Kosten veenmol bestrijden

Veenmollen zijn insecten die ook wel molkrekel of aardkrekel worden genoemd. Dit komt omdat ze veelal onder de grond leven, vooral in zand- en veenbodems. Ze kunnen wel 5 centimeter groot worden en ze zijn vooral in april en mei erg actief. De veenmol is beschermd, dus je kan ze niet met gif bestrijden. Echter, er zijn wel een paar manieren waarmee je ervoor kan zorgen dat ze zo min mogelijk schade aanrichten in jouw tuin.

Wat is het probleem?

Veenmollen graven lange gangen onder de grond en zitten graag onder stenen en hout. Terwijl ze wroeten en gangen bouwen kunnen veenmollen wortels van gewassen aanvreten waardoor deze kunnen sterven. De vruchtbare grond van een moestuin is ideaal voor de veenmol, maar jouw groentes lopen er wel schade van op.

Wat kan je doen?

Veenmollen brengen ook positieve kenmerken met zich mee. Ze eten plagen zoals engerlingen en ritnaalden. Daarom is het soms verstandig de veenmol te behouden en hier omheen te werken. Plant dus geen wortels in gebieden waar de veenmollen graag zitten. Je kan jonge planten beschermen door ze voor te kweken of beschoeiing te planten er omheen. Je kan de veenmollen ook vangen door potten tot de rand in te graven en ze later uit te zetten. En als laatste kan ze op een natuurlijke manier bestrijden?

Wat is natuurlijk bestrijden?

Het is mogelijk om de veenmol te bestrijden door zijn natuurlijke vijanden aan te lokken. Dit doe je alleen als het probleem te groot wordt. Probeer bijvoorbeeld vogels in je tuin te krijgen. Deze eten de veenmollen graag voor je op. Ook kan je nematoden plaatsen in de gangen van de veenmollen. Deze kleven vervolgens aan de veenmollen en scheiden een dodelijke bacterie af. Deze dode veenmol kan vervolgens weer andere veenmollen infecteren. Zo los je je probleem natuurlijk op. Je kan nematoden kopen voor €22 voor een te behandelen gebied van 20 m2.

Bespaar met onze vergelijkingstool

Je kan onze vergelijkingstool gebruiken voor het organiseren van offertes van bedrijven uit jouw regio. Deze ontvang je door de gegevens van je klus in te geven en je postcode zodat de tool doelgericht kan zoeken. Deze offertes vergelijk je vervolgens met elkaar op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo kan je snel en makkelijk tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft jouw specifieke klus.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!