Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Vogeloverlast beperkt zich meestal tot de kraai, meeuw of duif. Dit zijn vogels die in de stad te vinden zijn en die nesten kunnen bouwen op je balkon of in je tuin. Toch zijn het vaak mensen die deze problemen zelf veroorzaken. We laten voedsel achter, kunnen beschutting bieden en onze woningen stralen warmte uit. Daar komen de vogels op af. Vaak is het onnodig om hier een bestrijdingsbedrijf voor in te schakelen, je kan zelf een aantal maatregelen nemen om van de vogels af te komen. En dit zonder ze te doden. Hier vind je tips om je vogels weg te houden, hoeveel je hier ongeveer voor kwijt zal zijn en wat je kan doen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Wat zorgt voor overlast?

Als je last hebt van vogels, voornamelijk in de binnenstad, dan zal je veel overlast ervaren van de uitwerpselen. Deze zullen je balkon of terras bedekken en kunnen beestjes en ziekteverwekkende organismen bevatten waar je in het ergste geval longontsteking van kan krijgen. De kans dat je ziek wordt van vogels is echter heel erg klein. De overlast wordt vooral veroorzaakt door geluid en uitwerpselen.

De kosten van het bestrijden van vogels

Vogelbestrijding is een lastig punt, omdat de meeste vogels zeker wel een gedeelte van het jaar beschermd zijn. Daarom is het beter om ervoor te zorgen dat de vogels geen nesten bij je willen maken. Dit kan je doen door middel van netten, pinnen en spandraad, of je kan vogelverschrikkers plaatsen en je bomen goed snoeien. Als alternatief is er het verwijderen van oude nesten. Dit kan beter door een professioneel bedrijf worden gedaan, maar als je dit zelf doet zorg er dan wel voor dat je goed beschermd bent. De tabel die volgt geeft de kosten weer van sommige maatregelen die je kan nemen, inclusief BTW.

Maatregelen vogels bestrijden Prijs
Duivennet €35 5m x 5m
Duivenpin €12,50 per meter
Spandraad €60 voor 100 meter
Plastic roofvogel €20 per stuk
Roofvogel vlieger vogelverschrikker €50 per stuk
cd-schijfjes €10 voor 25 stuk
Professioneel nest verwijderen Prijs via offerte opvraag
Professioneel vogels afschrikken Prijs via offerte opvraag

Zelf de vogels wegjagen

Vaak is het inhuren van een bedrijf niet nodig om van je vogelprobleem af te komen. Je kan zelf een aantal voorwerpen plaatsen op je balkon of in je tuin om de beesten af te schrikken. Ook is het belangrijk alle etensresten goed op te ruimen en geen mogelijkheid te bieden om nesten te bouwen. Dat betekent zowel geen begroeiing als geen materiaal.

Wat kan een professioneel bedrijf doen?

Een professioneel bedrijf kan je hier vooral bij helpen, door de maatregelen aan te brengen op de juiste plekken en door je advies te geven over je probleem en het verhelpen ervan in de toekomst. Ook kunnen ze nesten van bijvoorbeeld duiven professioneel verwijderen zonder dat jij in aanraking komt met schadelijke stoffen.

Hoe kan je de kosten zo laag mogelijk houden?

Het bestrijden van vogels is niet duur en gelukkig is het vrij makkelijk zelf te doen. Je moet ervoor zorgen dat je de vogels als het tijd is om nesten te maken, geen mogelijkheid geeft om dit te doen. Wil je toch een professioneel bestrijdingsbedrijf inschakelen, voor hulp en advies, dan kan je de volgende tips gebruiken om de kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Voorrijkosten: je kan op de voorrijkosten besparen door iemand te kiezen die dicht bij je gevestigd is. Dit is sowieso handig, want dan heb je meteen alle kennis van de regio wat betreft de overlast van ongedierte.
  • Spreek met de buren: vooral als je in de stad woont, zullen je buren vast ook last hebben van dezelfde problemen als jij. Je kan ervoor kiezen om je probleem samen aan te bieden aan een bestrijdingsbedrijf waardoor je in aanmerking komt voor kwantumkorting.
  • Doe het zelf: hang een aantal cd’s op, plaats een afschrikvogel of duivenpinnen en vaak ben je al van je probleem af. Probeer dit eerst zelf, voordat je naar een professioneel bedrijf stapt. Dit is aanzienlijk goedkoper en soms net zo effectief.

Verzamel offertes om de prijs laag te houden

Door het verzamelen van offertes van bedrijven in jouw buurt, bereid je jezelf het beste voor op de klus. Je kan zo wel tot 40 procent besparen op de totaalkosten en je weet zeker dat je alle opties bekeken hebt voordat je een beslissing maakt. Wij kunnen je hierbij helpen met onze vergelijkingstool. Door je postcode aan ons door te geven samen met een beschrijving van je probleem, kan de tool vrijblijvend offertes voor je bij elkaar zoeken van bedrijven in jouw buurt. Deze kan je vervolgens gebruiken om tot een beslissing te komen wat betreft jouw vogel probleem.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je