Voordelen – nadelen ongediertebestrijding

Op het moment dat je ongedierte in je huis of bedrijfspand aantreft is jouw eerste gedachte hoogstwaarschijnlijk dat het zo snel mogelijk weg moet. Ongedierte staat immers gelijk aan een slechte woon en werkomgeving. Het laten bestrijden van ongedierte lijkt dan ook enkel voordelen te hebben. Dat dit niet zo is merk je gelijk wanneer je goed kijkt naar de huidige milieu problematiek. We keken naar een aantal voordelen en nadelen van ongediertebestrijding en kwamen tot een paar conclusies.

De voordelen van ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding heeft natuurlijk in de eerste plaats een groot aantal voordelen. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 • Bij een professionele bestrijding worden zowel de symptomen als de oorzaak bestreden. Ga je ongedierte bestrijden dan zal je in eerste instantie het volwassen ongedierte gaan bestrijden wat je ziet lopen in je huis of tuin ziet rondscharrelen. Doe je dat , dan zal je de bron achterwege laten. Het nest van het ongedierte blijft op dat moment ongemoeid. Een nest van ongedierte wat onbeheerd achterblijft zal uiteindelijk uitkomen waarna je weer met een nieuwe plaag van ongedierte te maken krijgt. Huur je een professionele ongediertebestrijder in dan wordt met het nest ook alles gelijk verwijderd. Ook geursporen worden verwijderd waardoor je geen nieuwe aanwas meer in een bestaand nest zult krijgen. Een professionele aanpak van de plaagdierenoverlast heeft dus grote voordelen voor jou.
 • De middelen hebben een beter effect bij professionele aanpak. Ga je een plaagdierenprobleem aanpakken met de flessen en sprays die je in de winkel kan kopen dan zal je merken dat die een beperkte uitwerking hebben. De reden hiervan is heel simpel. De producten die voor thuisgebruik worden aangeschaft moeten aan bepaalde consumenteneisen voldoen. Er wordt altijd rekening mee gehouden dat een product in de handen van kinderen of onbevoegden kan belanden waardoor er ernstige ongelukken kunnen gebeuren. Het materiaal wat de professional hanteert is een flink stuk agressiever in het gebruik. Een plaagdierenoverlast wordt op deze manier in no time de kop ingedrukt. Daar waar jij als particulier bezig bent met vliegenstrips om een vliegenplaag te onderdrukken zal de professionele ongediertebestrijder het hele nest aanpakken en de geursporen vervolgens opruimen. Zijn middelen zijn harder en daarnaast werken ze langer en beter.
 • Een garantie op het resultaat. Laat je ongedierte verwijderen door een professional dan zal die een soort van garantie afgeven. Natuurlijk is de natuur onvoorspelbaar, en kan er altijd een soortgelijke plaag losbarsten in jouw huis of tuin, maar er wordt wel een garantie afgegeven dat het nest wat verdelgd is niet opnieuw kan gaan uitkomen of kan worden bevolkt. Koop je een spuitbus of een spray in de winkel dan zal je geen garantie krijgen dat je ook geen last meer hebt van de soorten ongedierte die je ermee verdelgt. Een professional zal dus in eerste instantie duurder zijn, maar op den duur bespaar je er flink mee. Dat is zeker zo wanneer er sprake is van een terugkerend probleem.

De nadelen van ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding heeft een aantal grote voordelen, maar je zou haast uitvlakken dat er ook aanzienlijke nadelen aan zitten. We hebben ze op een rij gezet.

 • Wat gebeurt er als de bijen uitgestorven zijn. Bijen zijn geen plaagdieren, laten we dat voorop stellen. Feit is wel dat de bijen mede bestreden worden wanneer er ongedierte wordt bestreden. De bijen zullen steeds lastiger voedsel kunnen verzamelen wanneer er in hun leefgebied wordt gesnoeid om de aanwas van ongedierte in te dammen. Door het bestrijden van ongedierte vindt er dus nogal wat ‘randschade’ plaats. Deze schade heeft grote gevolgen voor de mensheid. Met het uitsterven van de bijen komt immers ook het uitsterven van de mens in zicht. Bijen zijn er al in steeds kleinere groepen wat wetenschappers een hoop zorgen baart. Overmatig gaan uitroeien en bestrijden van ongedierte heeft dus negatieve gevolgen die je niet mag uitvlakken.
 • Het milieu heeft te lijden. De methodes die worden ingezet om plaagdieren te bestrijden hebben ernstige gevolgen voor het milieu. In het verleden werd er overmatig gebruik gemaakt van DDT. De gevolgen hiervan zie je nog steeds terug in het milieu. De natuur heeft ernstig te lijden onder de gevolgen van het gif wat jarenlang in het riool en in het ecosysteem terecht kwam. De methodes die tegenwoordig worden ingezet om ongedierte te bestrijden mogen dan een stuk minder giftig zijn voor het milieu, helemaal goed is het natuurlijk niet. Het is dan ook om die reden dat je terughoudend moet zijn met het bestrijden van ongedierte.
 • Ongedierte heeft een functie. Je zou het niet zeggen maar veel soorten ongedierte hebben een functie. Als voorbeeld mag je de wesp nemen. De wesp heeft als voedingsbron niet alleen zoetigheid maar ook andere insecten. Muggenlarven en andere kleine insecten worden gegeten door wespen. Ga je de wespen goed bestrijden en laat je geen nest meer over, dan zal je zien dat je een aanwas krijgt van ander plaaggedierte in je tuin en huis waar je niet op zit te wachten. Het is dan ook goed om niet al het ongedierte om je huis uit te roeien; alleen als je er echt zelf last van hebt.

Verdelgen tegen een nette prijs

Ga je ongedierte verdelgen, dan is het zaak dat je er niet teveel aan uitgeeft. Schakel een ongedierteverdelger in nadat je eerst offertes hebt opgevraagd. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt een aantal offertes in je mailbox om te vergelijken. Dat doe je op de volgende punten:

 • Materiaalkosten.
 • Arbeidsloon
 • Prijzen inclusief BTW
 • Voorrijkosten
 • Kilometerkosten.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!