Soorten ongediertebestrijding

Er bestaan vandaag de dag verschillende soorten ongedierte. Het probleem is dat ze de voorbije jaren, vooral door het warmer wordende klimaat alleen maar zijn toegenomen. De omstandigheden waarin ongedierte kan vertoeven zijn er dan ook steeds beter op geworden. Vandaag de dag onderscheiden we klassieke gevallen van ongedierte zoals wespen, muizen en ratten dan ook van vlooien, zogenaamde tapijtkevers en zilvervisjes en ga zo maar door. Al deze verschillende soorten ongedierte hebben één ding met elkaar gemeen, ze lijken op het eerste zicht bijzonder onschuldig, maar kunnen in de praktijk behoorlijk gemeen uit de hoek komen.

voorbereiding ongedierte preventie

Welke soorten ongedierte bestaan er?

Tegenwoordig onderscheiden we verschillende soorten ongedierte. De meest bekende vormen van ongedierte zijn uiteraard muizen, ratten, wespen en vlooien, maar er is meer. Door de jaren heen hebben zich telkens heel wat meer soorten ongedierte een weg gebaand naar ons land. Denk vandaag de dag bijvoorbeeld maar eens aan de zogenaamde zilvervisjes die zeer vervelend uit de hoek kunnen komen en wat ook te denken van de oorwurm. Deze laatste diertjes staan er om bekend erg vies te ogen en voelen zich het beste thuis in vochtige omstandigheden. Ook de tapijtkever vormt vandaag de dag een probleem. Deze kever leek op het eerste zicht niet zo’n gevaar te vormen omdat ze voornamelijk buiten leeft, maar wanneer de temperaturen een duik nemen zoeken ze de warmte op van je huis. Dan gaan ze hun gigantische hoeveelheden eitjes leggen in met name je gordijnen waardoor er binnen de kortste keren sprake is van een heuse plaag. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat er vandaag de dag zeer veel verschillende soorten ongedierte bestaan waar je maar beter rekening mee kan houden.

Lees ook:

Alle soorten ongedierte bestrijden

Hoe ongedierte bestrijden?

Er bestaan verschillende mogelijkheden om ongedierte te bestrijden. Het middel dat wordt ingezet is evenwel afhankelijk van verschillende factoren. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat een muizenplaag compleet anders wordt aangepakt dan wanneer er moet worden vastgesteld dat er heel wat vlooien of tapijtkevers in je huis zijn terug te vinden. Dit is evenwel uiteraard niet de enige factor waar rekening mee gehouden dient te worden. Sta bijvoorbeeld ook eens stil bij de hoeveelheid ongedierte. In principe is er pas sprake van een probleem wanneer het ongedierte in grote aantallen aanwezig is. Eén kleine muis zien lopen hoeft dus niet meteen te betekenen dat je, je volledige woning vol moet laten spuiten met giftige stoffen. Deze kunnen trouwens eveneens een negatieve invloed hebben op de gezondheid van jou als inwoner.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!