Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
voorbereiding ongedierte preventie

Als je last hebt van vliegen in huis, dan heb je al gauw het gevoel dat je onhygiënisch bent. Dit is echter niet zo. Vliegen komen op van alles af, zoals organische materialen, stilstaand water en rioolproblemen. Vliegen gaan graag naar huizen omdat het hier warm is en omdat er eten te vinden is. Als je een vliegenplaag hebt in huis, dan wil je hier zo snel mogelijk van af. Hier kan je lezen wat je kan doen tegen vliegen en hoeveel je hiervoor kwijt bent, hoe je het probleem in de toekomst kan voorkomen en hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

voorbereiding ongedierte preventie

Het gevaar van vliegen in huis

Als je veel vliegen in huis hebt kan dit erg irritant zijn, maar je kan er zelfs ziek van worden. Het probleem met vliegen is dat ze graag op rottend afval zitten, dode dieren, uitwerpselen en voedsel. Ook zullen ze hun eigen behoeften doen in je huis en zullen ze eitjes leggen. Als de vlieg op jouw eten gaat zitten, kan het dit besmetten met bacteriën en andere ziekteverwekkers. Er zijn een groot aantal vliegsoorten en deze hebben allen een andere leefwijze. Het is dus beter om je vlieg probleem zo snel mogelijk op te lossen.

De kosten van het bestrijden van vliegen

Heb jij last van vliegen in huis, dan is de kans groot dat er een dood diertje in je kruipruimte zit of spouwmuur. Of je woont in de buurt van een boerderij waar ze dieren houden. Is het probleem klein, dan kan je proberen dit zelf te bestrijden. Heb je echter een groot probleem, dan is het veel beter om een professioneel bedrijf in te schakelen. In de tabel die nu volgt vind je de gemiddelde prijzen van verschillende bestrijdingsmiddelen, inclusief BTW.

Soort maatregel Prijs
Vliegen strips €5 voor 2 stuks
Spray tegen vliegen €10 per bus
Horren €50 per raam, €150 per deur
Vliegenlamp €75
Professionele bestrijding €90 – €120 per bezoek

Wat kan je zelf doen?

Er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen, zoals het ophangen van vliegen strips, het lokken en vangen van vliegen, vliegenspray gebruiken, horren (laten) plaatsen en een vliegenlamp aanschaffen. Als je een klein probleem hebt zullen deze oplossingen goed helpen en maken ze korte metten met de vliegen de je hebt. Het probleem is alleen dat je zo individuele vliegen aanpakt en niet tot de aard van het probleem kan komen. Ook wil je niet te veel met bestrijdingsmiddelen in de weer, omdat je een gezin hebt, of omdat je bezorgd bent om het milieu. Is het probleem te groot, dan is het tijd om de professionele bestrijding in te schakelen.

Los het professioneel op

Een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf zal je vliegenprobleem bij de aard kunnen aanpakken en ervoor kunnen zorgen dat de vliegen niet meer terugkomen. Eerst zullen ze langskomen om een analyse te maken van het probleem. Dit wordt vaak gratis gedaan. Aan de hand van de vondsten zal het bedrijf je een offerte aanbieden waarin het plan van aanpak wordt besproken en de prijs wordt gegeven van de bestrijding. Dit kan dus per situatie verschillen en de prijs ook. De vliegen zullen met een professioneel verdelgingsmiddel dat niet schadelijk is worden bestreden.

Hoe kan je vliegen voorkomen?

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om vliegen te voorkomen. Ten eerste kan je zorgen dat ze je huis niet in kunnen door horren te plaatsen en de deuren en ramen dicht te houden als het donker is. Daarnaast is het zaak dat je ze niet aanlokt. Bedek voedsel en ruim de tafel meteen leeg, sluit compost- en afvalbakken, maak gemorst eten en drinken meteen schoon en zorg ervoor dat er geen ophopingen zijn in je leidingen. Als laatste is het belangrijk om uitwerpselen van huisdieren zo veel mogelijk zijn opgeruimd.

Hoe kan je geld besparen op je vliegenbestrijding?

Het gevecht tegen ongedierte kan soms langdurig zijn, vooral als er ergens een dood diertje ligt dat eerst moet vergaan. Hier kan je lezen hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • Kwantumkorting: heb jij problemen met vliegen, dan is de kans groot dat de buurman hier ook last van heeft. Vraag dit na, en biedt de klus samen aan. Hoe groter het te bestrijden oppervlak, hoe efficiënter het bestrijdingsbedrijf te werk kan gaan en hoe gunstiger de prijs die ze kunnen aanbieden.
  • Kies een lokaal verdelgingsbedrijf: hiermee voorkom of verminder je de voorrijkosten en steun je de plaatselijke economie.
  • Probeer het probleem te voorkomen: geef vliegen geen reden om naar jou toe te komen. Hou je aan bovenstaande tips en voorkom soortgelijke problemen in de toekomst.

Bespaar op de verdelgingskosten met onze vrijblijvende vergelijkingstool

Met onze vergelijkingstool kan je tot 40 procent besparen op de totaalkosten van je vliegenbestrijding. Je vult je postcode in en een omschrijving van je probleem, en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes vervangen van verdelgingsbedrijven uit jouw regio. Deze kan je vervolgens zonder jezelf ergens toe te verplichten met elkaar vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen beslissing maakt wat betreft jouw vliegenprobleem.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte