Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een insectenplaag is voor veel mensen een doorn in het oog. Je kan niet meer rustig in je huis of in je tuin zitten omdat er wat om je heen zwermt. Gelukkig valt hier via bestrijding genoeg aan te doen. We informeerden naar de kosten van de bestrijding van meerdere soorten insecten. Daarnaast keken we hoe het komt dat een bestrijder zo’n hoog kostenplaatje kent. Besparen op een insectenbestrijder is ook mogelijk. We hebben een aantal tips voor je verzameld.

Wat kun je zelf doen bij een insectenplaag?

Doorgaans kun je zelf diverse giffen en behandelmethoden uitvoeren als er sprake is van een insectenplaag. Denk hierbij aan het plaatsen van lokdozen in het geval van een mierenplaag, het spuiten van vergif in het geval van kakkerlakken of het doodslaan van vliegen.

Hoeveel kost een insectenbestrijder

We informeerden bij meerdere ongediertebestrijders naar de kosten van het bestrijden van een insectenplaag. We kregen de volgende informatie
:

Wat voor insecten worden bestreden Beschrijving van de werkzaamheden Prijs  en
 Bestrijding van wespen in tuin Wespennest verdoven en verdelgen. Wespennest vernietigen. Tussen 84 en 106 euro
Bestrijding van wespen in huis Wespennest in spouwmuur verdoven en verdelgen. Wespennest vernietigen en gat in spouwmuur vullen. Tussen 115 en 135 euro
Bestrijding van vliegenplaag in tuin Vliegennest verdelgen en vernietigen Tussen 75 en 95 euro
Bestrijding van vliegenplaag in huis Vliegennest verdelgen,vernietigen en eventueel het gat van het nest vullen Tussen 106 en 129 euro
Bestrijding van clustervliegen in huis Vliegennest verdelgen, vernietigen en bestrijden rondvliegende vliegen. Tussen 80 en 102 euro
Bestrijding van latrinevliegen Vliegennest in kruipruimte verdelgen, vernietigen en bestrijden van rondvliegende latrinevliegen Tussen 95 en 125 euro

Een wespenplaag binnen of buiten

Een wespennest kan in een boom hangen buiten, maar het kan zich ook binnen hebben genesteld. In dat laatste geval heeft de koningin een toegang gevreten tot de spouwmuur waarna er een stuk isolatiemateriaal is weggehaald. Zat er geen isolatiemateriaal dan kan het nest zomaar door de hele spouw heen zijn gemaakt. Een wespenplaag die in de spouwmuur zit kan tot gevolg hebben dat er wespen in je huis komen, een heel ongewenste situatie. Als dat bij jouw huis het geval is moet het nest met de uiterste zorgvuldigheid worden bestreden. Er moet worden gekeken naar de toegang van het nest naar binnen toe. Die moet worden afgedicht waarna het nest in de spouwmuur wordt verwijderd. Een verwijderd nest dient altijd te worden afgedicht met pur of voegsel om te voorkomen dat je met een korte tijd weer met een nieuw nest zit. Laat een nest altijd vernietigen om te voorkomen dat het door een volgende kolonie wespen opnieuw in gebruik genomen wordt. Wespen laten een geurspoor achter voor hun soortgenoten.

Vliegen binnenshuis bestrijden

Het probleem van het bestrijden van insecten zie je ook terug bij vliegen. Vliegen die binnenshuis een nest hebben moeten zorgvuldiger worden verdelgd. Er mag geen gebruik worden gemaakt van schadelijk gas of gif; er moet worden gewerkt met biologische materialen. Deze methode is dan ook een stuk kostbaarder dan werken in de open lucht. Dat zie je terug in het prijskaartje van de bestrijding. Bij latrinevliegen moet de ongediertebestrijder vaak de kruipruimte in. Dat is een klus waar hij meer voor zal berekenen omdat de werkplek lastig te bereiken is.

Zaken die het prijskaartje opbouwen

Hoeveel je betaalt voor een ongedierteverdelger wordt bepaald door de volgende zaken:

  • De kosten van het voorrijden. De voorrijkosten zijn altijd een vast tarief. Dit is een bedrag waarmee de bestrijder zijn vaste lasten dekt. Denk aan het voorbereiden van de werkplek en het aanvoeren van apparatuur.
  • Het materiaal. Ongedierte bestrijden mag allang niet meer met zware giftige stoffen. Het is dan ook om die reden dat een ongediertebestrijder de afgelopen jaren een stuk duurder is geworden. Zeker materiaal wat voor een nest binnenshuis wordt gebruikt is een flink stuk kostbaarder geworden doordat men zich steeds beter bewust is van de gevolgen van bestrijdingsmiddel op mensen en huisdieren.
  • Het arbeidsloon. Hoewel een insectennest bestrijden geen uur hoeft te duren wordt dit vaak wel in rekening gebracht. De reden hiervan is heel eenvoudig. De bestrijder zal een minimum van een uur tot een blok van twee uur in rekening brengen. Anders is hij nodeloos veel tijd kwijt aan rijden van klus naar klus.
  • De BTW. BTW is de belasting die de bestrijder aan jou in rekening brengt over zijn werkzaamheden en doorbetaalt aan de belastingdienst.
  • De kilometerkosten. Dit zijn de kosten die een ongediertebestrijder maakt om van zijn bedrijf bij jouw huis te komen. Door te kiezen voor een bestrijder in jouw eigen omgeving bespaar je hierop.

Hoe de prijs wordt beïnvloed

Hoeveel je betaalt voor een insectenbestrijder hangt af van een aantal factoren. We hebben ze voor je op een rij gezet.

  • De bereikbaarheid van het nest. De bereikbaarheid van een insectennest is van het grootste belang bij de prijs van de werkzaamheden. Moet de bestrijder hoog in een boom klimmen of moet er in een muur worden gewerkt waar hij niet goed bij kan; dan is de prijs hoog. Ook wanneer er naar de kruipruimte moet worden gekropen om een latrinevliegennest te verwijderen zal de bestrijder hier extra kosten voor berekenen.
  • De mate waarin je er op tijd bij bent. Ben jij er op tijd bij en is het insectennest nog niet helemaal uitgekomen, dan kunnen de kosten nog meevallen. Bedenk: hoe volgroeider de insecten zijn, hoe lastiger ze uit te roeien zijn. Zie je een vliegennest of wespennest, wees er dan op tijd bij .
  • Het gevaar van het werk. Een wespennest verdelgen is een stuk gevaarlijker dan het verdelgen van een vliegenplaag. Dit risico brengt de ongedierteverdelger bij jou in rekening via zijn totale tarief.

Besparen met offertes

Door offertes op te vragen bespaar je aanzienlijk op de kosten van een ongediertebestrijder. Je vraagt ze op met deze button. Je vergelijkt ze op de punten die we noemden als zaken die het prijskaartje opbouwen.

Wanneer kun je beter een expert inschakelen?

Vaker zal er echter specialistische kennis nodig zijn om de insecten geheel te verwijderen. Als je bijvoorbeeld boktorren of kakkerlakken hebt, wil je die het liefste zo snel mogelijk uit je huis hebben. Ze zijn niet alleen hinderlijk en vies, maar kunnen bovendien de veiligheid van de woning aanpassen doordat ze houten constructies kunnen uithollen.

Het is dan raadzaam om een ongediertebestrijder in te huren om ervoor te zorgen dat de behandeling zo effectief mogelijk is, en je dus zo snel mogelijk van het ongedierte af bent. In het geval van insecten kun je uitgaan van een gemiddelde kostenpost van € 5 per vierkante meter te bestrijden oppervlak. Een specialist kan je goed helpen met het bestrijden van ongedierte. Door het lokale aanbod te vergelijken krijg je een goed beeld van de markt. Zo betaal je nooit teveel voor het inhuren van een verdelger. Met onze offerte service kun je gratis en vrijblijvend in contact komen met erkende bedrijven in je regio.

Bekijk ook eens deze kosten ongediertebestrijding pagina’s:

> Kosten ongediertebestrijding
> Kosten ongediertebestrijding boktor
> Kosten ongediertebestrijding mieren
> Kosten ongediertebestrijding wespen
> Kosten ratten en muizen bestrijden
> Vrijblijvend advies

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte