Subsidie ongediertebestrijding

Het vaststellen van ongedierte in huis is nooit leuk, in tegendeel. Bovendien is het ook nog eens zo dat een echte plaag zeer lastig zelf te verhelpen valt. Het gevolg is dat je vaak wordt verplicht om ongediertebestrijding in te schakelen. Een dergelijk, professioneel bedrijf onder de arm nemen zorgt er uiteraard voor dat je geconfronteerd zal worden met bepaalde kosten. Deze kosten vallen ook aanzienlijk hoger uit wanneer er niet één, maar wel meerdere keren moet worden ingegrepen. Ook de ernst van het probleem ligt uiteraard mee aan de basis van het prijskaartje. Zo spoedig mogelijk het probleem detecteren en laten oplossen is dan ook een absolute must. Veel mensen stellen zich bijgevolg ook de vraag of ze een deel van de kostprijs voor de bestrijding kunnen verhalen op de overheid of de gemeente. Het antwoord op deze vraag is ja en neen.

Geen specifieke subsidie

We zullen maar meteen met de deur in huis vallen, specifiek voor ongediertebestrijding geldt dat er geen recht kan bestaan op een subsidie, althans niet voor particuliere personen. In bepaalde gevallen kunnen bedrijven hier namelijk wel een aanspraak op maken. Wel is het zo dat je verschillende verbouwingen aan je huis kan uitvoeren om het risico op ongedierte te beperken. Een aantal van deze verbouwingen, zoals het laten purren van openingen kan eventueel wel in aanmerking komen voor een subsidie. Zeker wanneer ze uitgevoerd worden in combinatie met andere isolerende werkzaamheden is dat het geval. Puur en alleen voor het bestrijden van ongedierte hoef je dus evenwel niet te rekenen op een financiële tegemoetkoming.

Gratis ongediertebestrijding door gemeente

Hoewel er dus geen specifieke subsidie bestaat voor het laten bestrijden van ongedierte in huis kunnen we misschien een andere interessante oplossing voor je hebben. Het is namelijk inderdaad een feit dat ongediertebestrijding zomaar een flink prijskaartje met zich mee kan brengen. Gelukkig bestaat de mogelijkheid om in bepaalde gevallen een beroep te doen op de gemeente. Een klassiek voorbeeld is bijvoorbeeld het laten verwijderen van een wespennest. Je kan hiervoor de gemeente inschakelen die vervolgens een beroep kan doen op de brandweer. Op deze manier wordt het ongedierte in je huis of in je tuin meteen bestreden en dat zonder dat je er ook maar één euro voor dient te betalen. Je moet er wel rekening mee houden dat niet iedere gemeente dit aanbiedt en ook de mogelijkheden onderling sterk kunnen verschillen. Hou hier dan ook beslist rekening mee wanneer je ongediertebestrijding wenst uit te laten voeren door de gemeente.

Lees ook: subsidies kunstof kozijn.

 

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!