Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Papiervisjes zijn insecten die nauw verwant zijn met het zilvervisje en ovenvisjes en ze behoren tot de franjestaarten. Ze kruipen snel en houden van donkere en warme plekken. Ze verspreiden zich door in objecten gaan zitten die vervolgens vervoerd worden of via mensen zelf. Overdag zal je ze weinig zien, maar ’s nachts komen ze naar voren om zich te voeden met cellulose, zetmeel en suikers. In de perfecte leefomgeving, kan een papiervisje wel 7 tot 8 jaar oud worden en ze planten zich erg snel voort. Dit kan dus al gauw overlast veroorzaken. Als je last hebt van papiervisjes in huis, kan je hier lezen hoe je ze kan bestrijden, hoeveel dit kost en hoe je deze kosten in bedwang kan houden.

De risico’s van papiervisjes in huis

Papiervisjes en zilvervisjes vormen geen risico voor je gezondheid. Het is wel erg vervelend als je huis vol zit met deze beestjes. En ook al doen ze je gezondheid geen kwaad, ze kunnen wel grote schade aanrichten aan papieren voorwerpen, zoals behang, boeken of archieven. Ook houden ze ervan om in je kleding te gaan zitten met alle gevolgen van dien. Heb je zilver- of papiervisjes in huis, dan kan dit ook een teken zijn van vochtproblemen in je muren. Door dit onderliggende probleem op te lossen, kan je ook beter van je papiervisjes afkomen.

De kosten van de bestrijding

Papiervisjes bestrijden kan je zelf doen, maar je kan ook een professioneel bedrijf inschakelen als de overlast te groot wordt. De volgende tabel geeft de kosten voor beide opties, inclusief BTW.

Bestrijdingsmaatregel papiervisje Prijs inclusief BTW
Papiervisjes spray €10 per bus
Geurblokje €15 voor 8 stuks
Papier- en zilvervisjes val €4 voor 2 stuks
Bestrijdingspakket €45 per stuk (41 artikelen)
Professionele bestrijding Prijs via offerte opvraag

Er zijn dus veel artikelen die het papier- of zilvervisje kunnen bestrijden. Heb je een groot probleem, dan kan je overwegen een bestrijdingspakket aan te schaffen. Dit bestaat uit artikelen zoals plintstrips, lijmvallen, weringsmiddelen en plintvallen. Als dit niet helpt, kan je een professioneel bedrijf inschakelen. Deze zullen eerst op inspectie komen en aan de hand van de uitkomst hiervan een prijs voor je opstellen.

Wat kan je zelf doen om de papiervisjes tegen te gaan?

Ten eerste is het goed om te zorgen dat je zo min mogelijk vochtige plekken hebt in huis. Ventileer je woning dus goed en verwarm vochtige ruimtes. Heb je nog steeds last van vocht, dan is het verstandig om een bouwkundige om advies te vragen. Het kan zijn dat je vochtige muren hebt, een probleem dat zo snel mogelijk opgelost moet worden omdat het grote schade aan kan richten aan je constructie. Verder houden de papiervisjes niet van temperaturen onder de 22 graden. Ook kunnen de eitjes dan niet uitkomen. Hou je huis geventileerd en koel, breng je behang nauw aan, zodat ze hier niet achter kunnen gaan zitten en plaats vallen zodat ze worden gelokt en gedood.

Bestrijding door een expert

Lukt het je zelf niet de papiervisjes te bestrijden, dan is het tijd voor de professionals. Het is niet verstandig om hier te lang mee te wachten. Je geeft dan alleen maar extra geld uit aan verdelgingsmiddelen terwijl een professionele bestrijder dit snel kan oplossen met chemische middelen. Deze middelen zijn wel schadelijk, maar als je de instructies goed opvolgt kunnen ze geen kwaad. Eén van de middelen is propoxur. Het breekt matig tot goed af en is niet giftig voor huisdieren. Als je een milieuvriendelijker alternatief zoekt kan je de verdelger vragen een middel te gebruiken dat bestaat uit pyrethrum of kaliumzouten. Dek echter wel je aquarium af als je deze laatste optie kiest. Koudbloedige dieren kunnen hier erg ziek van worden en overlijden.

Hou de kosten laag

Als je overgaat op de chemische behandeling van een professionele bestrijder, zal je hier ook voor moeten betalen. De volgende tips kunnen je helpen deze kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Wacht niet te lang: als je te lang wacht met het inschakelen van de bestrijdingsdienst, zal je meer geld uitgeven aan middelen en brengen de papiervisjes meer schade aan in je huis.
  • Zoek de oorzaak: vaak is de oorzaak van een papiervisjesplaag dat je vocht in je muren hebt. Dit kan veel schade aanrichten aan je muren en constructie. Voordat je in grotere problemen komt, kan je dit nu misschien nog goedkoper oplossen.
  • Kies een lokaal bedrijf: deze hebben kennis van de problemen met ongedierte in jouw regio. En zo heb je geen of nauwelijks voorrijkosten.

Bespaar nog meer en vergelijk offertes

De prijs van de bestrijding hangt af van de grootte van het probleem en dit kan verschillen per bedrijf. Met onze vrijblijvende vergelijkingstool kan je vrijblijvend een aantal offertes ontvangen van bedrijven uit jouw regio. Dit is gratis en je verplicht jezelf nergens toe. Deze offertes kan je vervolgens vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo maak je zeker de juiste beslissing wat betreft jouw papiervisjes probleem. Je kan de tool ook gebruiken voor het opvragen van offertes als je een vochtprobleem hebt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je