Kosten bestrijdingsmiddelen

Last van ongedierte, dit kan voorkomen in vele vormen. Er zijn een groot aantal dieren die allemaal op iets anders afkomen, zoals vocht, warmte, beschutting, een veilige plek om eitjes te leggen en eten. Sommige soorten brengen ziektes met zich mee, anderen veroorzaken allergieën en weer anderen zijn vrijwel onschadelijk maar simpelweg irritant. Vaak heeft het niet te maken met hygiëne maar vervelend is het wel. Als je te maken hebt met ongedierte in huis, kan je dit eerst proberen zelf aan te pakken. Hier kan je lezen over de prijzen van verschillende bestrijdingsmiddelen, wat te doen als het probleem zich niet oplost en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

De kosten van de bestrijdingsmiddelen

Er zijn een groot aantal huis-tuin-en-keuken middelen beschikbaar voor allerlei soorten ongedierte die je makkelijk bij een doe-het-zelf zaak kan kopen. De volgende tabel geeft je de prijzen, inclusief BTW.

Bestrijdingsmaatregel Prijs
Bestrijdingsspray insecten €15 per bus
Kleefvallen insecten €10 per 6
Ongedierteverjager voor stopcontact Vanaf €15 per stuk
Papiervisjes spray €10 per bus
Geurblokje tegen papiervisjes €15 voor 8 stuks
Papier- en zilvervisjes val €4 voor 2 stuks
Huisstofmijt borstel €30 per stuk
Huisstofmijt spray €14 per 100 ml
Stofpad voor verwijdering huisstofmijt €12,50 per stuk
Doe-het-zelf verwijderingsmiddel schimmel €8 voor een halve liter
Mollenverjager €15 per stuk
Mollenklem €12,50 per stuk
Mollenval €22 per stuk
Anti-mollengranulaat €20 voor 600 gram
Woelratval €8 per stuk
Anti-woelratgaas €5 per meter
Duivennet €35 5m x 5m
Duivenpin €12,50 per meter
Anti-teken spray €11 voor 100 ml
Muggenstick €8 per stick
Muggenspray €7,50 per bus

En zo is er nog veel meer verkrijgbaar, allemaal toegepast op jouw specifieke probleem.

Zelf doen of de bestrijders inschakelen?

Deze middelen zijn er allemaal op gemaakt om voor jou het probleem op te lossen, zonder dat daar een bestrijder bij nodig is. En vaak lukt dit ook, soms maar tijdelijk, en ben je goedkoop van je probleem af. Sommige soorten ongedierte, zoals fruitvliegjes, pissebedden, oorwormen, huismijt en teken zijn makkelijk zelf te behandelen. Andere meer hardnekkige soorten zoals kakkerlakken, wespen, zwammen, muizen en ratten moeten vaak toch door een professionele bestrijder worden aangepakt. Deze experts hebben middelen ter beschikking die hardnekkiger zijn en ze hebben de kennis om te zien waar de beestjes vandaan komen en hoe ze doelgericht te bestrijden.

Bestrijding door een professioneel bedrijf

Vaak kan het zeker geen kwaad om zelf te proberen je probleem op te lossen, maar als het ongedierte daarna weer terugkomt is het toch beter en goedkoper om een professioneel bedrijf naar je probleem te laten kijken. In veel gevallen is het verstandig hier snel toe over te gaan, omdat het ongedierte anders meer schade aanricht. In veel gevallen is het dan duurder om deze schade te moeten herstellen dan wanneer je meteen actie onderneemt.

Prijzen per offerte

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de prijs van je ongediertebestrijding en vaak willen de professionals eerst kijken naar de omvang en de aard van je probleem voordat ze een uitspraak willen doen over de prijs. Daarom gaat dit vaak via een inspectie waarna de bestrijder een methode zal aanbieden om het ongedierte te bestrijden met een prijskaartje eraan. Als je hier mee akkoord gaat, zit de prijs voor deze inspectie vaak inbegrepen bij de behandelingsprijs. Besluit je de offerte niet te accepteren, dan kan het zijn dat je voor de inspectie en het advies apart moet betalen. Dit maakt het lastiger om een aantal offertes op te vragen voordat je je beslissing maakt.

Hou de kosten zo laag mogelijk

Nadat je besloten hebt met wie je in zee wilt gaan, kan de bestrijding vaak snel beginnen. De kosten hiervoor kunnen oplopen, vooral als je een plaag hebt. Hier kan je een aantal tips vinden waarmee je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • Kies een plaatselijke ongediertebestrijder: deze mensen hebben een goede kennis van de specifieke ongedierteproblemen in de regio. Ook bespaar je of voorkom je zo voorrijkosten.
  • Vraag de buren: als jij last hebt van ongedierte, hebben de buren dit vaak ook. Door jullie probleem samen aan te bieden, kan je in aanmerking komen voor kwantumkorting. Hoe groter het te behandelen oppervlak, hoe gunstiger de gemiddelde prijs.
  • Wacht niet te lang: vaak levert dit grotere problemen op en heb je dus uiteindelijk meer kosten. Lukt het zelf niet, ga dan meteen over op een professionele bestrijding zodat je het probleem in de beginstadia kan aanpakken en het snel en makkelijk verholpen kan worden.

Offertes vergelijken kan je bij ons

Wij kunnen ook helpen met het besparen van geld, door offertes voor je te regelen van bedrijven in jouw buurt. Onze vrijblijvende vergelijkingstool heeft alleen een omschrijving van je probleem nodig en je postcode waarna het doelgericht kan gaan zoeken. Binnen een korte tijd heb je deze offertes in huis die je vervolgens in je eigen tijd kan gaan vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt wat betreft jouw ongedierte probleem.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!