Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

In je eigen huis of tuin wil je rustig kunnen wonen. Het laatste waar je op zit te wachten is overlast van ongedierte. Op het moment dat jouw rust wordt verstoord door ongedierte wil je daar dan ook zo snel mogelijk vanaf . We keken voor jou naar de kosten van het bestrijden van ongedierte maar we stelden ook een stappenplan op.

Hoeveel kost de bestrijding van ongedierte

We informeerden bij speciaalzaken naar de kosten van middelen om ongedierte te bestrijden. We kregen de volgende offertes toegestuurd:

Wat voor product schaf je aan Welk ongedierte wordt bestreden Prijs
Duivenpinnen Pinnen die voorkomen dat duiven op je balkon of in je tuin zullen nestelen. Tussen 8 en 11 euro per strekkende meter
Levende vangkooi Muizen. De dieren zullen levend worden gevangen waarna je ze in de natuur kunt loslaten Tussen 11 en 15 euro per stuk
Lijmval Kakkerlakken. De kakkerlakken kleven vast tegen de binnenkant van de val waarna je de val kunt weggooien. Tussen 7 en 9 euro
Rattenval Ratten. De val slaat dicht waarna de rat dood is. Tussen 10 en 12 euro
Doe het zelf pakket houtworm bestrijding Houtworm en boktor. Tussen 140 en 160 euro voor 40 vierkante meter.
Ultrasoonverjager Muizen en ratten Tussen 30 en 36 euro, per twee verpakt
Zilvervisjesspray Zilvervisjes en ander klein kruipend ongedierte Tussen 10 en 13 euro
Vogelverjager, lamp met flits. Ongewenste vogels zoals kraaien, kauwen, duiven, Vlaamse gaaien et cetera. Tussen 70 en 90 euro

Stap 1:met wat voor ongedierte heb je te maken

Kijk eerst goed wat voor ongedierte je aantreft in je huis. Vervolgens kan je op een website van de GGD of op google gaan kijken wat voor ongedierte je hebt. Kijk daarbij goed naar de afmetingen, de aanwezigheid van pootjes, vleugeltjes en voelsprieten. Kijk ook of het ongedierte is wat bijvoorbeeld steekt. Met die informatie kan je behoorlijk goed rondkijken waar je mee te maken hebt.

Stap 2: is het een plaag

Nadat je weet wat voor ongedierte je in je huis hebt is het verstandig om te kijken of er daadwerkelijk sprake is van een plaag. We nemen als voorbeeld wespen die je in de wintermaanden in jouw huis aantreft. Dit is voor velen een reden om aan de alarmbel te trekken. Wat er daadwerkelijk aan de hand is, is dat je een wespenkoningin uit haar winterslaap hebt gehaald. Dit gebeurt wanneer je een open haard heeft waarvoor je haardhout naar binnen haalde. Wespen overwinteren achter het haardhout omdat het daar warm genoeg is. Een wespenkoningin die opeens binnen komt zal dan wakker worden en gaan vliegen. Er is geen sprake van een plaag in dit geval. Je kan de wespenkoningin vangen en naar buiten laten vliegen maar je kan ze ook doodslaan. Dit kan in de winter zonder problemen. Een dode wesp trekt anderen aan maar deze houden winterslaap waardoor er niets aan de hand is. Een ander voorbeeld is een schaal met fruit op het aanrecht. Dit kan een bron zijn van fruitvliegen doordat er een rottend stuk fruit onderop ligt. Dit stuk fruit moet je verwijderen waarna het probleem als het goed is verdwijnt. Gaat een probleem maar niet weg terwijl jij wel ongedierte verwijdert of doodt, dan is er meer aan de hand.

Stap 3: Neem maatregelen

Is er sprake van een ongedierteplaag die met praktische middelen kan worden bestreden dan heeft dit nog altijd de voorkeur. Het is prijstechnisch een stuk goedkoper dan het inschakelen van een ongediertebestrijder. De bovengenoemde prijzen kwamen we tegen bij speciaalzaken op het internet.  Houd er rekening mee dat sommige bestrijdingsmiddelen niet meer te krijgen zijn doordat ze te giftig bleken te zijn. Milieu belastende maatregelen mogen niet meer worden getroffen waardoor je moet kijken naar middelen die biologisch zijn van samenstelling. Mieren hoeven niet per definitie te worden bestreden met een bestrijdingsmiddel: kokend water in het nest gieten heeft vaak een zelfde uitwerking.

Stap 4: Houd het ongedierte in de gaten

Na het uitroeien van een nest zou het gedaan moeten zijn met de ongedierte plaag. Blijf echter wel kijken of het ongedierte ook echt daadwerkelijk weg blijft. Een muizennest wat leeg leek maar nu weer bewoond wordt kan erop duiden dat er jongen in het nest aanwezig waren die inmiddels volgroeid zijn. Het probleem zal zich voortzetten. Is dit het geval, dan is het alsnog tijd voor de laatste stap. Krijg je wespen in je tuin en lijken ze zich te begeven naar het haardhout dan is de kans groot dat een koningin daar een nest heeft gebouwd. In dat geval krijg je een wespenplaag die je snel de kop in moet laten drukken. Aangezien het hier gaat om een diersoort die behoorlijk agressief kan steken is het zaak dat er een bestrijdersbedrijf wordt ingeschakeld.

Stap 5: Probleem niet op te lossen

Blijkt het probleem niet op te lossen schakel dan hulp in. Om prijzen te vergelijken vraag je eerst offertes op. Die vergelijk je op de volgende punten:

  • Alles op de factuur. Denk aan materiaal, arbeidsloon, BTW en voorrijkosten.
  • Kilometers vergelijken. Een bestrijder moet kilometers afleggen om bij jou te komen. Controleer deze post en huur iemand in die uit jouw eigen omgeving komt.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je