Ovenvisjes bestrijden kosten

Ovenvisjes zijn een soort ongedierte die vaak wordt verward met zilvervisjes en papiervisjes. Het is een soort ongedierte die zich uiterst onopvallend ergens kan vestigen. Door hun schutkleur zullen ze namelijk nauwelijks opvallen. Ovenvisjes is een soort ongedierte die niet in jouw huis voorkomt. Voor het bedrijfsleven kunnen ze echter een ware plaag betekenen. We informeerden naar deze specifieke diersoort en naar manieren om ze te verdrijven en te bestrijden.

Hoeveel kost het bestrijden van ovenvisjes

We informeerden bij ongediertebestrijders naar de kosten van het bestrijden van ovenvisjes. Men stuurde ons de volgende offertes:

Wat voor werkzaamheden Beschrijving van de werkzaamheden Prijs van de werkzaamheden
Ovenvisjes laten bestrijden Inschakelen van een ongediertebestrijder voor het bestrijden van ovenvisjes. Locatie: thuis. Werkzaamheden: bestrijden loslopende ovenvisjes, verdelgen nest en verwijderen geursporen Tussen 95 en 135 euro
Ovenvisjes laten bestrijden Inschakelen van een ongediertebestrijder voor het bestrijden van ovenvisjes. Locatie: bedrijf Werkzaamheden: bestrijden loslopende ovenvisjes, verdelgen nest en verwijderen geursporen Tussen 195 en 355 euro afhankelijk van een aantal factoren.
Ovenvisjes zelf bestrijden Plaatsen van een lijmval om ovenvisjes aan te trekken en op die manier te verdelgen Tussen 5 en 10 euro

Zelf doen of laten doen

Het verdelgen van ovenvisjes is iets wat je in principe zelf zou kunnen doen. We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet die bepalen of je deze klus zelf moet aanpakken of niet.

  • Een probleem op zich of een onderdeel van meerdere problemen. Ovenvisjes zijn een soort ongedierte die hinder bezorgt tijdens de productie in een bedrijf. Wanneer er alleen sprake is van ovenvisjes zou je er nog voor kunnen kiezen om de plaag zelf uit te roeien. Zeker wanneer je ziet dat het enkel gaat om één voedingsbron waar de ovenvisjes hun nest in hebben gebouwd zou je het probleem nog eigenhandig de kop kunnen indrukken. Er zijn echter genoeg situaties, zeker bij bedrijven, waarin ovenvisjes een onderdeel zijn van een ongedierteplaag. In dat geval is het goed om een bestrijder in te schakelen die alle facetten van de ongedierteplaag in één keer kan afhandelen.
  • De grootte van jouw bedrijf. Heb je ovenvisjes in je bedrijf, dan is het aan jou om te kijken hoe groot de klus gaat worden. Zie je de ovenvisjes op meerdere plekken in je bedrijf en heb je geen overzicht om ze te bestrijden dan is het een verstandig idee om een ongedierteverdelger in te schakelen. Gaat het om een wat kleiner bedrijf dan kan je het probleem eventueel nog zelf aan.
  • De reglementen van de overheid. Heb jij een bedrijf waarin met levensmiddelen wordt gewerkt dan gelden er vaak heel strenge regels voor wat betreft de bestrijding van ongedierte. Je zal in dat geval bij een dergelijke plaag verplicht een ongediertebestrijder moeten inschakelen. Gaat het echter om ovenvisjes die bij een cv ketel zitten zonder dat daar verder regels bij gelden dan mag je een dergelijke plaag waarschijnlijk nog prima zelf afhandelen. Kijk dus goed naar de voorschriften van de Nederlandse Voeding en Waren autoriteit.

Geen ovenvisjes bij jou thuis

Woon jij in een gewoon huis en zie je ergens ovenvisjes scharrelen dan hebben we nieuws voor je. Naar alle waarschijnlijkheid heb je namelijk te maken met papiervisjes of zilvervisjes. Ovenvisjes zullen zich namelijk niet ophouden bij plekken waar de temperatuur onder de 37 graden ligt. Daar kunnen ze simpelweg niet overleven. In een normaal huis ligt de temperatuur nooit boven de 37 graden waardoor je met zekerheid kan zeggen dat je in een huiselijke setting nooit last van ovenvisjes zult krijgen. Ovenvisjes houden zich op, de naam zegt het al, rondom ovens van bakkerijen waar meel ligt waar ze hun nest in kunnen bouwen.

Waarom laten bestrijden zo’n kostbare zaak is

Het laten bestrijden van ovenvisjes kan een kostbare aangelegenheid zijn. We hebben een aantal redenen op een rij gezet.

  • Je betaalt voor meer werk dan je krijgt. Ongediertebestrijders in bedrijven werken doorgaans met blokken van twee uren. Je zal dus doorgaans meer uren betalen dan je in werkelijkheid krijgt. De reden hiervan is heel simpel. De ongediertebestrijder is niet in staat om de hele dag door van de ene naar de andere klus te rijden waardoor hij meer uren laat uitbetalen. Met deze kosten betaal jij dus voor een deel de loze tijd tussen twee opdrachten in.
  • Dure materialen. Er was een tijd dat je met DDT nagenoeg al het ongedierte kon en mocht bestrijden. Tegenwoordig worden de schadelijke effecten van dit materiaal steeds beter zichtbaar. Dat heeft ertoe geleid dat er met biologische materialen moet worden gewerkt die duurder zijn. Dat zie je terug in de prijs.
  • Wat je van ver haalt. Een ongediertebestrijder die je van ver laat reizen naar jouw huis is niet zo’n heel verstandig idee. Beter is het in dat geval dan ook om een ongediertebestrijder in te schakelen die in jouw eigen omgeving gevestigd is.

Besparen op de kosten van ovenvisjes bestrijden

Moeten er ovenvisjes worden verdelgd, dan doe je er goed aan om eerst offertes te vergelijken. Je kan de offertes met deze button aanvragen waarna je ze goed controleert. Dat doe je op basis van de aspecten die we zojuist benoemden. Jouw voordeel kan daardoor oplopen tot 25 procent.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!