Kosten boktor bestrijden

Boktor is een insect wat je overal in huis kunt aantreffen waar hout is. Dat houdt in dat er geen enkel huis in ons land vrij zal zijn van dit soort insecten. De boktor is een insect wat er erg vies uitziet Daarnaast is het een soort ongedierte wat jouw hout aanvreet. De boktor is de volgroeide versie van de houtworm. De aanwezigheid van dit soort ongedierte is dus een plaag voor je huis. Het is een soort ongedierte die zich razendsnel vermenigvuldigt met rampzalige gevolgen. We keken naar de kosten van het bestrijden van boktor en houtworm. Ook keken we naar de kosten van achterstallige en bijtijdse bestrijding.

Wat kun je zelf doen bij een boktor plaag?

Je kunt de boktorren zelf proberen op te sporen door de sporen te analyseren en te proberen de schuilplaatsen te vinden. Je kunt zelf diverse chemische bestrijdingsmiddelen proberen, maar aan te raden is om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een muizen- of mierenplaag, kan een plaag van boktorren gevaarlijk zijn voor de stevigheid van het huis. De schade is lang niet altijd te zien zonder de houten balken doormidden te zagen; reden temeer om de bestrijding snel uit handen te geven teneinde de bestrijding zo effectief mogelijk plaats te laten vinden. Zie ook: boktor bestrijding.

De kosten van de bestrijding van boktor

We informeerden bij een aantal ongediertebestrijders naar de kosten van de bestrijding van boktor. We kregen offertes waarin men een duidelijk onderscheid maakte.

Welke werkzaamheden voert de bestrijder uit Omschrijving Prijs per vierkante meter
Bestrijden boktor Boktor bestrijden in een beginnend stadium. Tussen 6 en 8 euro
Bestrijden boktor Boktor bestrijden in een vergevorderd stadium Tussen 8 en 10 euro

Boktor in een beginnend stadium

Boktor in een beginnend stadium zal nog niet zo heel veel schade hebben aangericht. Er is sprake van een beginnend nest en het hout in jouw huis is nog niet zo heel ver aangetast door de houtworm. De situatie is nog redelijk veilig en het materiaal is nog stevig. Je betaalt in dat geval minder voor de bestrijding per vierkante meter. De werkzaamheden zijn nog niet zo intensief.

Boktor in een vergevorderd stadium

Boktor in een vergevorderd stadium heeft al behoorlijk wat schade aangericht aan het hout in je huis. Mogelijk is er zelfs als sprake van een gevaarlijke situatie. In dit geval zal de behandeling intensiever zijn. Verder moet je maatregelen treffen om het hout te vervangen of te vullen met een verstevigend middel. Doordat het werk voor de bestrijder intensiever is betaal je meer per vierkante meter. Het is dus zaak om dit probleem bijtijds de kop in te drukken.

Hoe de prijs van boktor bestrijden is samengesteld

De prijskaart van boktor bestrijding bestaat uit een aantal zaken. We hebben ze toegelicht.

  • Dit zijn kosten die altijd worden gemaakt door het bestrijdingsbedrijf. Deze voorrijkosten bestaan uit het aanvoeren van het materiaal naar jouw adres, het klaarmaken van de werkplek bij jou en het installeren van de apparatuur. Deze kosten zijn relatief hoog. Alle vaste kosten die een ongediertebestrijder maakt worden hiermee gedekt.
  • Daar waar in het verleden met gif mocht worden gewerkt bij de bestrijding van boktor moet nu met ecologische middelen worden bestreden. Deze zijn een stuk duurder waardoor je meer betaalt voor het materiaal waarmee de boktor wordt bestreden.
  • Niet te verwarren met de voorrijkosten zijn de kilometerkosten. Dit houdt in die kosten die een bestrijdingsbedrijf maakt om bij jouw adres te komen. Door te kiezen voor een bedrijf wat in jouw omgeving zit bespaar je.
  • De ongediertebestrijder kan in het geval van boktor bestrijding behoorlijk lang bezig zijn. Deze kosten zie je terug in het arbeidsloon. Het minimale tarief is één uur maar er zijn ook bestrijders die met blokken van twee uur werken. Ongeacht hoeveel ze moeten werken, jij betaalt dat aantal uren wat zij als minimum hebben.
  • De belasting die je betaalt aan het bestrijdingsbedrijf over de geleverde goederen en diensten.

Hoe de prijs bepaald wordt

De prijs wordt bepaald door een aantal factoren die we op een rij hebben gezet:

  • Jouw timing. Timing is alles en dat is zeker het geval bij de bestrijding van Boktor. Wanneer je er nog op tijd bij bent is er niets aan de hand. De bestrijder kan het ongedierte redelijk eenvoudig bestrijden en hij kan goed doorwerken. Als het goed is, is er een beperkt aantal vierkante meters aangetast. Was je er (te) laat bij, dan is het ernstiger. De houtworm zit diep in het hout in jouw huis en er is een boktor plaag aan de gang. In dat geval zal de bestrijder veel langer bezig zijn met de bestrijding van het ongedierte.
  • De bereikbaarheid van de plek. Gaat het om een plek die goed bereikbaar is voor de bestrijder dan zal er een lager prijskaartje aan hangen. Zorg ervoor dat de plek goed bereikbaar is, en dat obstakels zijn weggehaald van je vloer. Gaat het om een meubelstuk wat is aangedaan, zorg er dan voor dat het van de muur af staat en dat het hout vrij bereikbaar is.
  • De urgentie van de aanpak. Ontdek je boktor in een vergevorderd stadium en is er sprake van een urgente situatie, dan moet de bestrijder snel jouw kant op komen. Daarvoor betaal je wel een extra bedrag aan de bestrijder. De prijs komt tegen de bovenklasse aan te zitten.

Besparen met offertes

Door het opvragen van offertes bespaar je flink op de kosten van een ongediertebestrijder. Controleer de offertes vooraf goed op de zojuist genoemde punten die het prijskaartje bepalen. Jouw voordeel kan door goed vergelijken oplopen tot wel 20 procent.

Wanneer kun je beter een expert inschakelen?

Eigenlijk is het in het geval van boktorren vrijwel altijd raadzaam om direct een expert in te schakelen. De kosten hiervoor bedragen circa € 5 per vierkante meter. De specialist zal vrijwel altijd de boktorren geheel kunnen vernietigen. Wel kan het zijn dat na behandeling duidelijk wordt dat bepaalde houten constructies dringend vervangen zullen moeten worden. Met onze offerte service kun je gratis en vrijblijvend in contact komen met erkende bedrijven in je regio.

Bekijk ook eens deze kosten ongediertebestrijding pagina’s:

> Kosten ongediertebestrijding
> Kosten ongediertebestrijding insecten
> Kosten ongediertebestrijding mieren
> Kosten ongediertebestrijding wespen
> Kosten ratten en muizen bestrijden
> Vrijblijvend advies

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!