Ongedierte herkennen

Wanneer je vreest dat je te maken hebt met ongedierte in huis zal je daar zo snel mogelijk zekerheid over willen hebben. Dat is evenwel niet altijd even eenvoudig, in tegendeel. Het herkennen van ongedierte is soms een lastige opdracht en dat is vervelend. Hoe sneller ongedierte namelijk kan worden gedetecteerd, des te eenvoudiger het is om ze uit te roeien. Bij twijfel over de aanwezigheid van ongedierte in huis of niet wordt het omwille van deze reden altijd aangeraden om een beroep te doen op professionele ongediertebestrijding. Zij kunnen zonder probleem alle ongedierte in de kern aanpakken.

een muis

Hoe ongedierte herkennen?

Het herkennen van ongedierte gebeurt niet altijd op dezelfde manier. Veel hangt bovendien ook af van de ernst van de plaag. Eén muis kan je bijvoorbeeld wel eens horen lopen op de zolderkamer en zal hier en daar misschien wel kleine knaagsporen achterlaten, maar een hele horde muizen of ratten is natuurlijk nog iets helemaal anders. Deze vormen van ongedierte zijn net als wespen in principe zeer eenvoudig te herkennen. Dat kan evenwel niet gezegd worden van bijvoorbeeld zilvervisjes en tapijtkevers. Alle verschillende soorten ongedierte laten immers nagenoeg gelijkaardige sporen na. Een nauwkeurig onderzoek kan in deze situatie dan ook gewenst zijn.

Lees ook:

Voor een compleet overzicht ga je naar de pagina: informatie overzicht ongedierte.

Wat met de uitwerpselen?

Vaak kan de aanwezigheid van ongedierte aan de hand van verschillende factoren worden vastgesteld. Eén van de belangrijkste kenmerken heeft betrekking tot de uitwerpselen. Neem nu bijvoorbeeld de uitwerpselen van muizen. Deze kenmerken zich door een dunne structuur die beschikken over een puntig eind. De lengte is gemiddeld zo’n 5 mm. De uitwerpselen van ratten kunnen onderling verschillen. Deze van de bruine rat zijn bijvoorbeeld stomp en pindavormig en hebben een lengte van gemiddeld tussen de 1,5 en 2 centimeter. De uitwerpselen van de zwarte rat hebben dan weer de vorm van een banaan en zijn puntig op het eind. Ze hebben een gemiddelde lengte van 1,5 centimeter.

Speciale aandacht voor de zolder

Wanneer er zich ongedierte in huis bevindt zijn er speciale plaatsen waar je maar beter speciale aandacht aan kan besteden. De kelder is bijvoorbeeld een klassieker evenals de kruipruimte. Deze ruimtes zijn vaak vochtig waardoor ze de perfecte broeihaard vormen voor ongedierte. Een andere eveneens niet onbelangrijke locatie is de zolder. Wanneer je ‘s nachts in bed ligt en je allerhande vervelende, bijna angstaanjagende geluiden hoort is de kans groot dat deze afkomstig zijn van de zolder. In dat geval heb je meestal te maken met muizen of met ratten. Ook vogels kunnen er evenwel voor kiezen om zich in je zolderruimte te nestelen.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!