Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Iedereen kent ze wel, dat irritante zoemende diertje in je slaapkamer die je uit je slaap houdt. En als je dan de volgende ochtend wakker wordt zit je onder de rode bulten die ook nog eens flink jeuken. Dit zijn muggen. In Nederland komen er ongeveer 25 soorten voor en de steekmug is vaak de boosdoener. De vrouwtjes van deze mug steken en zuigen bloed, omdat zo de eitjes rijp worden. Hier kan je lezen wat je kan doen tegen muggen, hoeveel geld je hiervoor kwijt bent en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

Zijn muggen gevaarlijk?

De muggen die we in Nederland hebben zijn niet gevaarlijk, alleen erg irritant. Ze kunnen geen ziektes overbrengen, maar wel een allergische reactie veroorzaken. Muggen uit tropische gebieden daarentegen hebben vaak wel ziektes bij zich, zoals malaria en dengue. Mensen die naar die gebieden gaan moeten vaak worden ingeënt en het is theoretisch mogelijk dat deze muggen via het vliegtuig Nederland bereiken. Over het algemeen is er dus geen risico als je door een mug gebeten bent, alleen zal je een paar dagen met één of meer muggenbulten moeten leven.

De kosten van het bestrijden van muggen

Er zijn een genoeg dingen die je zelf kan doen om muggen te bestrijden voordat je professionele hulp gaat vragen. De volgende tabel geeft de kosten weer van een aantal middelen die je kan aanschaffen om je hierbij te helpen. De bedragen in de tabel zijn inclusief BTW.

Maatregel muggenbestrijding Prijs
Betengel €6,50 per tube
Muggenstick €8 per stick
Muggenspray €7,50 per bus
Anti-muggen armband €13 per stuk
Citronel olie €3 per 30 ml
Muggenlamp €15 per lamp
Muggennet €12 per net
Horren plaatsen €50 per raam, €150 per deur
Professionele bestrijding €50 per bezoek

Er zijn erg veel anti-muggen middelen, de markt is er vol van. Verder zijn er een paar gratis manieren waarop je de mug kan wegjagen.

Wat kan je doen?

Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Als er bij jou water in de buurt is, zal je al gauw last van muggen krijgen. Zelfs een schoteltje met water kan al overlast veroorzaken. Verwijder dit dus uit je tuin en ander buitengebied en vergeet de dakgoot niet. Ook kan je horren voor je ramen (laten) plaatsen en gaten in de muren dichten zodat ze niet naar binnen kunnen. Ook is het handig om de plek te vinden waar de larven zich voortplanten en deze plek volledig te reinigen. Denk hierbij ook aan afvoerputjes en afvoerbuizen. Als je een vijver hebt helpt het om vissen uit te zetten. Deze eten de larven van muggen en andere waterdieren.

Wat kan een bestrijder doen?

Bovenstaande middelen en methoden helpen wel, maar tot op zekere hoogte. Heb je een muggenplaag, dan is het beter om professionele hulp in de schakelen in de vorm van een bestrijdingsbedrijf. Deze beschikken over sterke insecticiden en weten waar ze deze het beste kunnen spuiten om het probleem grondig aan te pakken. Deze kennis en materialen zijn essentieel bij het verhelpen van je muggenplaag. Het bedrijf zal eerst langskomen om de omvang van het probleem te bekijken en zo tot een prijs en een methode te komen. Deze worden aan je voorgesteld en ga je hiermee akkoord dan zal er overgegaan worden op de bestrijding. De prijs zal afhangen van de omvang van de plaag, de plek waar ze zich verschuilen, het soort mug, de methode en de tijd die nodig is om het probleem op te lossen.

Hou de kosten zo laag mogelijk

Het bestrijden van muggen is niet heel erg duur, maar vooral als je een terugkomend probleem hebt, kan je uiteindelijk best veel betalen. Hier lees je hoe je de prijzen zo laag mogelijk kan houden.

  • Neem een abonnement: vaak kan je bij bestrijdingsbedrijven een abonnement afsluiten. Dan betaal je een stuk minder per bezoek en komen ze twee keer per jaar langs om de problemen opnieuw te analyseren en te verhelpen indien nodig.
  • Kies een lokaal verdelgingsbedrijf: vooral als je een groot probleem hebt en de bestrijders moeten vaker terugkomen, kan je zo de voorrijkosten vermijden of zo laag mogelijk houden.
  • Vraag de buren: als jij last van muggen hebt, dan is de kans groot dat de buren dit ook hebben. Spreek met hen en vraag of ze ook interesse hebben om de muggenplaag aan te pakken. Willen ze dit, dan kom je in aanmerking voor kwantumkorting en kan de bestrijder een gemiddeld gunstigere prijs aanbieden omdat de klus groter is.

Door offertes te vergelijken bespaar je nog meer

Je kan je klus het beste voorbereiden door offertes te vergelijken. Zo ben je van alle opties op de hoogte en kan je een weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw muggenprobleem. Wij kunnen je hierbij helpen. Door vrijblijvend je postcode en een omschrijving van het jouw situatie in te vullen, kan de tool doelgericht zoeken naar een aantal offertes van bedrijven uit jouw regio. Deze kan je vervolgens met elkaar vergelijken op punten zoals prijs en kwaliteit, en zo tot de beste beslissing komen wat betreft jouw overlast.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte