Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een paar spinnen in huis is geen probleem. Ze vangen vliegen, muggen en andere insecten en doen niemand kwaad. Heb je echter te veel spinnen in huis, dan kan het echt vervelend worden. Je hebt overal spinnenwebben en ze kruipen door je huis en alle kamers. Bovendien zijn veel mensen bang voor spinnen en voelen ze zich ongemakkelijk als ze een spin zien. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om spinnen te bestrijden of om ze buiten huis te houden. Hier kan je lezen over de kosten van spinnenbestrijding, wat je kan doen om spinnen in de toekomst te voorkomen en hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

De kosten van spinnenbestrijding

In Nederland is het verboden om spinnen te bestrijden met gif. Dit is omdat ze in Nederland een beschermde diersoort zijn, ze houden de populaties van insecten in bedwang. Daarom worden spinnen bij de bestrijding niet gedood, alleen ontmoedigd je huis weer te betreden. De kosten om dit te laten doen, vind je in de volgende tabel. De prijzen zijn inclusief BTW, materialen en arbeidskosten.

Type woning Richtprijs
Rijtjeshuis €50 – €60
Eengezinswoning €85 – €95
Hoekwoning €115 – €125
Vrijstaande woning €150 – €160
Grote villa €180 – €190

De prijs wordt bepaald door het bestrijdingsbedrijf nadat er een inspectie gedaan wordt om de omvang van het probleem te bekijken en de grootte van het te behandelen oppervlakte. Maar voordat je hiertoe overgaat, zijn er nog een aantal dingen die je zelf kan doen.

Wat kan je zelf doen?

Als je een plaag van spinnen hebt, mag je ze dus niet zelf bestrijden. Je kan er wel voor zorgen dat ze geen reden hebben om bij je naar binnen te gaan, en dit is door te zorgen dat er zo weinig mogelijk insecten binnen zijn. Hou je huis dus goed schoon en plaats horren voor de ramen en deuren. Haal spinnenwebben meteen weg als je ze ziet en dek alle gaten en scheuren af zodat spinnen hier niet meer in kunnen gaan zitten. Als dit niet helpt, kan je een professionele bestrijdingsdienst inschakelen.

Wat doen de bestrijders?

Net als jij mogen de bestrijders ook geen gif gebruiken. Toch hebben ze een zeer effectieve manier ontwikkeld om jou van je spinnenprobleem af te helpen. Eerst worden alle spinnenwebben en nesten verwijderd. Daarna wordt met een nevelspuit een natuurlijke conserveringslaag aangebracht van een biologisch product. Dit doodt de spinnen niet, maar brengt een laag aan waar de spinnenwebben niet kunnen hechten. Spinnen zullen daardoor ergens anders gaan zoeken om een web te maken. Een mooie bijwerking is dat insecten ook door dit middel worden afgeschrikt.

De beste timing

Het product zal een werking hebben van 6 maanden, daarna moet het weer worden aangebracht om effectief te blijven. Je kan dit het beste doen voor het spinnenseizoen begint en dit is ongeveer in april. Dan kan je een nabehandeling laten doen vanaf augustus omdat spinnen in de winter nieuwe nesten maken. Dit kan je met de tweede behandeling voorkomen waardoor je in de lente al met minder overlast begint.

Hoe kan je geld besparen op je spinnenbestrijding

Spinnen doen niemand kwaad en brengen geen schade toe aan de gezondheid, maar te veel spinnen is gewoon onprettig. Het laten behandelen van je huis dient twee keer per jaar te gebeuren en al met al kan dit toch een flinke uitgave zijn. Hier lees je hoe je die prijs zo laag mogelijk kan houden.

  • Neem een abonnement: als je van plan bent de behandeling regelmatig te laten herhalen, dan kan je het beste een abonnement nemen. Je betaalt dan per behandeling 15 procent minder.
  • Kies een lokaal bedrijf: zo kan je de voorrijkosten vermijden of zo laag mogelijk houden. Ook steun je de lokale economie en heb je alle kennis in huis van het ongedierte in jouw buurt.
  • Vraag rond in de straat: als jij last hebt van spinnen is er een grote kans dat je buren dat ook hebben. Spreek met hen en overweeg het probleem samen voor te leggen aan de bestrijder. Daarmee kan je in aanmerking komen voor korting; hoe groter het oppervlak, hoe beter de gemiddelde prijs.

Bespaar geld door offertes te vergelijken

De beste manier om geld te besparen is door een goede planning te maken en alle opties te bekijken. Alleen als je precies weet wat er beschikbaar is, zal je de juiste deal vinden voor jou. Onze vrijblijvende vergelijkingstool is ontwikkeld om je hierbij te helpen. Je vult simpelweg je postcode in en de omschrijving van je probleem, en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd kan je een aantal offertes verwachten van bedrijven uit jouw regio. Deze kan je vervolgens met elkaar vergelijken op punten die voor jou van belang zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt wat betreft jouw spinnenprobleem.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je