Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

In Nederland komen vandaag de dag verschillende soorten ratten voor. In tegenstelling tot bij een muis is de schade die door ratten wordt veroorzaakt vaak zeer aanzienlijk. Daar komt bij dat muizen in het merendeel van de gevallen geen ziekte verspreiden, iets wat wel het geval is bij ratte . De zwarte rat staat er bijvoorbeeld om bekend een potentiële drager te kunnen zijn van virussen die aanzienlijke schade aan de nieren kunnen veroorzaken. Kenmerkend voor deze rat die in Nederland steeds vaker voor overlast zorgt is ook dat ze groter is dan andere ratten en zich bovendien erg snel kan voortplanten. Het gaat hierbij tot wel 60 jongen op jaarbasis. Je bent dus gewaarschuwd.

Risico’s die ratten met zich meebrengen

Ratten zijn de meest vervelende bewoners die je in huis kan hebben en dat omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is het zoals eerder reeds aangegeven zo dat ze drager kunnen zijn van verschillende ziektes. Deze ziektes kunnen niet alleen overgedragen worden op andere dieren zoals honden en katten, ook mensen kunnen er vatbaar voor zijn. Dit zorgt er voor dat ratten zowel zichtbare als op het eerste zicht onzichtbare gevaren met zich meebrengen. Uiteraard zorgen de scherpe tanden er voor dat je meubels geen moment meer veilig zijn, maar daarenboven kan je dus ook ziek worden. Buiten de zwarte rat is de bruine rat bijvoorbeeld drager van de ziekte van Weill. Net omdat het belangrijk is om een rattenplaag in de kiem te smoren wordt het aangeraden om dit uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Het zo spoedig mogelijk verhelpen van een rattenplaag is in alle gevallen noodzakelijk om er voor te zorgen dat de plaag zich ook niet verder kan uitbreiden.

Lees ook: ratten en muizen bestrijden.

Hoeveel kost het bestrijden van ratten?

Het feit dat je er maar beter voor kunt kiezen om de ongediertebestrijding in te schakelen voor het bestrijden van ratten zorgt er voor dat je uiteraard rekening dient te houden met een bepaalde kostprijs. De middelen die in de winkel zijn terug te vinden om een rattenplaag te bestrijden zijn vaak alles behalve doeltreffend. Daarenboven moet het gezegd dat bijvoorbeeld rattenvergif ook nog eens bijzonder schadelijk kan zijn voor gezondheid. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Stel je bijvoorbeeld maar eens voor dat je hond of kat rattenvergif ziet liggen en het gaat opsnuiven of oplikken. Door er voor te kiezen om een professioneel bestrijdingsbedrijf op vlak van ongedierte in te schakelen wordt dit probleem moeiteloos voorkomen. voor het bestrijden van ratten dien je rekening te houden met een gemiddeld prijskaartje van 95 euro (inclusief BTW).

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je