Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Teken kunnen niet bestreden worden door een officieel bestrijdingsbedrijf. Dat komt omdat ze zich buiten bevinden in struikgewas en hoog gras. Ze zien eruit als kleine spinnetjes, met een plat lichaam en vier paar pootjes. Als je veel buiten bent kan je dus een tekenbeet oplopen. Hier kan je lezen hoeveel je uitgeeft aan tekenbestrijdingsmiddelen, wat je moet doen als je gebeten bent en hoe je tekenbeten kan voorkomen.

De risico’s

Teken zelf vormen geen risico voor je gezondheid. Pas als je gebeten bent kan het zijn dat je er de ziekte van Lyme aan overhoudt. Zonder behandeling met antibiotica kan je hier chronische klachten aan overhouden aan het hart, de gewrichten, de huid en het zenuwstelsel. En als een teek op de huid vast zit, kan dit jeuken. Zaak dus om te zorgen dat je zo min mogelijk beten zal krijgen. De volgende tabel geeft de prijzen van een aantal anti-teken middelen, inclusief BTW.

Teken bestrijdingsmiddel Prijs inclusief BTW
Anti-teken spray €11 voor 100 ml
Teken pincet €4 per stuk
Biologisch anti insecten middel €9 per 50 ml

Hoe voorkom je een tekenbeet?

Als je vaak buiten bent en ervan houdt om de natuur in te gaan, zijn er een paar dingen die je kan doen om de kans op een tekenbeet zo laag mogelijk te houden. Controleer zo gauw je thuiskomt je kleding en lichaam op teken. Bedek je huid goed, blijf op de paden en vermijd struikgewas en hoog gras. Steek je broekspijpen in je sokken en draag geen open schoenen. Smeer altijd je huid in met een insectenwerend middel voordat je vertrekt.

Je bent gebeten, wat nu?

Als je toch door een teek bent gebeten, dan zal deze zich nog in je huid bevinden. Het is belangrijk dat je deze verwijderd. Dit kan je doen met een pincet. Grijp het beestje zo dicht mogelijk bij de huid vast en trek hem voorzichtig uit de huid. Als er nog een klein beetje teek blijft zitten dan kan dit geen kwaad. Dit gaat op den duur vanzelf je huid uit. Daarna reinig je het wondje met alcohol, jodium of -zalf. Hou het wondje in de gaten tot 3 maanden na de beet. Heb je tijdens die periode last van griepachtige verschijnselen of een rode rand om het wondje, dan kan het zijn dat je Lyme hebt opgelopen en kan je het beste meteen naar de dokter gaan.

Bespaar kosten met onze vergelijkingstool

Door onze vrijblijvende vergelijkingstool te gebruiken kan je geld besparen op jouw specifieke klus. Vul de gegevens in van de werkzaamheden die je wilt laten doen en geef je postcode door. De tool zal dan een aantal offertes bij elkaar zoeken voor je ven bedrijven uit jouw omgeving. Deze kan je vervolgens met elkaar vergelijken zodat je tot een weloverwogen beslissing kan komen over jouw klus.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je