Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis & vrijblijvend

kakkerlakkenWanneer je in jouw huis te maken heeft met kakkerlakken is het altijd belangrijk dat deze zo snel en efficiënt mogelijk worden bestreden. Kakkerlakken bestrijding kosten kunnen in het andere geval namelijk zeer snel en bijzonder hoog oplopen. Kakkerlakken vormen omwille van verschillende redenen een zeer gevaarlijke tegenstander in jouw huis. In eerste instantie zien ze er uiteraard bijzonder vies uit, maar daarnaast dragen ze ook nog eens heel wat bacteriën met zich mee waardoor je er zelfs ziek van kunt worden. Het grootste probleem van kakkerlakken gaat bovendien schuil in het feit dat ze zich razendsnel doorheen de woning weten te verspreiden waardoor het inperken van met name een plaag een zeer lastig karwei is. Omwille van deze reden wordt er altijd voor gekozen om kakkerlakken te laten bestrijden door een echte professional. Hij kan er namelijk voor zorgen dat het probleem niet alleen wordt ingeperkt, daarnaast kan ook een verdere manifestatie worden voorkomen. Wij vertellen je in ieder geval graag alles wat je wenst te weten over de kosten die het bestrijden van kakkerlakken met zich meebrengt.

Hoeveel kost kakkerlakken bestrijden?

Wanneer we meer in detail gaan kijken naar de kosten die voor kakkerlakken bestrijding worden aangerekend moeten we een onderscheid maken tussen twee verschillende situaties. In eerste instantie dient er namelijk te worden gekeken naar de ernst van de situatie. Wanneer je er vroeg genoeg bij bent en er slechts sprake is van een beperkt aantal kakkerlakken in huis valt het met de prijs om deze te laten bestrijden bijzonder goed mee. Een compleet ander verhaal wordt het echter op het ogenblik dat er sprake is van een kakkerlakkenplaag. Deze plaag is veel moeilijker in te dijken waardoor de kosten voor het bestrijden er van logischerwijs ook een stuk hoger komen te liggen.

Type bestrijding Gemiddelde kostprijs
Kakkerlakken bestrijden Ongeveer 95 à 100 euro
Kakkerlakkenplaag bestrijden Ongeveer 155 à 160 euro

Zoals reeds aangegeven is de prijs waar je rekening mee dient te houden voor het laten bestrijden van kakkerlakken in jouw huis altijd afhankelijk van de ernst van de situatie. We hebben omwille van deze reden even twee concrete voorbeelden uit de praktijk voor je op een rijtje gezet:

Goedkoopste oplossing

De goedkoopste oplossing is uitsluitend mogelijk op het ogenblik dat je echt vroeg begint met het bestrijden van de kakkerlakken. Eén enkel vrouwtje kan zomaar tot 30 nakomelingen hebben. Wanneer je te lang wacht om het probleem aan te pakken zorgt dit er dan ook al snel voor dat je niet meer met enkele, maar met een hele hoop kakkerlakken te maken heeft. Ben je echter wel vroeg genoeg bij om het probleem in de kiem te smoren, dan kun je rekenen op een prijs die is gelegen tussen de 95 en 100 euro.

Duurste oplossing

Heeft u iets te lang gewacht met het bestrijden van de kakkerlakken in jouw huis? In dat geval kan het hek reeds van de dam zijn en is de kans bijzonder groot dat het bestrijden er van geen lachertje meer is. Vaak dient de bestrijder dan niet alleen meer, maar ook intensievere producten te gebruiken wat de prijs aanzienlijk kan beïnvloeden. Daarnaast moeten er in deze situatie uiteraard ook meerdere kamers behandeld worden en ook dat kan het prijskaartje aanzienlijk onder druk zetten. In deze situatie moet je  rekenen op een kostprijs die is gelegen tussen de 155 en 160 euro.

De prijsopbouw van kakkerlakken bestrijden

Wanneer we de prijsopbouw van kakkerlakken bestrijding gaan onder de loep nemen valt het meteen op dat de arbeidskost veruit de grootste is. De arbeidskost neemt dan ook een slordige 65 procent in van de totale kostprijs. De resterende 35 procent is dan weer voorbehouden voor het prijskaartje van het materiaal dat wordt gebruikt.

Veel mensen zullen met gefronste wenkbrauwen kijken naar de 65 procent arbeidskosten die in rekening worden gebracht voor kakkerlakken bestrijding. Toch is dit eigenlijk helemaal geen slechte zaak, in tegendeel. Het is namelijk altijd mogelijk om te besparen op de arbeidskosten, alleen al door een objectieve vergelijking uit te voeren tussen de verschillende vakmensen. Op deze manier kun je er altijd zeker van zijn dat je geniet van de best mogelijke prijs voor het bestrijden van kakkerlakken.

Keuzes die de prijs van kakkerlakken bestrijding kunnen beïnvloeden

De kostprijs die voor de bestrijding van kakkerlakken wordt aangerekend wordt steevast beïnvloed door verschillende keuzes die door jou als eigenaar van de woning worden gemaakt. We hebben deze keuzes uiteraard even voor je verzameld.

Keuze 1: Zelf bestrijden of uitbesteden?

Veel mensen stellen zich de vraag of ze de kakkerlakken in hun woning niet zelf kunnen bestrijden. In theorie is dit uiteraard perfect mogelijk, maar in de praktijk moet het gezegd dat kakkerlakken behoorlijk lastig te bestrijden zijn. Je kunt bovendien dan wel de bestaande beestjes verdelgen, maar de kans is groot dat er na enige tijd terug de kop opsteken. Mede omwille van deze reden wordt het altijd aangeraden om er voor te kiezen om het bestrijden van kakkerlakken uit te besteden aan een echt professionele partij die tevens ook over de best mogelijke producten beschikt om dit te kunnen doen.

Keuze 2: De gebruikte methode

Op vlak van kakkerlakken bestrijding kunnen er twee methodes worden gebruikt. In eerste instantie wordt er vaak getracht om gebruik te maken van zogenaamde lijmvallen. Deze vallen zorgen er zoals de naam reeds laat vermoeden voor dat de kakkerlakken in een val komen te zitten waarna ze heel eenvoudig verwijderd kunnen worden. In bepaalde gevallen, in het bijzonder wanneer er sprake is van een plaag, is het evenwel niet meer mogelijk om van zo’n val gebruik te maken. In dat geval worden er chemische bestrijdingsmiddelen ingezet om het probleem op te lossen. Dit laatste is altijd duurder in vergelijking met het gebruik van lijmvallen.

Interessante bespaartips

We kunnen bezwaarlijk stellen dat er voor kakkerlakken bestrijding hoge kosten in rekening worden gebracht. Toch is het altijd interessant dat het kostenplaatje nog meer kan worden gedrukt dan standaard het geval is. Omwille van deze reden hebben we enkele interessante tips op een rijtje gezet die je hierbij kunnen helpen.

  • Kiezen voor een bestrijder uit de buurt. Wanneer je kakkerlakken bestrijding wenst uit te besteden is het altijd interessant om daarvoor een beroep te doen op een bestrijder uit de buurt. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je nooit rekening dient te houden met hoge voorrijkosten. Je zult merken dat enkel en alleen dit gegeven er reeds voor kan zorgen dat er een behoorlijke besparing kan worden gerealiseerd.
  • Kwantumkorting. Wanneer je met kakkerlakken te maken heeft is de kans niet onbestaande dat dit eveneens zal gelden voor jouw buurman of buurvrouw. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om het bestrijden van dit ongedierte samen aan te pakken. Op deze manier kun je namelijk rekenen op een interessante kwantumkorting waardoor de prijs voor het bestrijden voor beide partijen een stuk gunstiger zal uitvallen.
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte