Kosten ongedierte preventie

Niemand wil ongedierte in en om het huis. Of het nu gaat om muizen, slakken, mollen of wespen, ongedierte kan vervelend zijn, het kan allergieën opwekken, ziektes met zich meebrengen of je eten en kleren opeten. Vooral als je al eens last hebt gehad van ongedierte, dan wil je dit in de toekomst niet weer. Er zijn een aantal dingen die je kan doen voor de preventie van ongedierte en een groot gedeelte hiervan is gratis. Hier kan je lezen over wat ongedierte preventie kost, wat je kan doen om ongedierte weg te houden en hoe je kan besparen op de kosten.

Hoeveel kost ongedierte preventie?

Er zijn een aantal dingen die je kan doen die gratis zijn, maar er zijn ook middelen en verjagers die je kan kopen om te zorgen dat het ongedierte niet wil komen. De volgende tabel geeft een aantal van deze mogelijkheden weer, inclusief BTW, voor verschillende soorten ongedierte. De markt is er echter vol van, dus als jij een bepaald soort ongedierte wilt aanpakken, is er vast wat te vinden.

Bestrijdingsmaatregel Prijs
Kleefvallen insecten €10 per 6
Ongedierteverjager voor stopcontact Vanaf €15 per stuk
Geurblokje tegen papiervisjes €15 voor 8 stuks
Horren laten plaatsen €50 voor een raam en €150 voor een deur
Papier- en zilvervisjes val €4 voor 2 stuks
Huisstofmijt borstel €30 per stuk
Huisstofmijt spray €14 per 100 ml
Stofpad voor verwijdering huisstofmijt €12,50 per stuk
Mollenverjager €15 per stuk
Duivennet €35 5m x 5m
Duivenpin €12,50 per meter
Anti-teken spray €11 voor 100 ml
Muggenstick €8 per stick
Muggenspray €7,50 per bus
Mottenballen €10 per pak
Anti-motten papier €5 voor 2 vellen
Anti-motten hangers €5 per stuk
Preventie contract met bestrijders Prijs via offerte opvraag

Er zijn sprays om insecten weg te jagen, mottenpapier en -hangers zodat motten niet meer binnenkomen, elektrische ongedierteverjagers, netten en pinnen voor vogels, spray tegen teken, noem maar op. Maar er zijn ook gratis maatregelen die je zelf kan treffen eventueel in combinatie met één van deze middelen.

Wat kan je zelf doen?

Ongedierte komt over het algemeen af op warmte, eten, vochtigheid en beschutting. Heb jij last van een bepaald soort ongedierte, dan moet je de reden waarom ze zijn binnengekomen weghalen. Ook moet je de manier waarop ze binnenkomen versperren. Dus, ga aan de buitenkant rondom je huis en maak alle gaten en scheuren dicht. Maak keukenkastjes, afzuigkappen, magnetrons en ovens schoon en hou ze schoon. Vervang je vuilniszak regelmatig en laat geen tuinafval of etensresten buiten liggen. Ventilatieroosters kan je afdekken met gaas, je kan horren plaatsen voor de ramen en zorgen dat er geen stilstaand water is in en rondom je huis. Kijk ook naar je muren. Heb je een vochtprobleem, dan komt hier ook ongedierte op af. Dit zal je ook voor de gesteldheid van je huis zelf moeten doen. Je kan gaas ingraven tegen mollen en woelratten, vallen plaatsen, je textiel regelmatig heter wassen of in de vriezer doen, bepaalde gewassen planten en bolletjes of zakjes met sterk ruikende planten ophangen.

Wat kan de ongediertebestrijding voor je doen?

Als je echt zeker wilt weten dat je geen ongedierte zal krijgen in huis, kan je de ongediertebestrijding inschakelen en een contract met hen afsluiten. Deze zullen dan op gezette tijden langs komen om je huis te inspecteren, te sprayen, vallen te plaatsen en ongedierte bestrijden waar nodig. Vooral als je ergens woont waar veel ongedierte is, zoals in de binnenstad, kan dit de moeite waard zijn. Voor een onderhoudscontract betaal je meestal zo’n 15 procent minder per bezoek dan wanneer je ze los belt, maar de prijs hangt af van jouw wensen, van hoe vaak ze zullen komen, van het soort ongedierte en de grootte van je huis.

Hou de kosten laag

Ongedierte preventie en ongediertebestrijding kan duur zijn, vooral als je probleem is uitgegroeid tot een plaag. Hier vind je een aantal tips waarmee je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • Preventief bestrijden is goed, maar wacht niet te lang: als je ondanks het preventief bestrijden toch ongedierte ziet, kan je beter niet te lang wachten tot je de experts inschakelt. Voor je het weet heb je een plaag en moet je meer betalen voor het bestrijden en eventuele schade laten herstellen.
  • Kies een regionale bestrijder: of je nu een contract neemt of je laat ze één keer komen, met een regionale bestrijder heb je alle informatie over het plaatselijke ongedierte bij de hand en bespaar je op de voorrijkosten.
  • Doe het zelf: voor het preventief bestrijden van ongedierte zijn een groot aantal huis-tuin-en-keuken middeltjes beschikbaar die soms prima werken. Zo haten fruitvliegjes de geur van kruidnagel, motten blijven uit de buurt van lavendel en rozemarijn en mollen houden niet van sterk geurende planten zoals Keizerskroon en Kruisbadwolfsmelk.

Vergelijk offertes en bekijk al je opties

Wil je graan weten wat ongediertebestrijding voor jou zou kosten, maar wil je jezelf nergens toe verplichten? Dan kan je gebruik maken van onze vergelijkingstool. Je vult één keer je postcode en een omschrijving van je probleem in, en de tool zoekt binnen een korte tijd een aantal offertes bij elkaar van bedrijven in jouw regio. Zo weet je zeker dat je alle opties bekeken hebt en kan je een weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw ongedierte preventie.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!