Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Tapijtkevers zijn kleine beestjes die lijken op lieveheersbeestjes. Ze zijn echter niet glimmend, maar mat en zijn zwart en roodgeel van kleur. Ze worden 2 tot 3 millimeter lang en de larven zin goudbruin, gestreept en behaard. Tapijtkevers zien er mooi uit, maar kunnen een boel schade aanrichten in je huis, vooral als je een plaag hebt. Hier lees je hoeveel het kost om de kevers te bestrijden, wat je zelf kan doen om het probleem te voorkomen en hoe je deze kosten zo laag mogelijk kan houden.

Hoe herken je een tapijtkeverplaag?

Het grote probleem is niet de kever zelf, maar de larve. Deze houden van stoffen voorwerpen en brengen schade toe aan bijvoorbeeld je kleding, je tapijt en je meubels. Je zal bij een plaag tapijtkevers en larven aantreffen in huis. Daarnaast zie je korrelvormige uitwerpselen en stukjes van vervelde huid. Tapijtkevers bewegen langzaam en draaien zich op hun rug als je ze aanraakt. Ze vormen geen risico voor je gezondheid, maar als je er niets aan doet zal je textiel ernstige schade oplopen.

De kosten van de bestrijding

Tapijtkevers kunnen door middel van een aantal methoden vaak zelf aangepakt worden. Lukt dit niet, dan is het belangrijk dat je snel een bestrijdingsbedrijf inschakelt, anders zal de schade in je huis alleen maar groter worden. De tabel die je nu ziet geeft de kosten weer van een klein aantal middelen die je in de winkel kan kopen. De prijzen zin inclusief BTW.

Bestrijdingsmaatregel tapijtkever Prijs inclusief BTW
Ultrasonic stekker €20 per stuk
Insectenspray €15 per bus
Kleefvallen €10 per 6
Professionele bestrijder Prijs via offerte opvraag

 De tapijtkever zelf bestrijden

Voordat je de professionals inschakelt, zijn er toch een aantal dingen die je zelf kan doen. Nadat je de tapijtkevers en hun larven hebt herkend, kan je op zoek naar de bron van het probleem. De kevers worden aangetrokken door textiel, maar ook door etenswaren, verse bloemen, honden- en kattenvoer en verfkwasten. Begin met het dagelijks grondig stofzuigen van je huis, inclusief de textielproducten die niet in de wasmachine kunnen. Heb je een hardnekkig probleem, dan is het verstandig je meubilair en vloerbedekking met een stoomreiniger te behandelen. Alle aangetaste textielproducten gooi je weg. De overgebleven textiel (beddengoed, handdoeken, kleding etc.) was je met heet water en wasmiddel. Hierna gebruik je spray en vallen om de overgebleven kevers te doden en te vangen. Behandel je huis zowel aan de buiten- als binnenkant. Is het probleem hierna nog niet verholpen, dan heb je professionele hulp nodig.

De professionele bestrijders

Professionele bestrijders kunnen je op een aantal manieren helpen. Deze hebben kennis van het probleem, kennis van het ongedierte in de regio, kunnen de oorzaak goed herkennen en daardoor zeer doelgericht handelen. Bovendien hebben ze de beste chemische middelen om het probleem snel op te lossen. Een bestrijder zal eerst bij je langskomen om het de situatie te analyseren. De prijs die ze vragen hangt bijvoorbeeld af van de omvang van het probleem. Daarna zullen ze een offerte maken met een prijs en methode die zij aanbieden om het probleem te verhelpen.

Hou de kosten zo laag mogelijk

Heb je last van een plaag, dan zit er niks anders op dan de professionele bestrijders in te schakelen. Hier kan je lezen hoe je de prijs hiervoor zo laag mogelijk kan houden.

  • Wacht niet te lang: kan je je tapijtkevers zelf niet de baas worden, wacht dan niet te lang met het inschakelen van een reinigingsbedrijf. Terwijl je wacht zal het probleem alleen maar groter worden en de schade aan je textiel meer.
  • Kies een lokaal bedrijf: het is handig om alle lokale kennis bij de hand te hebben van de problemen met ongedierte. Door een bedrijf uit de buurt te kiezen voorkom of verminder je ook voorrijkosten.
  • Spreek met de buren: vaak als jij last hebt van een soort ongedierte, kan het zijn dat de buren hier ook mee te maken hebben. Is dit het geval, dan is het zeker de moeite waard om jullie probleem tegelijk aan te bieden aan dezelfde verdelger. Deze kan dan een groter oppervlak behandelen waardoor ze de prijs gunstiger kunnen maken.

Bespaar op de bestrijding met onze vergelijkingstool

Je kan onze vergelijkingstool gebruiken om je te helpen bij het plannen van je klus. De beste manier is om offertes te verzamelen van bedrijven uit je regio. In plaats van een aantal bestrijdingsbedrijven aan te schrijven, kan je nu in één keer je postcode en de specificaties van je klus bij ons achterlaten en de tool zal deze offertes voor je regelen. Binnen een korte tijd kan je zo beginnen met vergelijken en kan je punten die voor jou belangrijk zijn uitlichten. Zo weet je zeker dat je tot de beste beslissing komt wat betreft jouw tapijtkevers en dat je alle opties hebt bekeken die voor jou beschikbaar zijn.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je