Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis & vrijblijvend

Niemand is gediend van plaagdieren. Plaagdieren zijn dieren die lastig, ongewenst of beschadigend zijn. In jouw huis zijn dit bijvoorbeeld meestal kakkerlakken, wespen, pissebedden, muizen, ratten, boktorren, vlooien, mieren en vliegen. Maar katten of mollen kunnen ook plaagdieren zijn, zolang ze overlast veroorzaken door hun aantallen of gedrag. Hier lees je over de prijzen van het bestrijden van de meest voorkomende plaagdieren, welke factoren deze prijs beïnvloeden en hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

De inspectie

Voordat je tot het bestrijden overgaat, zal er eerst een inspectie gedaan worden waarbij de omvang van het probleem wordt bepaald en de beste behandelingsmethode wordt vastgesteld. Aan de hand daarvan kan het bestrijdingsbedrijf je een offerte aanbieden met de kosten voor het oplossen van jouw probleem. Deze kosten hangen af van het soort ongedierte dat je hebt en de omvang van het probleem. De inspectie is veelal gratis, mits je ook verdergaat met hetzelfde bedrijf. In de tabel die volgt worden de kosten van de inspectie gegeven, inclusief BTW.

Kostenpost ongediertebestrijding Prijzen
Inspectie alleen €25 – €50
Inspectie wanneer je het bod aanneemt Inbegrepen bij de prijs

Het bestrijden zelf

De kosten van het bestrijden zelf hangen af van het soort ongedierte dat je hebt en de omvang van het probleem. Ook zijn er verschillende manieren waarop de prijzen worden berekend. Heb je wespen, dan word je per nest in rekening gebracht. Heb je houtworm, dan is dit per vierkante meter. In de volgende tabel kan je zien wat je betaalt voor het behandelen van een standaard probleem, en een plaag indien van toepassing. De prijzen zijn inclusief BTW, materiaal, inspectie en arbeidskosten.

Soort ongedierte Gemiddelde kosten Gemiddelde kosten plaag
Houtworm of boktor €2,50 – €5 per m2
Vlooien €80 per uur
Kakkerlakken €90 per behandeling €150
Muizen en ratten €80 – €90 per behandeling €140
Wespen €60 per nest €155 voor een groot nest of meerdere nesten

Zelf doen of laten doen?

Er zijn een groot aantal producten op de markt waarmee je plaagdieren zelf kan bestrijden. En deze zijn effectief tot op zekere hoogte genoeg. Je kan hiermee het probleem tijdelijk oplossen, maar vaak komen de dieren dan toch weer terug. Is dit het geval, dan is het vaak beter en goedkoper om een ongediertebestrijder in te schakelen. De middelen die ze hebben zijn vaak sterker plus dat ze de kennis en ervaring hebben de problemen en de locaties van de problemen te herkennen. En als het probleem nog niet is opgelost, kunnen ze terugkomen voor een herhaalbehandeling.

Een abonnement

Heb je regelmatig last van ongedierte omdat je in de binnenstad woont waar veel muizen op de etensresten afkomen? Of je woont op het platteland en je hebt een groot aantal vliegen omdat de buren vee houden? Misschien wil je wel gewoon zeker weten dat je nooit meer last zal hebben van kakkerlakken. Dan kan je een abonnement nemen. De ongediertebestrijders zullen maandelijks langskomen om je huis te inspecteren en problemen meteen aan te pakken waar nodig. Een abonnement kost tussen de €20 en €40 per maand.

Hou de kosten zo laag mogelijk

Natuurlijk is het goedkoper om zelf een verdelgingsmiddel te kopen, maar op een gegeven moment zal je toch de kosten van de verdelgingsdienst moeten betalen. Zo heb je professionele hulp en ben je voor altijd van je probleem af. Hier kan je lezen hoe je de kosten hiervoor zo laag mogelijk kan houden.

  • Kwantumkorting: heb jij last van plaagdieren, dan is er een grote kans dat meerdere mensen in de buurt dit ook hebben. Je kan voor een korting in aanmerking komen als je je probleem samen aanbiedt. Hoe groter de klus, hoe efficienter de bestrijders te werk kunnen gaan en hoe gunstiger de prijs die ze zullen rekenen.
  • Kies een bestrijder uit de regio: door een lokaal iemand te kiezen, steun je niet alleen de plaatselijke economie, maar bespaar je ook op de voorrijkosten. Bovendien is het zeer waardevol te weten wat precies de problemen zijn met ongedierte in jouw regio en waar, zodat de bestrijders jouw probleem met deze kennis in hun achterhoofd kunnen behandelen.
  • Wacht niet te lang: zo gauw je het vermoeden hebt dat jouw probleem met plaagdieren zo groot is, dat je het zelf niet meer kan bestrijden, trek dan meteen aan de bel. De prijs is lager als de plaag kleiner is en als je regelmatig zelf de middelen moet kopen, ben je op een gegeven moment hetzelfde bedrag kwijt.

Vind de exacte prijs door offertes te vergelijken

De prijzen die hier gegeven zijn, zijn gemiddeld. De beste manier om uit te vinden hoeveel het precies voor jou zal kosten, is door offertes op te vragen. Wij kunnen je hierbij helpen. Vul de omschrijving in van jouw probleem en geef ons je locatie door, en de vrijblijvende vergelijkingstool kan binnen een korte tijd een aantal offertes voor je regelen van bestrijdingsbedrijven uit jouw regio. Deze vergelijk je vervolgens op prijs, kwaliteit of service zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt voor jouw probleem.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je