Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Knaagdieren in huis. Dit kan een echt probleem zijn. Niet alleen vind je overal uitwerpselen, en zal je af en toe één of meerdere van de beestjes kunnen zien, ze kunnen ook een erg onaangename geur in je huis teweegbrengen, kortsluiting veroorzaken door kabels door te bijten en je etensvoorraad besmetten en opeten. Muizen en ratten zijn de meest voorkomende knaagdieren in huis. Hier kan je lezen wat je eraan kan doen om ze te bestrijden, hoeveel dit kost en hoe je deze kosten zo laag mogelijk houdt.

De risico’s van knaagdieren in huis

Behalve dat de knaagdieren flinke schade kunnen aanbrengen in je huis, heb je ook het probleem dat ze gezondheid schade kunnen doen. Ze kunnen door overal te urineren en uitwerpselen achter te laten, bacteriën overbrengen op je eten en ziektekiemen verspreiden waarvan je huidziektes van kan krijgen en zelfs voedselvergiftiging. Bovendien zijn veel mensen bang voor muizen en ratten, waardoor ze zich altijd ongemakkelijk voelen en op hun hoede zullen zijn. Zaak dus om ze zo snel mogelijk je huis uit te krijgen.

De kosten van knaagdierbestrijding

Het probleem met knaagdieren is dat als je één ziet, je zeker weet dat er vele malen meer in je huis bevinden. Vooral muizen planten zich erg snel voort en zijn een paar maanden na geboorte al geslachtsrijp. Er zijn een paar manieren waarop je zelf kan proberen de knaagdieren te verjagen, maar over het algemeen kan alleen een professionele bestrijdingsdienst het probleem grondiger aanpakken. De tabel die volgt geeft je de kosten van verschillende middelen die je in de winkel of online kan kopen, inclusief de kosten van de professionele bestrijdingsdienst.

Soort maatregel Prijs inclusief BTW
Muizen- en rattenval Vanaf €1 per stuk
Muizen- en rattengif Vanaf €10 per 200 gram
Lokdoos Vanaf €4,50 per stuk
Ultrasone machine Vanaf €20
Professionele muizenbestrijding €85 – €150 voor een plaag
Professionele rattenbestrijding €90 – €160 voor een plaag

Zelf knaagdieren bestrijden

Is je probleem niet groot, dan kan je zelf proberen de knaagdieren te vangen. Je kan hiervoor gebruik maken van vallen en gif of een ultrasone machine die een geluid laat horen waar ze niet van houden. Deze maatregelen zijn niet duur en kunnen effectief zijn als het echt maar enkele dieren betreft. Knaagdieren komen ook veel af op eten. Woon je in de buurt van een restaurant, of woon je op het platteland dan is de kans groot dat de op het eten afkomen dat overal verspreid ligt. Daarom is het belangrijk dat je geen etensresten laat liggen, dat je je vuilnisbakken goed afdekt en regelmatig de zak vervangt en dat je je huis goed schoonhoudt zodat ze geen nesten kunnen maken. Ook kan je alle gaten, ramen en roosters goed dicht makken zodat ze niet naar binnen kunnen. En je kan altijd overwegen een kat te nemen. Deze schrikken de knaagdieren af en zullen ze vangen als ze toch te dichtbij komen.

Professionele bestrijding

Als je de knaagdieren niet voldoende kan bestrijden met je eigen middelen, dan kan je het beste zo snel mogelijk aan de bel trekken. De dieren planten zich snel voort en voordat je het weet heb je te maken met een plaag. Deze zijn niet alleen moeilijker te bestrijden, maar ook duurder omdat vaak meerdere bezoeken nodig zijn. En zo beperk je natuurlijk ook de schade aan je eigen huis. De ongediertebestrijders zullen eerst langskomen om een inschatting te maken van de omvang van het probleem. Ga je akkoord met de kosten die ze daarvoor vragen, dan zullen ze eerst alle gaten en kieren dichten en vervolgens gif plaatsen. Omdat deze mensen professioneel zijn, betere middelen hebben en precies weten waar ze op moeten letten, kunnen ze het probleem vaak doelgericht aanpakken zodat je snel en effectief van je knaagdieren af bent.

Hou de kosten laag

Ook al is het noodzakelijk, het bestrijden van knaagdieren kan prijzig zijn. Hier kan je lezen hoe je deze kosten zo laag mogelijk houdt.

  • Wacht niet te lang: problemen met knaagdieren lossen zichzelf zelden op. En als je na één keer zelf proberen niet van de knaagdieren af komt, kan je beter de bestrijdingsdienst inschakelen. Als het probleem nog klein is, is het goedkoper om het te laten verhelpen en hou je de schade in je huis beperkt.
  • Kies een lokale bestrijder: vooral als ze vaker terug moeten komen, kan je daarmee de voorrijkosten vermijden of zo laag mogelijk houden. Ook is het vaak erg handig om de nodige achtergrondinformatie bij de hand te hebben van knaagdierproblemen in de omgeving.
  • Regel kwantumkorting: hoe groter het te behandelen oppervlak, hoe gunstiger de gemiddelde prijs. En als jij last hebt van knaagdieren, hebben je buren het vaak ook. Als je je probleem gezamenlijk aanbiedt, kan je vaak een betere prijs onderhandelen.

Gebruik onze vergelijkingstool en bespaar op je knaagdierenprobleem

Met onze vergelijkingstool kan je gratis en vrijblijvend offertes opvragen bij bestrijdingsbedrijven uit jouw omgeving. In plaats van dat je ze zelf stuk voor stuk aan moet schrijven, kan je het zo snel en makkelijk via één medium organiseren. Je vult de omschrijving van je probleem in en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen die je kan vergelijken op de punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je de beste beslissing neemt wat betreft jouw knaagdierprobleem.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte