Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis & vrijblijvend

Wespen zijn erg vervelend, vooral als je lekker buiten wil zitten maar de zwartgele dieren continu op drank en andere zoetigheid afkomen. De wesp wordt door velen toch wel als vervelendste plaagdier genoemd. Het is een insect dat wel degelijk een doel heeft. De wesp eet namelijk andere insecten die veel meer overlast bezorgen in de zomermaanden zoals vliegen en muggen. Doordat de vrouwtjes hun nest echter goed beveiligen tegen indringers en aanvallers worden wespen vaak bestreden. We informeerden naar de mogelijkheden om wespen te laten bestrijden. Ook keken we naar manieren om wespen zelf te bestrijden.

Wat kun je zelf doen bij een wespenplaag?

De kans is groot dat er ergens in de buurt een wespennest te vinden is. Om deze te vinden kun je proberen de wespen terug te volgen naar het nest en daar vergif in te spuiten. Let wel op dat je de wespen niet boos maakt of goed ingepakt bent; steken van een wesp kunnen flink pijnlijk zijn, en er zijn zelfs mensen die hier allergisch voor zijn en na een wespensteek direct naar een ziekenhuis moeten.

Kostenoverzicht wespen bestrijden

Type  Gemiddeld 
Wespennest verwijderen Ongeveer 72 euro
Groot wespennest of diverse kleine nesten verwijderen Ongeveer 165 euro

Kosten wespen bestrijden

De kosten van wespen bestrijden

We informeerden bij meerdere insectenbestrijders naar de kosten van wespen bestrijden. We kregen de volgende offertes toegestuurd:

Waar wordt de wespenplaag bestreden Wat zit bij de prijs in Prijs 
Wespenplaag in de tuin Verdelgen

Verwijderen

Vernietigen wespennest

Tussen 85 en 104 euro
Wespenplaag binnenshuis Verdelgen

Verwijderen

Vernietigen wespennest

Tussen 95 en 115 euro

Een wespenplaag in de tuin bestrijden

Een wespenplaag in de tuin is naar verhouding nog het gemakkelijkst te bestrijden. Wespen bouwen hun nest graag in een struik of onder een boomtak. Dit zijn plekken die eenvoudig te bereiken zijn. Voordat je een nest in een boom gaat verwijderen moet je natuurlijk wel afvragen of het wel strikt noodzakelijk is. Kom je nooit in die hoek van je tuin dan jaag jij jezelf alleen maar op extra kosten. Daarnaast zal het verwijderen van een wespennest op een dergelijke plek ertoe leiden dat je een overlast van andere insecten kan gaan krijgen. Zit het wespennest echter op een plek waar jij vaak komt of waar kinderen spelen, dan moet je het laten verwijderen.

Een wespenplaag binnenshuis

Het is mogelijk dat je een wespenplaag binnenshuis krijgt. Dat kan op twee manieren gebeuren.

  • Een wespenplaag in het haardhout. Heb je een open haard in huis dan herken je het probleem van een paar rondvliegende wespen in je huis in de wintermaanden. Het gaat hier niet om een wespenplaag dus er is geen reden tot paniek. In de winter overwinteren wespenkoninginnen op plekken zoals in je haardhout. Haal je dat naar binnen om het te gaan stoken dan zullen de wespen wakker worden door de warmte van je huis en gaan rondvliegen. Dit is dus geen reden om een verdelger te roepen.
  • Een wespenplaag in de spouwmuur. Is het eenmaal het wespenseizoen dan kan het voorkomen dat er een wespennest in je spouwmuur wordt gebouwd. De wespenkoningin heeft dan een opening gevonden in de spouwmuur waarna ze een nest heeft gebouwd. Spouwmuren hebben doorgaans alleen een opening naar buiten maar het kan ook zijn dat de wespenkoningin door een poreuze muur heen een opening naar binnen heeft geknaagd. In dat geval heb je het probleem van een wespenplaag in een spouwmuur die uitkomt in jouw huis. Nu is het tijd om de verdelger te bellen. Er moet met de grootste voorzichtigheid te werk worden gegaan om te voorkomen dat de wespen door je hele huis heen zullen gaan zwermen.

Waar betaal je voor bij de bestrijder

De prijs van de ongediertebestrijder is een stuk hoger dan die van een middel waarmee je zelf wespen kan bestrijden. We keken naar de onderdelen van de prijs:

  • De kosten van het materiaal. De materiaalkosten van de ongediertebestrijder vormen een redelijk bestanddeel van de prijs. Het gif waarmee men vroeger een nest mocht bestrijden was een stuk goedkoper dan de biologische middelen die men nu gebruikt. De negatieve gevolgen van gif in een wespennest voor de volksgezondheid. Het is om die reden dat er nu enkel nog middelen mogen worden gebruikt waarbij die gevolgen gereduceerd zijn.
  • Het arbeidsloon. De bestrijder zal jou doorgaans minimaal een uur werk in rekening brengen, ook wanneer hij aanmerkelijk minder werk heeft aan het bestrijden van een wespennest. Dat komt doordat hij anders teveel tijd kwijt is aan het rijden van het ene adres naar het andere. Veel ongediertebestrijders brengen minimaal één uur werk in rekening. We troffen er ook die met blokken van twee uur werkten.
  • De BTW. De bestrijder moet over zijn werkzaamheden belasting aan jou doorberekenen en afdragen aan de belastingdienst. Dit vind je terug op de factuur.
  • De kilometerkosten. De afstand die een ongediertebestrijder moet afleggen om bij jou te komen zal op zijn factuur staan. Uiteraard valt hier gemakkelijk op te besparen door de ongedierteverdelger te bellen die zo dicht mogelijk bij jou in de buurt woont.

Hoe wordt de prijs bepaald

Hoeveel je betaalt voor een ongediertebestrijder hangt af van een aantal factoren:

  • De bereikbaarheid van het nest. Een nest onder de zijkant van je dak of in de spouwmuur is lastig te bereiken. Het is niet zo vreemd dat je dan meer betaalt voor de bestrijding van een wespennest. Hangt het nest onder een boomtak en is het gemakkelijk te bereiken dan betaal je vanzelfsprekend wat minder. De bestrijder moet dan minder werk doen om bij het nest te komen.
  • De grootte van het nest. Een groot wespennest laten verwijderen is een stuk duurder dan een klein beginnend wespennest omdat de verdelger er minder werk aan heeft. Ontdek je dus een wespennest op een plek waar jij er vanaf wil, wees er dan bijtijds bij om het te laten verdelgen.

Bespaar op de kosten van een bestrijder

je kan besparen op de kosten van een ongediertebestrijder door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Je ontvangt direct een aantal offertes om te vergelijken. Die vergelijk je op de punten die op de factuur staan aangegeven. Jouw voordeel kan behoorlijk oplopen tot wel 20 procent.

Wanneer kun je beter een expert inschakelen?

Het is dus vaak verstandiger om een expert in te schakelen. Deze kan de wespen op een vakkundige en professionele wijze verwijderen zonder dat je zelf het gevaar loopt gestoken te worden. Ook als je zelf geen nest kunt vinden, kan een expert dit vaak wel.

Je betaalt ongeveer € 50 voor het verwijderen van een wespennest. Uiteraard kunnen die kosten verschillen per regio, en afhankelijk zijn van de bereikbaarheid en vindbaarheid van het nest. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met een lokale ongediertebestrijder. Met onze offerte service kun je gratis en vrijblijvend in contact komen met erkende bedrijven in je regio.

Bekijk ook eens deze kosten ongediertebestrijding pagina’s:

> Kosten ongediertebestrijding
> Kosten ongediertebestrijding boktor
> Kosten ongediertebestrijding insecten
> Kosten ongediertebestrijding mieren
> Kosten ratten en muizen bestrijden
> Vrijblijvend advies

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte