Kosten materiaalaantastvers bestrijden

Materiaalaantasters zijn beestjes die zich voeden met natuurlijke materialen zoals wol, hout of haren. Je weet vaak pas dat ze er zijn als je schade begint te zien aan je kleding, meubilair of tapijt. De meest bekende materiaalaantasters zijn tapijtkevers en motten, maar schimmels, zwammen, houtwespen, boktorren, houtworm en termieten vallen hier ook onder. Hier kan je lezen hoeveel het kost om de bekendste materiaalaantasters aan te pakken, wat je kan doen om ervoor te zorgen dat ze niet terugkomen, en hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

De kosten van het bestrijden van de bekendste materiaalaantasters

Materiaalaantasters kunnen soms op verschillende manieren bestreden worden. Je kan dit zelf doen, maar je kan dit ook door een professioneel bedrijf laten aanpakken. De volgende tabel laat de kosten zien van de bestrijdingsmiddelen voor de bekendste materiaalaantasters, de tapijtkevers, schimmels, motten en zwammen. De prijzen zijn inclusief BTW.

Bestrijdingsmaatregel tapijtkever Prijs inclusief BTW
Ultrasonic stekker €20 per stuk
Insectenspray €15 per bus
Kleefvallen €10 per 6
Professionele bestrijder Prijs via offerte opvraag
Maatregelen motten bestrijden  
Mottenballen €10 per pak
Anti-motten papier €5 voor 2 vellen
Anti-motten hangers €5 per stuk
Professionele mottenbestrijders Prijs via offerte opvraag
Maatregelen schimmel bestrijden  
Doe-het-zelf verwijderingsmiddel €8 voor een halve liter
Schimmel verwijderen €20 – €30 per m2
Schimmel verwijderen plus kitten €35 – €40 per m2
Schimmel verwijderen plus schilderen €45 – €55 per m2
Maatregelen zwammen bestrijden  
Schimmelbestrijdingsmiddel €8 voor een halve liter
Professionele verwijdering Prijs via offerte opvraag

Tapijtkevers en motten

De larven van deze twee insecten voeden zich met natuurlijke producten, zoals wol, katoen, haar en etensresten. Vaak zie je dat je ze in huis hebt doordat je schade vindt aan je meubilair, tapijt of kleding. Ook kunnen ze je etensresten opeten. Je kan geen gezondheidsproblemen oplopen van tapijtkevers en motten, maar als je graag je kleding en je meubilair intact houdt, zal je wel iets moeten doen.

Wat kan je zelf doen tegen tapijtkevers en motten?

Het grote probleem van deze insecten zijn de larven, die richten alle schade aan. Deze kan je verminderen door je huis elke dag te stofzuigen, al het textiel dat je kan wassen in de wasmachine te gooien, vallen te plaatsen of mottenballen op te hangen en soms kan een ultrasonic stekker ook goed helpen. Lukt het je zelf niet om de overlast te verhelpen, dan is het tijd om de professionele bestrijders in te schakelen. Deze kunnen door middel van een inspectie bepalen hoe groot je probleem is, wat de beste methode is om het aan te pakken en hoeveel je hiervoor moet betalen.

Zwammen en schimmels

Zowel schimmels als zwammen houden van nattigheid. Helaas is de aanwezigheid van deze twee vaak een teken van een groter probleem met vocht. En zonder je vochtprobleem aan te pakken, zal je nooit van je schimmels of zwammen afkomen. Toch doen zwammen en schimmels grote schade aan je muren, je houten constructies en andere materialen in huis.

Wat kan je zelf doen aan zwammen en schimmels?

Eerst moet je je vochtprobleem oplossen. Dit kan een lekkage zijn, doorslaand- of optrekkend vocht of condensatie. Heb je dit verholpen, dan kunnen de schimmels en de zwammen professioneel worden verwijderd. Schimmels hebben vaak genoeg aan om verwijderd en overgeschilderd te worden, maar zwammen hebben dan vaak al grotere problemen aangericht. Het kan zijn dat het beschadigde materiaal moet worden verwijderd en vervangen. Het herstellen van zwammenprobleem kost dan ook vaak duizenden euro’s.

Hoe kan je de kosten laag houden?

De kosten voor het bestrijden van materiaalaantasters kunnen erg uiteenlopen, maar het zullen in geen geval kosten zijn waar je op zit te wachten. Hier vind je een aantal tips die je kunnen helpen de kosten voor het bestrijden zo laag mogelijk te houden.

  • Kies een lokale bestrijder: deze hebben alle regionale kennis over ongedierte en weten misschien een oorzaak voor jouw probleem. Ook bespaar je zo op voorrijkosten, vooral als ze vaker moeten terugkomen.
  • Vraag de buren: heb jij last van ongedierte, dan hebben de buren dit vaak ook. Het is zeker de moeite waard om hier eens naar te vragen. Als je vervolgens samen je klus aanbiedt, maak je kans om kwantumkorting omdat de bestrijder een groter oppervlak heeft om mee te werken.
  • Neem een abonnement: komen jouw materiaalaantasters regelmatig terug, dan kan je ook een abonnement afsluiten met het bestrijdingsbedrijf. Deze zullen dan op gezette tijden langskomen om te controleren op nieuwe problemen en deze meteen bestrijden indien nodig.

Vergelijk offertes en bespaar nog meer

Om erachter te komen hoeveel je kwijt bent voor het bestrijden van je materiaalaantasters, heb je in vele gevallen een offerte nodig. Er zijn veel factoren die de prijs bepalen. Wij kunnen je helpen met het verzamelen van deze offertes. In plaats van een aantal bedrijven aan te schrijven kan je ook alleen in onze vergelijkingstool je gegevens dorgeven zodat de tool op zoek kan voor jou bij bedrijven in jouw buurt. Deze offertes zal je in een korte tijd binnen hebben en je kan beginnen met vergelijken. Zo kan je alle opties bekijken en weet je zeker dat je de beste beslissing maakt wat betreft het probleem met jouw materiaalaantasters.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!