Subsidie ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis of tuin dan kom je voor flink wat kosten te staan. Je komt er al snel achter dat een professionele ongediertebestrijder een behoorlijk gepeperde rekening kan presenteren. Een ongediertebestrijder inhuren is iets waarbij je dan ook wel een subsidie kan gebruiken. We wonen in een waar subsidieparadijs, dus we keken naar de mogelijkheden om een ongediertebestrijder met subsidie in te schakelen.

Hoeveel kost ongedierte bestrijden

We informeerden bij professionals en winkels naar de kosten van ongedierte bestrijden en kregen de volgende offertes door:

Welke plaagdieren bestrijd je Kosten als je dit zelf doet Wat de  ongediertebestrijder doet  Prijs van de ongediertebestrijder
Ratten Plaatsen van rattenvallen a 12,50 euro per stuk Lokaliseren rattennest, vangen ratten Tussen 126 en 164 euro
Muizen Plaatsen muizenvallen a 2,75 euro  Lokaliseren muizennest, vangen muizen Tussen 97 en 122 euro
Wespen Plaatsen wespenval a 5,50  euro Verdoven en verdelgen wespen, vernietigen wespennest Tussen 117 en 126 euro
Vliegen Sprayen met spray ter verdelging van  vliegend ongedierte Verdelgen vliegennest, doden van volwassen vliegen in je huis Tussen 77 en 117 euro
Houtworm en boktor Een set met pomp om houtworm en boktor uit te roken a 148,50  euro, goed voor ongeveer 40 vierkante meter  Uitroken en verdelgen van houtworm en boktor Tussen 4 en 12,50 euro per vierkante meter

Welke tegemoetkoming op ongediertebestrijding

Laat je ongedierte bestrijden dan kom je voor flinke kosten te staan. We informeerden bij de overheid naar de mogelijkheid om subsidie te krijgen op deze diensten. Het antwoord is teleurstellend. Op de diensten van een ongediertebestrijder kan je geen subsidie krijgen. We kregen wel een aantal andere manieren door om niet de hoofdprijs te betalen voor de bestrijding van ongedierte.

Geen geld voor de bestrijding

Het kan zijn dat je met een overlast van plaagdieren zit terwijl je zelf geen geld hebt voor de bestrijding ervan. Dan kan je bij een paar instanties aankloppen om een tegemoetkoming te krijgen:

  • De woningstichting. Heb jij een huis van de woningstichting dan zal die doorgaans een bedrag in een noodfonds hebben staan om jou tegemoet te komen in de kosten van een ongedierteverdelger. Die tegemoetkoming krijg je doorgaans in natura uitgekeerd. Er komt een ongedierteverdelger namens de woningstichting die jou van het ongedierteprobleem afhelpt. Hiervoor zal een noodfonds zijn, maar het kan ook zijn dat de woningstichting jou de mogelijkheid biedt om een abonnement af te sluiten op de diensten van een klussenbedrijf en een ongediertebestrijder. In dat geval betaal je maandelijks een paar euro meer bovenop de huur waarna je gratis van deze diensten gebruik kan maken. Wanneer je kijkt naar de tarieven van een professionele ongediertebestrijder zie je gelijk dat je deze kosten er vrij snel uit kunt hebben als de nood aan de man is.
  • De gemeente. De gemeente kan hulp bieden wanneer jij geen inkomen hebt om een ongedierteplaag te bestrijden. Heb je geen recht op hulp vanuit de woningstichting dan kom je in aanmerking voor bijzondere bijstand. Dit is een noodfonds wat gemeenten apart hebben staan voor mensen die echt noodlijdend zijn maar geen andere mogelijkheid hebben om bepaalde onverwachte uitgaven te betalen. In dat geval krijg je deze subsidie doorgaans in de vorm van een tegemoetkoming. Je kan een bestrijder inhuren van de gemeente tegen een gereduceerd tarief of je zal nog een gedeelte moeten bijbetalen wanneer je een andere bestrijder gaat inschakelen.

Diensten van de gemeente

Je hoeft niet noodlijdend om voor steun bij de gemeente aan te kloppen wanneer je een tegemoetkoming wil voor de kosten van een ongediertebestrijder. Er zijn namelijk meerdere diensten waar je gebruik van kunt maken:

  • Hulp van de brandweer. Bij de brandweer denk je gelijk aan het blussen van brand en het redden van huisdieren. Toch zijn er meer zaken waar de gemeente de brandweer voor inzet. Een van die dingen is het bestrijden van ongedierte. Wespennesten en plaagvogels die in en rondom jouw tuin zitten worden bestreden door de brandweer. Je zal eerst op de website van de gemeente moeten kijken of je hiervoor de brandweer mag inschakelen. Ook spreekt het voor zich dat je niet het alarmnummer van de brandweer mag gaan bellen wanneer je een wespennest wil laten verwijderen. De brandweer zal een moment inroosteren wanneer men langskomt om het nest te verwijderen. In dit geval wordt het nest tevens op een gecontroleerde manier vernietigd na het bestrijden van de wespenkolonie.
  • Een bestrijder die door de gemeente is ingehuurd. Gemeentes hebben in veel gevallen contracten lopen met ongediertebestrijders. Dit zijn dan lokale bedrijven die hun diensten op deze manier in hun eigen woonplaats aanbieden tegen een aantrekkelijker tarief. Wanneer jij hier gebruik van maakt maak je gebruik van een voordeelregeling omdat er bijvoorbeeld een lager tarief is afgesproken binnen de eigen gemeente. Je maakt gebruik van een zogeheten collectief voordeel. Daarnaast maak je gebruik van het voordeel van lagere reiskosten van de ongediertebestrijder. Altijd de moeite waard dus.

Besparen met offertes

Je bespaart nog het snelste op de kosten van een ongediertebestrijder door eerst offertes op te vragen. Dat doe je via onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes in je mailbox om te vergelijken. Dat doe je op de volgende punten:

  • Hoogte arbeidsloon. Veel ongediertebestrijders werken met een minimaal aantal uren.
  • Hoogte materiaalkosten.
  • Hoogte voorrijkosten
  • Hoogte kilometerkosten. Dit zijn de kosten die een bestrijder maakt om bij jou thuis te komen.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!