Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Op ongedierte in huis zit niemand te wachten. Wanneer jouw rust opeens wordt verstoord door ongedierte wat door jouw huis of tuin rondscharrelt of vliegt is het tijd om in actie te komen. We keken voor jou naar een paar tips over ongedierte bestrijding. We deden navraag bij ongedierte bestrijders en kregen de volgende tips.

De prijzen van een ongedierte bestrijder

Voordat je direct een ongedierte bestrijder inschakelt is het goed om eerst even te kijken naar de kosten van ongedierte bestrijding. We hebben de meest voorkomende kosten voor je op een rij gezet.

Wat voor soort ongedierte moet er worden bestreden Diensten van de ongedierte bestrijder Prijs van de diensten
Wespen Uitroken wespennest, verdelgen wespennest Tussen 86 en 107,50 euro
Clustervliegen Uitroken vliegennest, verdelgen vliegennest Tussen 75 en 98 euro
Latrinevliegen Vergiftigen vliegennest, verdelgen latrinevliegen in kruipruimte en op de begane grond Tussen 106 en 127 euro
Muizen Verdelgen muizennest, vangen loslopende muizen Tussen 99 en 117 euro
Ratten Detecteren rattennest, verdelgen rattennest, vangen loslopende ratten Tussen 125 en 165 euro
Boktor, houtworm Verdelgen houtworm en boktor per vierkante meter Tussen 4 en 12,50 euro per vierkante meter

Is er sprake van een plaag

Kom je wat ongedierte tegen in je huis of in je tuin dan zal het al snel ogen alsof je last hebt van een plaag. De vraag is uiteraard of dit ook echt zo is. Het is goed om je het volgende te realiseren:

  • Het ongedierte laat zich in een keer helemaal bestrijden met bijvoorbeeld een spuitbus. Wanneer het daarna niet meer terugkomt is er geen sprake van een plaag. Er was een nest of kolonie maar die is in zijn geheel bestreden. De meeste overlast van plaagdieren kan je prima zelf aanpakken.
  • Het is het seizoen wat bij dit ongedierte hoort. Wespen in de winter zullen raar ogen maar het is geen plaag. Dit gebeurt vooral wanneer je bijvoorbeeld een open haard hebt. Je hebt haardhout naar binnen gehaald om te verstoken en daarbij is er een wespenkoningin meegelift. Ze wordt wakker door de warmte van jouw huis en gaat rondvliegen. Vervelend genoeg maar dit is ook geen plaag. Een dergelijke wespenkoningin kan je het beste vangen en buiten loslaten, of doodslaan wanneer je geen zin hebt om haar te vangen. Kom je echter wespen tegen in het wespenseizoen, dus aan het eind van de zomer, dan weet je dat je met een plaag te maken hebt.
  • Bezorgt het ongedierte overlast. Een wespennest in een hoek van je tuin waar jij nooit komt zal niet echt een plaag zijn. De kans dat je wordt gestoken is uiterst klein. Op het moment dat het wespennest naast jouw terras zit of in een plek waar de kinderen spelen is er wel sprake van overlast. In dat laatste geval kan je het nest beter laten bestrijden.

Wat kan je zelf doen

Voordat je een ongediertebestrijder gaat inschakelen is het goed om eerst te kijken wat je zelf kan doen. Zie je muizen in huis dan is de stap naar een ongediertebestrijder snel gemaakt. Je kan echter ook zelf proberen de muizen te bestrijden door muizenvallen te zetten. Houd er rekening mee dat je meerdere muizen in huis hebt zitten als je er één ziet. Vaak zijn ze met minimaal twee stuks in een hol, waarna er jongen komen. De muizenvallen hoef je dus niet na de eerste gevangen muis weg te halen; plaats gerust nog een aantal dagen tot weken nieuwe vallen. Gaat het om vliegend ongedierte dan is het goed om een spray te gebruiken die dit probleem aanpakt. Helpt de spray in één keer afdoende en komt het ongedierte niet meer terug, dan is er geen sprake van een situatie om de ongediertebestrijder in te schakelen.

Breng het probleem goed in beeld

Ga je dan een bestrijder inschakelen, zorg er dan voor dat het probleem goed in beeld gebracht is. Dat houdt in dat jij aangeeft met welk soort ongedierte je te doen hebt,  wat jij al hebt gedaan om het probleem de kop in te drukken. Verder geef je aan of er sprake is van een nest, en wat de bereikbaarheid is van het nest. Een indruk van wanneer het probleem echt begon op te vallen is ook altijd behulpzaam. De bestrijder weet dan ongeveer wat hij mag verwachten van het nest, hoe uitgebreid het is, en wat hij voor hulpmiddelen zal gaan nodig hebben om het ongedierte te bestrijden.

Kies niet de eerste de beste

Heb je dan toch een bestrijder nodig, vraag dan eerst offertes op. Op die manier voorkom je dat je voor een onaangename verrassing komt te staan als de factuur komt. Vraag met onderstaande button een aantal offertes op. Die vergelijk je vervolgens op de volgende punten:

  • Alle factoren staan op de offerte. Daaronder verstaan we de materiaalkosten, het arbeidsloon, de BTW en de voorrijkosten.
  • De BTW bij de prijs in. De BTW moet ofwel los op de offerte vermeld staan of bij de prijs inbegrepen zitten. Offertes die zonder BTW worden afgegeven hoef je niet te accepteren. De ongediertebestrijder moet in dat geval een nieuwe offertes maken.
  • Kilometers maken. De ongediertebestrijder moet kilometers maken om bij jouw huis te komen. Die worden vervolgens aan jou in rekening gebracht onder de post kilometerkosten of vervoerskosten. Verwar dit niet met voorrijkosten.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je