Kosten oorworm bestrijden

Oorwormen zijn platte, lange en donkere insecten die zich kenmerken door een grote knijptang aan het achtereind van hun lichaam. In hun gedrag lijken ze erg veel op de pissebed. Ze houden van warme en vochtige omgevingen zoals de composthoop, onder stenen en op natte muren. Soms kan de aanwezigheid van oorwormen en pissebedden betekenen dat je last hebt van vocht in huis. Hier kan je lezen wat je kan doen tegen oorwormen, hoeveel dit kost en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

Inhoud

De risico’s van oorwormen

Oorwormen kunnen de mens absoluut geen schade aandoen. Ondanks de tang aan het einde van hun lichaam bijten ze niet en hebben ze juist een zeer nuttige taak in het ecosysteem. Net als pissebedden zorgen ze er namelijk voor dat natuurlijk afval wordt opgeruimd. Je hebt oorwormen dus nodig in je composthoop bijvoorbeeld. Het is vervelend om ze in huis te hebben en gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om ze te bestrijden. Vaak kan dit zonder een professioneel bedrijf in te schakelen. In de volgende tabel zie je de prijzen voor de verschillende middelen op de markt die je kan gebruiken tegen oorwormen, inclusief BTW.

Bestrijdingsmaatregel oorwormen Prijs
Kleefvallen €10 per 6
Ongedierteverjager voor stopcontact Vanaf €15 per stuk
Horren plaatsen €50 per raam, €150 per deur
Professioneel verdelgen Prijs via offerte opvraag

Het komt erg weinig voor dat oorwormen professioneel bestrijdt moeten worden. Je kan echter contact opnemen met een expert als je er niet uit komt met je oorwormen. Deze kan je in ieder geval advies geven over wat je kan doen en anders langskomen voor een inspectie van het probleem, een methode om het aan te pakken en een prijsopgaaf hiervoor.

Wat kan je zelf doen?

Voordat je de professionals inschakelt zijn er een aantal dingen die je ook zelf kan doen om de oorwormen aan te pakken. Zo kan je horren plaatsen voor je deuren en ramen, ventilatieopeningen afsluiten met fijnmazig gaas en alle gaten in de buitenmuur dichten. Ruim al het organische materiaal meteen op en laat ’s nachts natte dweilen of omgekeerde bloempotten met natte bladeren in huis liggen. De oorwormen zullen zich hiertoe aangetrokken voelen. De volgende dag zet je ze simpelweg weer uit in de tuin. Het bestrijden met gif heeft geen nut. Oorwormen wonen buiten en door een paar te bestrijden zal je het probleem niet oplossen.

Hoe kan je de oorwormen in het vervolg buiten laten?

Er is genoeg materiaal buiten voor de oorworm om te leven en voor hen is het buiten het beste. Heb je binnen natte en warme plekken, of etensresten dan kan het zijn dat ze naar binnen komen. Zorg er dus voor dat je zo min mogelijk vocht en eten in huis hebt liggen en maak de vochtige ruimtes niet te warm. Als je dit doet, plus het afdichten van de gaten en ventilatierooster, kan het heel goed zijn dat je zo van je oorwormen af bent. Lukt dit niet, dan is het tijd om de experts om advies te vragen.

Hoe kan je de kosten zo laag mogelijk houden?

Het bestrijden van oorwormen kost niet veel en is ook niet erg urgent omdat ze jou en je huis geen schade aandoen. Ga je met een professioneel bedrijf in zee, dan zal de prijs hoger uitpakken, maar heb je wel een betere kans van slagen. Hier vind je een aantal tips om de prijs van de bestrijder zo laag mogelijk te houden.

  • Kies een lokale expert: door een lokale bestrijder te kiezen, zal je geld besparen op de voorrijkosten en in sommige gevallen heb je deze helemaal niet. Maar behalve dat heb je ook alle regionale kennis in huis van ongedierte en de specifieke plaatselijke problemen.
  • Doe het zelf: voordat je naar een professioneel bedrijf gaat, kan je zelf proberen de oorworm je huis uit te lokken. Dit is een stuk goedkoper en vaak ook erg effectief.
  • Kwantumkorting: als jij last hebt van oorwormen, dan kan het zijn dat de buren dit ook hebben. Vraag ze hiernaar, want als je de klus samen kan aanbieden, kom je in aanmerking voor kwantumkorting. Hoe groter het te behandelen oppervlak, hoe gunstiger de gemiddelde prijs.

Bespaar met het vergelijken van offertes

De beste manier om de klus voor te bereiden is door het vergelijken van offertes. Je kan zelf naar een aantal bedrijven gaan en daar je probleem uitleggen, maar het is veel makkelijker om onze vrijblijvende vergelijkingstool hiervoor te gebruiken. Je hoeft dan maar één keer je gegevens door te geven en je probleem uit te leggen, en de tool zal doelgericht kunnen zoeken naar offertes van bedrijven uit jouw regio. Dit is gratis en je verplicht jezelf nergens toe. Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen waarna je meteen kan beginnen met plannen. Zo weet je zeker dat je de beste beslissing maakt wat betreft jouw oorwormprobleem.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!