Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis & vrijblijvend

Mollen in je tuin doen geen schade aan je gezondheid, maar kunnen wel een grote bron van irritatie zijn. Ze kunnen gemakkelijk je gazon vernielen met hun molshopen. Mollen kunnen bestreden worden volgens verschillende methodes en je kan ervoor kiezen om dit zelf te doen of om het te laten doen. Vaak is het beter om een expert in te schakelen, omdat het lastig is om mollen te vangen. Hier kan je lezen over de kosten waar je op kan rekenen bij het bestrijden van mollen en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

De kosten van het bestrijden van mollen

Of je het nu zelf doet, of laat doen, er zitten kosten verbonden aan het bestrijden van mollen. De volgende tabel geeft deze kosten weer, inclusief BTW.

Maatregelen mollen bestrijden Prijs
Mollenverjager €15 per stuk
Mollenklem €12,50 per stuk
Mollenval €22 per stuk
Anti-mollengranulaat €20 voor 600 gram
Professionele mollenbestrijding €80 – €85 per gazon

Zelf mollen bestrijden

In principe is het mogelijk om zelf mollen te bestrijden. Er zijn genoeg middelen op de markt waarmee je dit kan doen, zoals klemmen en vallen. Hou je de mol liever levend, dan kan je kiezen voor een mollenverjager. Hou er rekening mee dat het plaatsen van klemmen vaak door experts gedaan moet worden, omdat de plek en de wijze van plaatsing belangrijk zijn voor het vangen van het diertje. Wat je wel kan doen is bepaalde planten in je tuin zetten, met een sterke geur. Mollen hebben namelijk een erg goed reukvermogen en worden hierdoor afgeschrikt. Denk hierbij aan de Keizerskroon en de Kruisbadwolfsmelk. Deze zijn in tuincentra makkelijk te vinden.

Mollen laten bestrijden

Lukt het je zelf niet, dan kan je beter geld investeren in een professionele mollenvanger. Je kan namelijk veel geld uitgeven aan allerlei materialen en middelen, maar het vangen van mollen is specialistisch werk. De prijs voor het bestrijden van jouw mollen hangt af van de grootte van je gazon, de omvang van je probleem en de ervaring van de mollenbestrijder. Ook de bestrijdingsmethode heeft invloed op de prijs. Als je ervoor kiest om het beestje geen pijn te doen, kan je mollenvangkokers laten plaatsen. Ook zijn er methodes zoals het uitroken van de mol met zwavelrook of mollenklemmen.

Hoe kan je de prijs zo laag mogelijk houden?

Al met al kunnen de kosten voor het vangen van de mollen flink oplopen, vooral als je een groot probleem hebt. Je kan bovendien niet blijven proberen de mollen zelf te vangen, op een gegeven moment moet er toch een expert bij komen kijken. Hier vind je een aantal tips om de kosten van het bestrijden van je mollen zo laag mogelijk te houden.

  • Wacht niet te lang: er is een moment waarop je moet stoppen met zelf proberen de mollen te vangen en over moet gaan op een professionele bestrijder. Je kan geld blijven uitgeven aan bepaalde middelen en vallen, maar een expert weet precies hoe hij het beste te werk kan gaan.
  • Kies een bestrijder uit de regio: en bespaar op de voorrijkosten. Vooral als deze vaker terug moet komen, kan dit zeker uitmaken. Ook heb je zo alle kennis van ongedierte in jouw omgeving in huis, zodat de bestrijder met dit in zijn achterhoofd te werk kan gaan.
  • Vraag de buren: als jij problemen hebt met mollen, dan hebben de buren dat waarschijnlijk ook. Vooral als jullie tuinen aan elkaar grenzen. Je kan overwegen je probleem samen aan te bieden en de kosten te delen. Vaak ben je dan goedkoper uit omdat de bestrijder dan efficienter te werk kan gaan.

Bespaar nog meer en gebruik onze vergelijkingstool

Met onze vergelijkingstool kan je je perfect voorbereiden op de mollenbestrijding. Je kan vrijblijvend je postcode invullen en de gegevens van je klus, en de tool zoekt een aantal offertes bij elkaar van bedrijven uit jouw regio. Deze kan je vervolgens vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen beslissing maakt wat betreft jouw mollenprobleem.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je