Kosten muizen bestrijden

Iedereen heeft weleens een muis in huis. Ze komen zowel voor in de stad als op het platteland en brengen vaak geen problemen met zich mee. Heb je last van een muizenplaag, dan is het een andere zaak. Muizen kunnen aan je bekabeling knagen en brand veroorzaken, ze zullen je etenswaren opeten, laten overal uitwerpselen achter en kunnen zelfs zorgen voor nare luchtjes in huis. Hier kan je lezen over de kosten van het bestrijden van muizen, wat je zelf kan doen en wat je kan laten doen, en hoe je de totaalkosten zo laag mogelijk kan houden.

Kosten muizen bestrijden

De kosten van muizenbestrijding

Hoeveel het kost om je muizen te bestrijden, hangt af van een aantal factoren. Eerst zal het bedrijf langskomen om een onderzoek te doen en het probleem te analyseren. Naar aanleiding van wat ze aantreffen zullen ze tot een prijs komen. Deze wordt bepaald door de grootte van het probleem, de locatie van de muizen, het soort muis, de methode, de ernst van de situatie en de tijd die nodig is om het probleem op te lossen. Hoe groter het probleem en hoe meer muizen, hoe meer tijd en materiaal er nodig is om ze te bestrijden en hoe duurder de prijs. De volgende tabel geeft de kosten weer voor een aantal huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zowel als de prijs voor een professioneel bedrijf.

Soort maatregel Prijs inclusief BTW
Muizenval Vanaf €1 per stuk
Muizengif Vanaf €10 per 200 gram
Lokdoos Vanaf €4,50 per stuk
Ultrasone machine Vanaf €20
Professionele muizenbestrijding €85 – €150

Wat zijn de risico’s van muizen in huis?

Het probleem met muizen is dat ze zich razendsnel voortplanten. Een muis is enkele maanden na geboorte al geslachtsrijp en kan in één jaar meer dan 100 nakomelingen voortbrengen. Daarom is het erg belangrijk dat je snel actie onderneemt. Bovendien kunnen muizen ziektekiemen verspreiden door de urine en uitwerpselen die ze achterlaten waar je huidziektes en zelfs voedselvergiftiging van kan krijgen.

Zelf muizen bestrijden

Er zijn een aantal maatregelen die je zelf kan nemen om de muizen in je huis te bestrijden. Zo kan je gebruik maken van ultrasone geluiden, (**lijmplankjes), vergif en muizenvallen. Deze methodes zijn prima, maar of je jaagt de muizen weg zodat ze ergens anders schade kunnen aanrichten, of je doodt een klein aantal en lost het onderliggende probleem niet op. De beste manier, en in vele gevallen ook de goedkoopste manier, is door een ongediertebestrijder te bellen. Zo pak je het probleem bij de wortel aan en weet je zeker dat de muizen niet zullen lijden. Bovendien betaal je zo één bedrag en los je het probleem vrijwel meteen op, in plaats van dat je producten blijft kopen en onmogelijk alle muizen kan bestrijden.

Lijmplanken tegen ongediertebestrijding

** Deze platen mogen verkocht worden, maar bij wet mogen particulieren deze niet gebruiken. Dit om de lange lijdensweg van muizen te voorkomen. Alleen professionele bestrijders mogen dit middel met ontheffing gebruiken en dan alleen onder streng toezicht van de NVWA.

Wat kan je doen om muizen te voorkomen?

Wanneer je probleem is opgelost, is het natuurlijk zaak om te zorgen dat de muizen niet terugkomen. Hier kan je een aantal dingen voor doen. Laat bijvoorbeeld geen voedsel liggen in en rondom je woning waar de muizen toe worden aangetrokken. Sluit afvalbakken goed af en laat geen rommel liggen zodat muizen nesten kunnen maken. Zorg dat muizen niet binnen kunnen raken via gaten, roosters of ramen. En als laatste kan je overwegen om een kat te nemen. Deze vangen niet alleen de muizen, maar schrikken ze ook af.

Hoe hou je de kosten van de muizen bestrijding zo laag mogelijk?

In vele gevallen is het de voordeligste optie om éénmalig een bedrag voor professionele bestrijding te betalen, in plaats van zelf te proberen het probleem op te lossen. Echter, deze bedrijven zijn niet goedkoop. Hier kan je lezen hoe je de kosten laag kan houden.

  • Spreek met de buren: als jij muizen hebt, hebben de buren ze vaak ook. En als je je probleem samen aanbiedt, kan het bestrijdingsbedrijf vaak een gemiddeld gunstigere prijs aanbieden.
  • Kies een lokaal bedrijf: zo heb je geen of nauwelijks voorrijkosten. Bovendien heb je zo alle kennis over ongedierte in de regio in huis en kunnen ze het probleem beter bestrijden.
  • Doe een gedeelte zelf: door te zorgen dat alles klaar is voor de muizenbestrijder en hij meteen aan het werk kan, bespaar je op de arbeidskosten. Vraag ook of je tijdens en na de klus kan helpen om het sneller te laten verlopen.

Bekijk al je opties met onze vergelijkingstool

De beste manier om geld te besparen is door al je opties te bekijken voordat je een beslissing maakt. En dit is makkelijk te doen door offertes te vergelijken van muizenbestrijders uit jouw omgeving. Wij kunnen je hier mee helpen. Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool kan je zonder jezelf ergens toe te verplichten snel een aantal offertes ontvangen van bedrijven uit jouw regio. Deze vergelijk je vervolgens met alle informatie die je hebt verzameld om tot een weloverwogen beslissing te komen wat betreft jouw muizenverdelging. Zo weet je zeker dat je de beste service krijgt voor de juiste prijs.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!