Kissing bug bestrijden

Ben je op vakantie geweest in een zuid Amerikaans land, dan ben je vast wel eens de kissing bug tegen gekomen. Het is een beestje wat tussen de 1,5 en 2 centimeter groot kan worden. Dit soort ongedierte heeft de akelige neiging om zich te voeden met bloed uit jouw gezicht. Hiermee kan een ziekte worden verspreid; de dodelijke ziekte van Chagas. Beangstigd door dit nieuws komen mensen er dan thuis achter dat ze een dergelijk insect in hun huis aantreffen. Voor deze wereldreizigers hebben wij nieuws.

De kissing bug is een hoax

De kissing bug is een diersoort die in ons land helemaal niet voorkomt. Dat is niet alleen omdat de temperatuur er niet naar is, maar ook omdat de leefomstandigheden in ons land totaal anders zijn dan in zuid Amerika. Het is dus een hoax als je hoort dat mensen een kissing bug zagen lopen in hun huis. Degenen die een kissing bug zien lopen zijn doorgaans in de war met de bladpootwants. Dit is een insect wat wel in Nederland woont, sinds 2007. Dit insect zal je echter nooit op je gezicht aantreffen. Het is namelijk een diersoort die zich voedt met de bladeren van planten. Het beestje is uiterst schuw en zal zich niet snel vertonen bij mensen.

De kissing bug bestrijden

Op het moment  dat jij een insect ziet lopen wat lijkt op de kissing bug is de eerste neiging om het diertje plat te stampen. In dat geval kom je erachter dat het ongedierte een geur afgeeft die enorm stinkt. Dit is een verdedigingsmechanisme wat uiterst effectief blijkt. Jij zal je ook wel twee keer bedenken voordat je het weer doet. Wil je toch de kissing bug, die we voor de duidelijkheid de bladpootwants zullen noemen, bestrijden dan kom je voor de volgende kosten te staan.

Wat voor methode gebruik je om de bladpootwants/kissing bug te bestrijden Hoe werkt de methode Hoe doeltreffend is de methode Prijs
Een ongediertebestrijder De loslopende insecten worden bestreden, het nest wordt buiten gelokaliseerd en verdelgd. Zeer doeltreffend aangezien het probleem bij de wortel wordt aangepakt Tussen 195 en 235 euro
Een ultrasoon apparaatje Een kastje wat ultrasoon geluid afgeeft wat niet alleen kissing bugs/bladpootwantsen afschrikt maar ook ander ongedierte Onbekend. De werking kan niet worden bevestigd. Evenmin kan je de werking ontkennen. Tussen 29 en 45 euro per stuk
Een spray tegen kruipend ongedierte Een spray die alle soorten kruipend ongedierte doodt Redelijk doeltreffend. Een loslopende bladpootwants bestrijd je ermee maar het nest verwijder je niet. Tussen 10 en 15 euro per sprayfles

Waaruit bestaat de prijs van de ongediertebestrijder

Ga je een ongediertebestrijder inschakelen dan ben je naar verhouding nog het meeste kwijt. Dat komt doordat zijn prijskaartje bestaat uit een aantal factoren:

  • Het arbeidsloon. Een discutabel punt op de factuur. De meeste ongediertebestrijders zijn geen uur bezig maar brengen het wel in rekening. De reden hiervan is simpel. De bestrijder moet van het ene adres naar het andere rijden en kan anders geen goed loon verdienen aan zijn werkzaamheden. Daarom werken ongediertebestrijders met een minimum tarief van één of zelfs twee uur. Informeer hier naar voordat je iemand inhuurt.
  • De materiaalkosten. De materiaalkosten zijn goed voor een relatief beperkt deel van de factuur. Je betaalt voor een biologisch bestrijdingsmiddel wat duurder is dan het uiterst schadelijke DDT wat in het verleden werd gebruikt.
  • De voorrijkosten. Dit zijn de vaste kosten die de ongediertebestrijder maakt om bij jou te komen. Hier onder vallen zaken als het aanvoeren van het materiaal om de kissing bug te bestrijden, het klaarmaken van de werkplek en naderhand ook weer het opruimen van de werkplek.
  • De kilometerkosten. Dit is een post die vaak wordt verward met de zojuist genoemde voorrijkosten. Kilometerkosten zijn echter de kosten voor de afstand die de ongediertebestrijder aflegt om bij jou te komen. Door te kiezen voor een bestrijder die bij jou in de buurt woont bespaar je hier flink op.
  • De BTW. Een vaste post. Deze belasting betaalt de bestrijder door aan de belastingdienst.

Zaken die de prijs bepalen

Uiteraard is er een aantal factoren wat de prijs bepaalt van een ongediertebestrijder of het bestrijden van kissing bugs. We hebben ze op een rij gezet.

  • Zelf doen of laten doen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf de bladpootwants of kissing bug te bestrijden. Onthoud dat je in dat geval vooral doet aan symptoombestrijding. Is er sprake van een steeds terugkerend probleem dan doe je er wellicht toch verstandig aan om eens een bestrijder in te schakelen.
  • Jouw voorwerk. Heb jij je voorwerk gedaan en nagezocht waar het nest van de bladpootwants buiten zit dan zal de ongediertebestrijder er een stuk minder werk aan hebben. Als de ongediertebestrijder al het werk moet gaan doen zal hij aanmerkelijk langer bezig zijn met de bestrijding van de bladpootwants.
  • De afstand. Kies voor een ongediertebestrijder die dicht in de buurt van jouw huis gevestigd is. Het scheelt aanmerkelijk op je kilometerkosten.

Offertes opvragen

Je bespaart het snelste op de bestrijding van dit ongedierte door offertes op te vragen. Dat gaat met onderstaande button. Je krijgt gelijk een aantal offertes in je mailbox om te vergelijken. Dat levert je een voordeel op wat kan oplopen tot wel 22 procent. Je vergelijkt ze op de volgende punten:

  • Alle posten op de offerte. Daaronder verstaan we arbeidsloon, materiaalkosten, voorrijkosten en kilometerkosten.
  • Prijzen inclusief de BTW.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!