Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis & vrijblijvend

Duiven komen in de meeste grote steden van Nederland wel voor. En vaak worden ze ook niet als een overlast ervaren. Er zijn verschillende soorten duiven, zoals de tamme stadsduif, maar ook houtduiven, holenduiven en Turkse tortelduiven kan je vinden. Eeuwenlang worden duiven al gebruikt voor het rondbrengen van post. Sommige mensen houden van duiven in de stad, maar soms kan het ook te veel worden. Vooral als ze een nest maken op je balkon en zowel geluidsoverlast creëren als een overschot aan duivenpoep. Hier kan je lezen hoeveel het kost om duiven te bestrijden, wat je zelf kan doen en hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

Wat zijn de risico’s?

Behalve dat je last hebt van geluid en viezigheid, zijn er wel degelijk risico’s verbonden als je te veel duiven om je heen hebt. De uitwerpselen kunnen namelijk ziekteverwekkende organismen zowel als andere beestjes bevatten waardoor je in het ergste geval longontsteking kan krijgen. Ook kan je er vogelmijt van krijgen in huis, maar de kans dat je ook echt ziek wordt van duiven is erg klein.

De kosten van duivenbestrijding

Het bestrijden van duiven is in Nederland wettelijk verboden. Wel kan je ervoor zorgen dat ze geen nesten maken op je balkon of land. Dit kan je zelf doen, maar je kan dat ook professioneel laten aanpakken. Denk hierbij aan het plaatsen van duivennetten, -pinnen en spandraad op je gevel of balkon. Maar ook door het hangen van cd-schijfjes of een plastic roofvogel. Heb je toch een nest, dan zal je deze moeten verwijderen nadat de jonge duiven zijn uitgevlogen. Dit kan je zelf doen of laten doen. In de volgende tabel kan je de kosten aflezen van de verschillende soorten duivenbestrijding, inclusief BTW.

Maatregel Prijs
Duivennet €35 5m x 5m
Duivenpin €12,50 per meter
Spandraad €60 voor 100 meter
Plastic roofvogel €20 per stuk
Roofvogel vlieger vogelverschrikker €50 per stuk
cd-schijfjes €10 voor 25 stuk
Professioneel nest verwijderen Per offerte
Professioneel duiven afschrikken Per offerte

Zelf doen of bedrijf inschakelen?

De maatregelen die je zelf kan nemen zijn niet erg ingewikkeld en je kan dit zeker eerst proberen voordat je een professioneel bedrijf inschakelt. Omdat duiven niet mogen worden bestreden, is afschrikken de enige oplossing. Ga je toch naar een professioneel bedrijf, dan weet je wel zeker dat het goed zal gebeuren en dat je de juiste maatregelen neemt voor jouw situatie. En als er een nest moet worden verwijderd hebben deze mensen de kennis en materialen om dit volledig veilig te kunnen doen. Hoeveel dit precies gaat kosten voor jou is moeilijk te zeggen. Het beste wat je kan doen is het opvragen van een aantal offertes waar je vervolgens een keuze uit kan maken.

Hoe kan je de kosten laag houden?

Al met al hoeft de prijs voor het afschrikken van de duiven niet duur te zijn. Hier zijn nog een aantal tips waarmee je de prijs zo laag mogelijk kan houden.

  • Spreek met de buren: deze hebben ongetwijfeld ook problemen met duiven, vooral als je in een flat woont. Je kan besluiten de kosten voor de materialen te delen of samen je klus aan te bieden aan hetzelfde bedrijf.
  • Kies een lokaal bedrijf: door een lokaal bedrijf te regelen heb je geen of nauwelijks voorrijkosten, maar ook alle kennis van de regionale problemen met ongedierte.
  • Doe het zelf: de maatregelen die je zelf kan nemen zijn niet duur en kunnen het probleem makkelijk oplossen. Probeer dit eerst zelf te doen voordat je een professioneel bedrijf inhuurt.

Bespaar door middel van offertes

De beste manier om de juiste prijs-kwaliteit verhouding te krijgen van je ongediertebestrijdingsbedrijf is door offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken. Wij kunnen je daarmee helpen en je een boel werk uit handen nemen. Vul de omschrijving van je probleem in en geef je postcode door en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes toegestuurd krijgen voor het verhelpen van je probleem. Deze kan je zonder enige verplichting met elkaar vergelijken op alle punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt wat betreft jouw duivenprobleem.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je