Kosten zwammen bestrijden

Heb je zwammen in huis, dan is dit vaak een teken van een groter probleem met vocht. De huiszwam vormt zich in situaties waar de luchtvochtigheid hoger is dat 70 procent en kan schade aanrichten aan je gezondheid en de constructie van je huis. Bovendien trekken ze ongedierte aan die vervolgens ook weer schade kunnen veroorzaken. Daarom is het belangrijk hier meteen wat aan te doen, voordat het probleem uit de hand loopt. Hier kan je lezen hoeveel je kwijt bent om je zwammen te verwijderen, hoe je het onderliggende probleem kan verhelpen en wat je kan doen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Hoeveel betaal je om je zwammen te laten verwijderen?

De kosten van het verwijderen van je zwammen hangt af van de omvang van het probleem en ook de oorzaak ervan. De bestrijdingsdienst zal eerst langskomen om een inspectie te doen en zal aan de hand daarvan een offerte opstellen met een methode om het probleem op te lossen en de prijs daarvoor. Het is daarom onmogelijk om een indicatie te geven van de kosten, dit kan je het beste direct met het bestrijdingsbedrijf overleggen. Je kan oppervlakten behandelen om zwammen en schimmels tegen te gaan of om de kans op vorming te verminderen, maar als je het probleem goed wilt oplossen kan je beter de officiële bestrijders inschakelen. De volgende tabel geeft weer wat je hiertegen kan doen.

Maatregel zwammen bestrijden Prijs
Schimmelbestrijdingsmiddel €8 voor een halve liter
Professionele verwijdering Prijs via offerte opvraag

Wat zijn de risico’s?

Zwammen en vocht in huis kunnen grote schade aanrichten. Zo trekken ze ongedierte aan zoals ratten en muizen, pissebedden, papier- en zilvervisjes en ook slakken. Deze brengen zelf ook weer bacteriën en ziektekiemen in huis. De zwammen zelf zullen bij jou hoofdpijn en misselijkheid kunnen veroorzaken en ze kunnen ervoor zorgen dat je kortademig wordt. Daarom hebben mensen met astma hier dan vaak extra last van. De hoge luchtvochtigheid is slecht voor mensen die klachten hebben met gewrichten zoals reuma en artritis. Behalve dat, zal het vocht en de zwammen schade aanrichten aan je hout, dit zal gaan rotten en breken. Ook metselwerk, verfwerk en behang kunnen onherstelbaar beschadigen.

De oorzaak van het probleem

Het is erg belangrijk dat je, als je huiszwammen hebt, overgaat op het zoeken van de oorzaak van het probleem. Vocht in huis kan komen door lekkages, optrekkend- of doorslaand vocht of extreme condensatie. Dat betekent vaak dat er een fout zit in de constructie van je huis en het oplossen hiervan kan oplopen tot duizenden euro’s. Pas als je vochtprobleem is opgelost, zullen de zwammen voorgoed kunnen verdwijnen. Vraag daarom een bouwexpert om hulp. Alleen op die manier kan je een echt idee krijgen van de omvang en de aard van je probleem.

Wat doen de bestrijders?

De bestrijders zullen eerst kijken naar de oorzaak kijken van je zwammenprobleem, als je dit zelf nog niet gedaan hebt. Ook zullen ze het aangetaste materiaal verwijderen, ook als dit niet zichtbaar is. Daarna wordt alles wat met de zwam in contact is geweest schoongemaakt en behandeld met een anti-zwam middel. Dit kan ook worden geïnjecteerd in je metselwerk voor optimale bescherming. Hierna zal je de schade weer moeten laten herstellen.

Hoe hou je de kosten zo laag mogelijk

De prijzen voor de vochtbehandeling, de zwammenverwijdering en het herstel van de schade lopen vaak hoog op en prijzen van duizenden euro’s zijn zeker niet ongewoon. Daarna kan je echter wel weer vocht- en zwamvrij leven en is je constructie en je huis weer volledig hersteld. Er zijn een paar manieren waarop je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • Zoek regionale bedrijven: probeer alle werken door regionale bedrijven te laten doen. Daarmee zal je de voorrijkosten vermijden of zo laag mogelijk kunnen houden.
  • Grote klus: als het mogelijk is, doe alle werken bij zo weinig mogelijk bedrijven, het liefst zelfs één. Hoe groter de klus die je kan aanbieden, hoe gunstiger de prijs. Gemiddeld ben je dan minder kwijt dan wanneer je een aantal kleine reparaties organiseert.
  • Kwantumkorting: als jij last hebt van vocht, kan het zijn dat je buren hier ook last van hebben. Het is soms voordeliger om de klus dan samen aan te bieden, zodat het bedrijf een groter oppervlak heeft om te behandelen.
  • Wacht niet te lang: hoe langer je wacht, hoe groter het probleem wordt en hoe meer geld je kwijt bent om het op te lossen.

Bespaar nog meer met onze vergelijkingstool

Het bestrijden van zwammen, en alle werkzaamheden die hierbij moeten worden gedaan, dient goed voorbereid te worden. Zo weet je zeker dat je de beste keuzes maakt en dat je de gunstige prijs krijgt voor het oplossen van jouw probleem. Onze vergelijkingstool is volledig vrijblijvend en kan je hier mee op weg helpen door een aantal offertes voor je te organiseren van bestrijdingsbedrijven uit jouw regio. Deze kan je vervolgens in je eigen tijd met elkaar vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo kom je tot een weloverwogen beslissing wat betreft jouw zwammenprobleem.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!