Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis & vrijblijvend

Een muizenplaag is vervelend, net als een rattenplaag. Gelukkig kun je hier vrij veel zelf tegen doen, maar in sommige gevallen is het verstandiger een specialist in te schakelen.

Wat kun je zelf doen bij een ratten- of muizenplaag?

Als je last hebt van ratten en / of muizen, kun je vallen gaan zetten en gif neerleggen. Het is van belang dat je het gif en de vallen neerlegt en plaatst op de plekken waar de muizen en ratten vaak komen. Op die manier is de kans het grootst dat ze het gif eten of letterlijk in de val lopen. Wanneer dit het geval is ben je snel van de ratten en muizen af.

Let hierbij wel op als je huisdieren hebt. Andere knaagdieren vinden het rattengif ook erg lekker, dus zorg dat zij niet in contact kunnen komen met het gif. Een vergiftigde muis of rat kan in sommige gevallen dodelijk zijn voor huisdieren als katten, dus zorg dat je katten uit de buurt houdt.

Let ook op met kleine kinderen. Zij kunnen het gif in hun mond stoppen of met hun vingers in een muizenklem komen. De gevolgen zijn vrij voorspelbaar, dus probeer dat te voorkomen.
Wanneer kun je beter een expert inschakelen?

Als de muizen- of rattenplaag maar niet ophoudt, is de kans groot dat er een chronische oorzaak aanwezig is. Dit kan het geval zijn als er bijvoorbeeld een muizennest op zolder is waar telkens nieuwe muizen geboren worden. Muizen en ratten planten zich snel voort, dus als op die manier de oorzaak niet wordt weggenomen, kan de plaag blijven voortduren.

Ook als je zelf geen zin heb om de dode dieren op te ruimen kan een ongediertebestrijder een goede optie zijn. Hij draagt zorg voor het verwijderen van de dieren, en zal doorgaans ook de dode dieren opruimen en de vallen legen. De kosten voor bestrijding van een muizen- of rattenplaag bedraagt zo’n € 100 per nest.

Een specialist inschakelen?

Het is verstandig om eerst het aanbod te vergelijken indien je er voor kiest om een specialist in te schakelen. Een specialist kan je namelijk goed helpen met het bestrijden van insecten en ander ongedierte. Door het aanbod te vergelijken krijg je een goed beeld van de markt. Zo betaal je dus nooit teveel voor het inhuren van een ongediertebestrijder. Met onze offerte service kun je gratis en vrijblijvend in contact komen met erkende bedrijven in je regio.

Bekijk ook eens deze kosten ongediertebestrijding pagina’s:

> Kosten ongediertebestrijding
> Kosten ongediertebestrijding boktor
> Kosten ongediertebestrijding insecten
> Kosten ongediertebestrijding mieren
> Kosten ongediertebestrijding wespen
> Vrijblijvend advies

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je