Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

vlooien

Vlooien vormen geen gevaar voor je gezondheid, maar kunnen erg vervelend zijn zowel voor jou als voor je huisdier. In Nederland hebben we eigenlijk alleen katten- en hondenvlooien en deze zijn erg lastig om te verwijderen. Vooral in de zomer, als de vlooien zich razendsnel voortplanten, kan dit probleem echt uit de hand lopen en is het nodig om de vlooien professioneel te laten bestrijden. Hier kan je lezen over de kosten van vlooienbestrijding, wat je zelf kan doen en hoe je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

De risico’s van vlooien in huis

Vrijwel alle huizen met vlooienproblemen zijn huizen met een hond of kat. In sommige gevallen komen vlooien ook voor in huizen zonder huisdier, vaak omdat de vorige eigenaren een huisdier hadden, of omdat een huisdier is overleden. Als er geen huisdier in het spel is, zijn er ook nauwelijks vlooien. De vlooien vormen geen gevaar voor de gezondheid van mens en dier, echter ze veroorzaken nare beten die jeuk en huidirritatie kunnen veroorzaken.

De kosten van vlooien bestrijden

Het bestrijden van vlooien kan je eerst zelf proberen en het is sowieso verstandig om je huisdieren regelmatig te behandelen met een vlooienmiddel. Wordt het probleem te groot, dan kan je een professioneel verdelgingsbedrijf inhuren. Hier vind je de kosten die je kan verwachten voor het nemen van deze maatregelen, inclusief BTW. 

Maatregel Prijs
Vlooienmiddel Vanaf €5 per behandeling
Vlooienband Vanaf €7 per stuk
Professioneel verdelgingsbedrijf €85 per uur

Wat kan je zelf doen?

Merk je dat je last krijgt van vlooien in huis, behandel dan meteen je huisdier met vlooienspray of poeder. Ook kan je kleedjes, manden en matten waar je huisdier vaak op ligt regelmatig wassen, uitkloppen, luchten en uithangen in de zon. Stofzuig regelmatig en vervang je stofzuigerzak ook geregeld. Vooral de plekken waar niet gelopen wordt, naden en plinten zijn erg interessant voor vlooien.

Wat doet het bestrijdingsbedrijf?

Het bestrijdingsbedrijf zal je woning behandelen met een verdelgingsmiddel. Hierna moet de ruimte twee uur luchten en mogen mensen en dieren niet naar binnen. Na de behandeling mag je ook een week niet stofzuigen. Zijn de vlooien daarna nog niet weg, dan zal een tweede behandeling moeten plaatsvinden.

Hoe kan je de kosten zo laag mogelijk houden?

Vlooien zijn we liever kwijt dan rijk, maar het is ook niet prettig als je een boel geld moet betalen om je probleem op te lossen. Hier volgen een aantal tips waarmee je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

  • Preventief vlooien bestrijden: behandel je huisdieren regelmatig, was de manden en kleedjes en hang ze uit en stofzuig altijd goed. Je kan de stofzuigerzak met een anti vlooienmiddel bespuiten voor een nog betere werking. Lucht je woning en geef vlooien geen kans.
  • Spreek met de buren: hoe groter de klus die je kan aanbieden, hoe gunstiger de prijs die het verdelgingsbedrijf je kan bieden. Vraag dus aan de buren of ze ook interesse hebben in het verdelgen van vlooien en maak zo kans op kwantumkorting.
  • Doe het zelf: probeer eerst zelf je probleem op te lossen. Als je een huisdier hebt dan weet je wel wanneer het uit de hand is gelopen. Ook de dierenarts kan vaak helpen voordat je een bedrijf gaat inschakelen.
  • Kies een regionaal bedrijf: zo bespaar je op de voorrijkosten en in sommige gevallen komen deze zelfs helemaal te vervallen.

Vergelijk offertes en bespaar nog meer

Door het vergelijken van offertes kan je tot 40 procent besparen op de totaalkosten. Het is altijd goed om al je opties te overwegen voordat je een beslissing maakt. Wij kunnen je hierbij helpen. Onze vrijblijvende vergelijkingstool kan deze offertes doelgericht voor je bij elkaar zoeken zolang jij de specificaties van je probleem doorgeeft en je locatie. De offertes kan je binnen een korte tijd verwachten zodat je kan beginnen met het vergelijken. Zo kom je zeker tot de beste conclusie wat betreft jouw specifieke vlooienprobleem.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je