Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Fruitvliegjes zijn hele kleine vliegjes, die je meestal rond rottend fruit aantreft. Ze houden echter ook van zuivel, frisdrank, koffie, bier, rottende groenten, verwelkte bloemen en dorre en rotte blaadjes. Dit is omdat ze eitjes leggen in deze etensresten zodat de larven eten hebben als ze uitkomen. Het bestrijden van de fruitvlieg in huis is erg simpel en vaak is er ook geen professioneel bestrijdingsbedrijf voor nodig. Hier kan je lezen over hoe je fruitvliegjes de baas kan worden en hoe je vervolgens kan voorkomen dat ze terugkomen.

De kosten van bestrijdingsmiddelen

Er zijn een aantal bestrijdingsmiddelen die je kan kopen tegen de fruitvlieg. In de volgende tabel kan je deze vinden, en hun prijzen, inclusief BTW.

Fruitvliegjes bestrijdingsmaatregel Prijs
Fruitvliegjesval €8 per stuk
Ventilatorlamp €20 per stuk
Insecten afweer voor afvalbak €13 per stuk
Insectenspray €15 per bus
Vliegensticker €8 voor 4 stuks
Professionele bestrijder Prijs via offerte aanvraag

Het gebeurt niet of nauwelijks dat een professionele bestrijder moet worden ingezet voor het bestrijden van fruitvliegjes. Wil je dit wel graag, dan kan je ze altijd bellen en vragen naar een offerte. Eerst zullen ze waarschijnlijk langskomen om het probleem te analyseren alvorens een voorstel te doen. Toch komt dit voor het bestrijden van fruitvliegjes erg weinig voor. Dit is namelijk heel erg makkelijk zelf te doen. Hier kan je lezen welke maatregelen je kan gebruiken voor het bestrijden van fruitvliegjes.

Wat kan je zelf doen?

Ten eerste is het belangrijk dat je de oorzaak van het probleem weghaalt. Heb je fruit in huis liggen en is het warm, ligt je prullenbak vol rottende groenten, het je fruitsap gemorst en niet opgeruimd, dan is de kans groot dat ze hierop af zijn gekomen. Maak dus je huis goed schoon, zet eventuele prullenbakken en containers buiten, verwijder rottend fruit en andere etensresten. Heb je dit gedaan en heb je alles goed schoongemaakt, dan kan je de achterblijvende fruitvliegjes vangen met een fruitvliegjesval of met een vliegensticker. Je kan ook kruidnagels in water doen of in een waxinelichtje plaatsen en deze aansteken, hier houden de fruitvliegjes niet van.

Maak je eigen fruitvliegval

Het is ook erg makkelijk om je eigen fruitvliegval te maken. Neen een klein plastic bakje met een dekseltje, doe hier een laagje honing in, of water met azijn. De fruitvliegen worden zo naar binnen gelokt, maar weten dan de weg naar buiten niet meer te vinden. Zo zijn er nog veel meer manieren waarop je fruitvliegen snel en goedkoop de baas kan worden.

Tips om fruitvliegjes in het vervolg te vermijden

Er zijn een aantal manieren waarop je de fruitvliegjes in het vervolg kan weren. Zorg vooral dat er geen rottende etensresten blijven liggen en gooi fruit niet binnen weg. Hou je aanrechtblad schoon en ook je tafel zodat er geen gemorst drinken meer op ligt. Leeg je vuilnisemmer elke dag. Haal rotte blaadjes uit je planten en laat bloemen niet verwelken. Hou het filter van je afzuigkap schoon, reinig de oven, kookplaat en vaatwasser en hou ook je keukenkastjes schoon.

Bespaar geld door offertes te vergelijken

Wil jij graag in contact komen met een professionele ongediertebestrijder? Dan kan je gebruik maken van onze vergelijkingstool. Door je postcode en de gegevens van je probleem in te vullen, zoekt de tool naar bedrijven uit jouw regio. Vervolgens kan je binnen een korte tijd een aantal offertes verwachten die een prijsvoorstel doen voor het verhelpen van jouw probleem. Zo kan je makkelijk een beslissing maken over jouw specifieke klus en weet je zeker dat je alle opties hebt bekeken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte