwijderd om te voorkomen dat een nieuwe kolonie ongedierte zich erin zal gaan vestigen.
  • Permanent jouw bedrijf vrij van ongedierte. Heeft jouw bedrijf regelmatig ongedierte en ligt er continu een uitbraak op de loer, dan is het verstandig om maandelijks een screening te laten uitvoeren bij jouw bedrijf. Hierbij wordt een aanwezige uitbraak van ongedierte gelijk aangepakt. Na het aanpakken van het ongedierte en het uitroeien van het nest worden uiteraard de geursporen ook direct verwijderd. Deze aanpak is vooral nodig bij bedrijven die bijvoorbeeld aan het water gelegen zijn waardoor ze gevoelig zijn voor ratten. Ook bedrijven die aan de rand van een bos gevestigd zijn zullen regelmatiger last hebben van ongedierte wat zich doorgaans voedt met blad.

Een preventieve screening

Ben jij moe van het stelselmatig laten verwijderen van ongedierte uit jouw bedrijf dan is het wellicht toch aan te raden om eens te kijken naar een screening. Hierbij wordt er gekeken naar de oorzaken van een ongedierte-uitbraak. De oorzaken worden vervolgens aangepakt. Denk daarbij aan bouwtechnische zaken die anders kunnen waardoor het plaaggedierte niet meer in jouw bedrijfspand kan gaan vestigen. Denk ook aan praktische manieren om te voorkomen dat voorraden op de grond staan waardoor ze een gemakkelijke prooi worden voor ongedierte. Deze screening vindt plaats in jouw bedrijf en bestaat uit de volgende punten:

  • Het doorlopen van het hele gebouw waarbij wordt gekeken naar de risico’s. Er wordt gekeken naar de plekken waar jij in je bedrijf een risico loopt op ongedierte. Er wordt gekeken naar de locaties in jouw pand waar plaagdieren zich in kunnen vestigen door de ligging. Deze punten worden goed in kaart gebracht waarna er kan worden overgegaan tot het aanbrengen van preventieve maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan de toegang via beluchtingskanalen van buitenaf. Deze kunnen met roosters worden afgedicht waardoor het ongedierte geen kans meer heeft om binnen te dringen.
  • Het volgen van het productieproces. Tijdens het productieproces bestaat er in elke fase een kans dat er ongedierte in het eindproduct verzeild raakt. Het is dan ook zo dat het hele productieproces wordt gemonitord waarbij goed wordt gekeken naar de maatregelen die moeten worden getroffen om te voorkomen dat het plaaggedierte zich in het eindproduct of de voorraad kan nestelen. Dit productieproces wordt vanaf het prilste begin tot het afleveren van het eindfabricaat aan de klant gemonitord. De verbeterpunten en maatregelen worden op papier gezet en verwerkt in een plan.
  • Het volgen van het personeel. De maatregelen om ongedierte te bestrijden mogen er op papier nog zo gelikt uitzien: het gaat erom hoe het personeel ermee omgaat. Daarom wordt er tijdens een dergelijke screening ook gekeken naar de houding van het personeel tijdens het productieproces. Ook hieruit volgt een analyse met een verslaglegging.

Zaken die het prijskaartje bepalen

Het prijskaartje van ongediertebestrijding in een bedrijf bestaat uit de volgende punten:

  • Materiaalkosten. Daaronder verstaan we alle kosten die qua materiaal worden gemaakt bij een bestrijding of een screening.
  • Arbeidsloon. Het loon van de medewerker van een verdelgingsbedrijf of van een screeningsbedrijf wordt berekend. Vaak gebeurt dit in tijdsvakken van één of meerdere uren.
  • De BTW. Dit is een post die wordt doorberekend naar de belastingdienst toe.
  • De kilometerkosten. De kosten die het bedrijf maakt om bij jou te komen; hierop bespaar je uiteraard door een bedrijf te selecteren wat in jouw omgeving gevestigd is.
  • De voorrijkosten. De vaste kosten die een bedrijf maakt door materiaal aan te voeren, de werkplek voor te bereiden en weer schoon op te leveren naderhand.

Besparen

Besparen op de bestrijding van ongedierte bij je bedrijf doe je door offertes op te vragen met onderstaande button. Je ontvangt er meerdere die je vergelijkt op de zojuist genoemde punten. Jouw voordeel kan daardoor behoorlijk oplopen.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!