Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

zilvervisjes

Heb je papier in huis, dan kan je erop wachten dat je op een gegeven moment last krijgt van zilvervisjes. Je vindt deze beestjes dan ook in krantenbakken en in bijvoorbeeld je behang. Ze lijken heel onschuldig maar aangezien ze je behang opvreten en ook aan een belangrijke gebruiksaanwijzing kunnen beginnen is het zaak dat ze bestreden worden. We keken naar de mogelijkheden om deze beestjes te bestrijden. Daarnaast keken we naar de kosten hiervan en manieren om daarop te besparen.

Hoe zilvervisjes bestrijden?

Zilvervisjes komen vandaag de dag steeds vaker voor in Nederland. Het spreekt dan ook voor zich dat je een goed beeld zal willen hebben van de manier waarop dit ongedierte kan bestreden worden. Hier bestaan verschillende mogelijkheden voor die we graag even voor jou op een rijtje willen zetten:

 • Bestrijdingsmiddelen met een chemische aard. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze middelen een zekere invloed kunnen hebben op je gezondheid.
 • Goede ventilatie en droog stoken zorgen voor een lage luchtvochtigheid. Dit zorgt er voor dat de levensomstandigheden voor zilvervisjes aanzienlijk slechter worden.
 • Het afdichten van de naden en kieren in huis zorgt er voor dat er geen schuilplaats meer bestaat voor de zilvervisjes.
 • De temperatuur in huis beperken tot een waarde lager dan 22 graden.

Door rekening te houden met bovenstaande factoren zorg je er niet alleen voor dat het bestaande zilvervisjes aanzienlijk lastiger wordt gemaakt, bovendien voorkom je ook nog eens dat er nieuwe de weg naar je huis vinden en er zich gaan nestelen.

Hoeveel kost het bestrijden van zilvervisjes

Voor de bestrijding van zilvervisjes ben je bij een ongediertebestrijder het volgende kwijt:

Het type bestrijding wat je inhuurt Omschrijving Wat er wordt gedaan Prijs
Een zilvervisjesbestrijder periodiek Een zilvervisjesbestrijder die je op basis van een abonnement inhuurt. Maandelijks of eens per kwartaal een zilvervisjesplaag bestrijden Zakelijk inhuren 45 tot 50 euro per maan

Privé  inhuren 20 tot 45 euro per maand

Een zilvervisjesbestrijder eenmalig Een zilvervisjesbestrijder die eenmalig langskomt Eenmalig een zilvervisjesplaag bestrijden Zakelijk tussen 100 en 120 euro

Privé  tussen 75 en 90 euro

Zilvervisjes bestrijden op basis abonnement

Het blijkt in de praktijk uiterst lastig om zilvervisjes weg te houden uit je huis of uit je bedrijf. Wanneer er sprake is van een steeds weer terugkerende overlast is het verstandig om een abonnement af te sluiten. Dit kan bij veel ongedierteverdelgers. In dat geval betaal je een bepaald bedrag per maand. Op periodieke basis komt de ongediertebestrijder bij jou langs om dit ongedierte aan te pakken. Men bestrijdt het op dat moment aanwezige nest waarbij vaak een bestaand nest meermalig wordt uitgeroeid. De zilvervisjes zullen altijd een manier vinden om een bestaand nest te betrekken.

Zilvervisjes bestrijden eenmalig

Het is ook mogelijk om zilvervisjes eenmalig te laten bestrijden. In dat geval komt de bestrijder langs, vergiftigt het nest en vervolgens wordt het nest ook verwijderd. Zilvervisjes zullen altijd voor hun soortgenoten een geurspoor achterlaten waardoor een zilvervisjesnest in no time weer bevolkt zal zijn wanneer het niet in zijn geheel wordt verdelgd. Eenmalig zilvervisjes bestrijden is dus naar verhouding kostbaarder maar het kan ook doeltreffender zijn.

Hoe het prijskaartje tot stand komt

Aan het bestrijden van zilvervisjes hangt een prijskaartje. We keken naar de manier waarop het prijskaartje tot stand komt.

 • De voorrijkosten. De kosten van het voorrijden worden in rekening gebracht. Daaronder wordt verstaan het aanvoeren van het materiaal voor de bestrijding en het voorbereiden van de werkplek. Ook de kosten voor het inplannen van de werkzaamheden vallen hier onder.
 • De materiaalkosten. Om zilvervisjes te bestrijden heb je materiaal nodig dat wat kostbaarder is dan in het verleden. Vroeger mocht er met gif worden gewerkt maar tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van kostbaardere biologische bestrijdingsmiddelen. De materiaalkosten maken dus een wezenlijk deel uit van de kosten.
 • Het arbeidsloon. Hoewel de ongediertebestrijder doorgaans korter bezig is met het bestrijden van een nest zilvervisjes dan een uur, is dit wel het basis tarief. Uiteraard kan je hierop besparen door de werkzaamheden voor te bereiden.
 • De kilometerkosten. De kilometerkosten van een ongediertebestrijder betaal jij. Je betaalt voor iedere kilometer die hij moet afleggen om van zijn bedrijf bij jouw huis te komen.

Hoe de prijs wordt beïnvloed

De prijs van een ongedierteverdelger wordt beïnvloed door een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 • Ad hoc of vooraf inplannen. Een ongediertebestrijder maakt het liefst een planning voor zijn werkzaamheden. Werkzaamheden op basis van een abonnement zullen dan ook ruim vooraf worden ingepland. Eenmalige werkzaamheden, ad hoc dus, zullen altijd kostbaarder zijn omdat ze tussen de vaste planning door moeten komen. Hiervoor betaal je, en in de meeste gevallen betaal je meer.
 • Verdelgen of nest verwijderen. Worden er zilvervisjes verdelgd dan hoeft dat nog niet te zeggen dat het nest ook gelijk verwijderd wordt. Gaat het om het verwijderen van een nest, dan worden de geursporen ook gelijk verwijderd. Deze methode is dus een stuk kostbaarder maar wel doeltreffender.
 • De vindbaarheid van het ongedierte. Zilvervisjes zijn klein en kunnen zich gemakkelijk ergens schuilhouden. Wanneer de ongedierteverdelger eerst een lange zoektocht moet houden voor hij het nest vindt betaal jij daarvoor. Een nest zelf lokaliseren is dan ook gemakkelijker voor de bestrijder. Jij betaalt daardoor minder.
 • De bereikbaarheid van het nest. Een nest kan overal zitten. De bereikbaarheid van het nest voor de verdelger bepaalt voor een belangrijk gedeelte de prijs van de verdelging. Het is dus het handigste om eerst de route vrij te maken naar het zilvervisjesnest voordat de bestrijder langskomt.

Besparen op zilvervisjes verdelgen

Op het besparen van zilvervisjes kan je gemakkelijk besparen met onderstaande tips:

 • Doe het zelf. Er zijn vallen in de handel waarmee je zilvervisjes op een biologische manier kan vangen. Dit is een stuk goedkoper dan een ongediertebestrijder inhuren.
 • Je eigen omgeving. Kies altijd een verdelger uit je eigen omgeving. Het bespaart aanzienlijk op de kosten.
 • Offertes vergelijken. Dat doe je via deze knop. Je vergelijkt ze om je voordeel te behalen.

Kosten zilvervisjesbestrijding

Soort betaling Zakelijk Particulier
Abonnement Tussen 55,- euro – 70,- euro per maand Tussen 15,- euro – 22,- euro per maand
Eenmalig Tussen 60,- euro – 70,- euro per keer Tussen 60,- euro – 70,- euro per keer

Prijzen zijn inclusief voorrijkosten en materialen. Exclusief BTW.

100% oplossing niet zo eenvoudig

De onschuldige aard van zilvervisjes verdwijnt al snel wanneer duidelijk wordt dat ze bijzonder lastig uit te roeien zijn. Bovenstaande zaken mogen er dan wel voor zorgen dat het zilvervisjes knap lastig wordt gemaakt, dat neemt niet weg dat ze niet zomaar zullen verdwijnen. Zeker wanneer er sprake is van grote aantallen van deze beestjes wordt er in het merendeel van de gevallen dan ook aangeraden om een beroep te doen op professionele ongediertebestrijding. Alleen op deze manier kan je er namelijk zeker van zijn dat het probleem niet voor even, maar wel voor een langere periode is verholpen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte