Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte omheen. Niemand vertelt immers graag aan zijn buurman of op een feestje dat hij zojuist een paar muizen heeft gevangen in zijn huis. De reden hiervan is dat er nogal wat valse vooroordelen de ronde doen bij ongedierte. We hebben de belangrijkste valse vooroordelen op een rij gezet.

Muizen komen door een slechte hygiëne

Een groot vooroordeel hangt rondom muizen. Een muizenplaag is iets wat je liever verzwijgt. Muizen hebben dan ook geen heel fris imago. Ze scharrelen overal door je huis heen, plassen in je huis en poepen op de plek waar ze hun eten verzamelen. Daarnaast is het een beestje waar de meeste mensen panisch bang voor zijn. Muizen in je huis staat voor een rommel waar de muizen vrij spel hebben. Er wordt gezegd dat het door de hygiëne in je huis is dat de muizen vrij spel hebben. Dit is toch een punt waarop het een en ander recht gezet moet worden:

  • Muizen kunnen ieder huis uitkiezen. In principe heeft ieder huis wel zijn punten waar muizen op af kunnen komen. Het is niet alleen zo dat je restanten pizza onder je bank hebt liggen waar de muizen op af komen. Ze kunnen ieder huis uitkiezen om erin te gaan wonen. Iedereen heeft wel iets, al dan niet in een verpakking, waar muizen zich tegoed aan kunnen doen. Wanneer je er achter komt is het te laat. Een fris huis met een pak meel of een dichte zak chips in de voorraad kan net zo goed het doelwit worden van muizen als een rommelig huis waar een doos met de pizza van twee dagen geleden nog op de tafel staat.
  • Muizen zitten in een straal van de voedingsbron. Muizen hebben hun voorkeur voor woningen waar bijvoorbeeld het voer van huisdieren staat opgeslagen. Ze zullen zich tegoed doen aan het voer voor de huisdieren en in zakken scharrelen. Daarbij kiezen ze echter ook de huizen van de buren uit om in te wonen. Wanneer de bewoner van het huis met de voedingsbron te goede maatregelen heeft getroffen zullen de muizen de omliggende woningen gaan bevolken. Datzelfde zie je met huizen waar kippen worden gehouden in de tuin. Kippenhokken zijn een aantrekkingsplek voor muizen. De muizen zullen niet alleen zitten in het huis waar het kippenhok zit maar ook in de huizen die eromheen liggen.
  • Muizen hebben een goede neus en een goed geheugen. Heeft er een oude bewoner van jouw huis ooit dierenvoer op de zolder opgeslagen gehad dan krijg je muizen op bezoek die op jacht gaan naar het dierenvoer. De geur blijft immers nog opvallend lang hangen op de zolder. Onderweg naar die geur vinden de muizen waarschijnlijk wel wat anders wat eetbaar is, en daar is het probleem geboren. Het komt dus niet door een slechte hygiëne maar gewoon door de aard van het beestje.

Ongedierte vriest dood in de winter

Het is een vooroordeel wat je veelvuldig hoort in de wintermaanden nadat er bijvoorbeeld een behoorlijke wespenuitbraak is geweest. De wespen zullen in de wintermaanden gelukkig allemaal doodvriezen waardoor je er in het jaar daarop geen last meer van hebt. Dit is toch echt een heel hardnekkig vooroordeel. De meeste wespen uit de kolonie zullen inderdaad het loodje leggen tijdens de vorst in de wintermaanden maar dat betekent niet dat er na de wintermaanden helemaal geen wespen meer over zijn. De wespenkoningin zal namelijk overblijven nadat het wespennest is uitgestorven. Deze koningin zal een beschutte plek zoeken om te overwinteren. Die plek kan zo’n beetje overal zijn. Ze zal in de meeste gevallen een beschutte plek zoeken achter het haardhout of in een insectenhotel. Het kan echter ook zijn dat de wespenkoningin in een spouwmuur afwacht tot het haar tijd is om een nest te bouwen. Je bent na een zware winter dus niet zomaar van het ongedierte af. Daar staat tegenover dat een heel milde winter inhoudt dat misschien niet alle werksters uit het nest zijn doodgevroren waardoor er een hevige wespenplaag kan ontstaan na ene milde winter. Een strenge winter is dus geen garantie voor een zomer met weinig wespen.

Een bestrijder inhuren is iets wat niet nodig is

Heb je ongedierte laten bestrijden door een ongediertebestrijder dan zal je nogal eens worden verweten dat je zelf te lui was om de plaag aan te pakken. Feit is dat dit niet zo hoeft te zijn. Ongedierte kan je niet altijd helemaal zelf bestrijden. Bij de meeste soorten ongedierte zal je namelijk alleen maar de volwassen exemplaren vangen terwijl het nest blijft zitten. Een nest van ongedierte aanpakken is iets wat je het beste aan de bestrijder moet overlaten. Zeker wanneer het gaat om een wespennest of om een nest van ongedierte wat ernstige ziektes kan overbrengen naar jouw huis. Het nest dient namelijk gelokaliseerd en bestreden te worden waarna de geursporen moeten worden weggehaald. Gebeurt dit niet, dan is de kans groot dat je binnen een maand met een nieuw nest zit.

Je betaalt teveel voor een ongediertebestrijder

Dit is iets wat je uiteraard zelf in de hand hebt. Je voorkomt dat je teveel betaalt door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes Die vergelijk je op de volgende punten:

  • De hoogte van het arbeidsloon.
  • De kosten van de materialen
  • De hoogte van de kilometerkosten
  • De hoogte van de voorrijkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *