Kosten inspectie ongedierte

Ongedierte in huis, dit is erg vervelend en een situatie waar je zo snel mogelijk van af wil. Er zijn veel verschillende soorten ongedierte, die afkomen op de warmte in huis, etensresten of simpelweg het koolmonoxide in je adem. Vaak kan je er dan ook niks aan doen dat je ongedierte hebt en, ook al voelt dat soms wel zo, komt het ook niet omdat je onhygiënisch bent. Om zo snel mogelijk van de problemen af te komen moet je een ongediertebestrijder bellen. Hier kan je lezen over hoeveel de verschillende gedeeltes van het proces kosten en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

De kosten van de inspectie

Nadat je een specialist hebt gebeld, zullen ze eerst langskomen voor een inspectie. Tijdens de inspectie wordt een compleet beeld gevormd van de omvang van het probleem. Anders is het onmogelijk om een plan van aanpak te bepalen voor het succesvol bestrijden van jouw ongedierte. De kosten van de inspectie zijn meestal gratis, maar alleen als je ook verder gaat met hetzelfde bedrijf. De volgende tabel geeft deze kosten weer, inclusief BTW.

Kostenpost ongediertebestrijding Prijzen
Inspectie alleen €25 – €50
Inspectie wanneer je het bod aanneemt Gratis

Wat wordt er tijdens de inspectie gedaan?

Eerst zal de ongedierte-expert een gesprek met je houden over het ongedierteprobleem en jouw ervaringen. Aan de hand daarvan zal hij het probleem analyseren en de grootte van het probleem kunnen bepalen. Dit zal hij vervolgens met je bespreken en een behandeling aanbevelen waarvan hij dekt dat het meest effectief zal zijn. Je zal ook een officiële offerte ontvangen die je kan gebruiken als je overgaat op het voorgestelde plan van aanpak. De bestrijders kunnen in dat geval vaak snel langskomen en het probleem effectief verhelpen.

Welke factoren bepalen de prijs?

Er zijn een paar factoren die invloed hebben op de prijs van je ongediertebestrijding. Zo is er het soort ongedierte dat je hebt en de omvang van het probleem. Sommige dieren worden bestreden door een prijs te rekenen per vierkante meter, andere per nest, andere per uur en sommige hebben een vaste prijs. De volgende tabel geeft de kosten weer van het bestrijden van de meest voorkomende soorten ongedierte, inclusief inspectie, materiaal en BTW.

Soort ongedierte Gemiddelde kosten
Houtworm of boktor €2,50 – €5 per m2
Vlooien €80 per uur
Kakkerlakken €90 per behandeling
Muizen en ratten €80 – €90 per behandeling
Wespen €60 per nest

De omvang van het probleem

Ook de omvang van het probleem bepaalt de prijs. Heb je bijvoorbeeld een probleem met muizen, dan kost het bestrijden van een muizenplaag bijna twee keer zoveel als het simpelweg bestrijden van een kleiner muizen probleem. Hetzelfde geldt voor andere soorten ongedierte zoals kakkerlakken. Heb je last van houtwormen of boktorren dan wordt per vierkante meter bepaald hoeveel je betaalt. Over het algemeen geldt dus, hoe groter het probleem hoe duurder de oplossing.

Wat kan je zelf doen?

Als je probleem niet erg groot is, kan je dit proberen zelf op te lossen. In sommige gevallen zal je daar in slagen en is het probleem afgedaan. Vaker zal je echter na een tijd het probleem weer terugkrijgen, omdat het moeilijk is als je geen expert bent om doelgericht te werk te gaan. Ook is het definitief bestrijden van eitjes erg lastig als je niet over het verdelgingsmiddel kan beschikken dat daar sterk genoeg voor is. Het grote probleem met ongedierte is dat je in huis maar een klein gedeelte van het probleem te zien krijgt. Voor elke muis in huis, kan je er tientallen meer verwachten. Daarom is het vaak toch de taak van de professionele ongediertebestrijder om het probleem eens en voorgoed op te lossen.

Hou de kosten laag

De kosten voor het bestrijden van je ongedierte kunnen dus oplopen, vooral als je probleem groter is dan je in eerste instantie dacht. Op het verdelgen zelf zal je geen kosten kunnen besparen, dit moet effectief en doelgericht worden gedaan. Toch zijn er een paar manieren waarop je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • Kies een lokale bestrijder: het is handig om alle kennis van de regio binnen handbereik te hebben, vooral wat betreft ongedierte. Maar door een lokaal bedrijf te kiezen bespaar je ook op de voorrijkosten.
  • Spreek met de buren: maak je probleem bespreekbaar met de buren. Heb jij ongedierte, dan is de kans groot dat zij er ook last van hebben. Door je probleem samen aan te bieden maak je kans op kwantumkorting en kan de ongediertebestrijder een gunstigere prijs aanbieden.

Wij kunnen je helpen met besparen

Geef een omschrijving van je probleem en je locatie door in onze vergelijkingstool en wij kunnen je binnen een korte tijd helpen aan een aantal offertes van ongediertebestrijders in jouw omgeving. De tool is volledig vrijblijvend dus je verplicht jezelf nergens toe. Zo kan je precies zien wat er wordt geboden in jouw regio en kan je de juiste beslissing maken wat betreft jouw ongedierteprobleem.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!