Kosten bed bugs bestrijden

Word jij wakker met een paar rode plekjes op je huid, dicht bij elkaar, dan kan er van alles aan de hand zijn. Gebeurt het eenmalig dan kan het nog toeval zijn. Gebeurt het echter iedere nacht dan is er waarschijnlijk meer aan de hand. We hebben het hier over de bed bug, ook wel de bedwants genoemd. Dit beestje is klein en niet snel te zien. Ze zijn 2 tot 5,5 millimeter groot. Het is een beestje wat vaak meelift in je koffer vanaf vakantie. Dit ongewenste souvenirtje kan je maar beter uitroeien. We keken naar de bed bug, de gewoontes van het beestje  en hoe je er vanaf komt.

Herken de bed bug

Bed bugs zijn onopvallend klein. Ze zullen je niet eens direct opvallen omdat het meesters in het verstoppen zijn. Ze leven in kleine hoekjes van je meubilair, je matras of in je muur. Ze vreten een gaatje waarin ze zich overdag schuil houden. Bed bugs zijn echte vreetzakken. In de nacht gaan ze op zoek naar eten. Aangezien jij in de nacht stil ligt ben je een gemakkelijk slachtoffer voor dit ongedierte. Het is maar goed dat het van die kleine beestjes zijn want ze drinken in één nacht ongeveer driemaal hun eigen gewicht aan bloed. Het zijn donkerbruine diertjes met kleine voelsprieten. De bed bug is dan ook een beestje wat je pas vindt als je weet waar je naar moet zoeken.

De kosten van het bestrijden van bed bugs

Bed bugs kan je op meerdere manieren bestrijden. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Welke methode om te bestrijden gebruik je Werking Doeltreffendheid Prijs
Ongediertebestrijder Uitroken en verdelgen bed bugs Zeer doeltreffend, in één keer van het probleem af Tussen 200 en 275 euro
Ultrasoon kastje Via trillingen in de lucht bed bugs verjagen Twijfelachtig. De kastjes werken beperkt en niet in alle gevallen. Om de 30 vierkante meter een nieuw ultrasoon kastje plaatsen Tussen 30 en 40 euro per stuk
Insectenspray Spray tegen kruipend ongedierte Doeltreffend. Een nest met jongen wordt echter niet gelijk verdelgd Tussen 10 en 15 euro

Hoe jij aan bed bugs komt

Bed bugs kunnen op meerdere manieren in jouw huis binnen komen. We hebben ze op een rij gezet.

 • In je koffer meeliften. Al kort benoemd. Doordat bed bugs vooral in het buitenland voorkomen liften ze mee in je koffer na een vakantie. Je kan op die manier binnen een week na een vakantie een ware plaag hebben.
 • In tweedehands meubilair. Koop jij tweedehands meubilair dan kan het zijn dat de bedwants er bij de vorige eigenaar al in zat. Goed reinigen en vooral geen tweedehands boxsprings kopen is een goed advies.
 • In slecht gewassen beddengoed. Beddengoed moet op 60 graden worden gewassen. Alleen dan zal het ongedierte wat erin verscholen zit sterven. Maak er een gewoonte van om iedere week het beddengoed te verschonen.
 • In tweedehands kleding. Tweedehands kleding kan je het beste een keer goed wassen voor je het gaat gebruiken. Zitten er bed bugs in de stof dan komt dit op jouw kamer terecht.

De manieren om ervan af te komen

Bed bugs bestrijd je op meerdere manieren. We benoemden ze al in het schema, maar komen er nog kort op terug.

 • De ongediertebestrijder. Omdat het gaat om een exotische diersoort moet de GGD eraan te pas komen om bed bugs te bestrijden. Je betaalt er meer voor, maar alle bed bugs en hun nest worden in één keer verdelgd. De plaag komt daarna dus niet meer terug.
 • Een ultrasoon kastje. Dit is een middel waarvan de werking twijfelachtig is. Er wordt een ultrasoon geluid afgegeven wat ongedierte afschrikt. Doordat je zelf niet kan testen of dit ook echt zo is zal je de fabrikant op zijn woord moeten geloven. Dit soort kastjes koop je in meerdere aantallen omdat ze ongeveer 30 vierkante meter bestrijken.
 • Insectenspray. Met een spray tegen kruipend ongedierte bestrijd je de bed bugs die je op dat moment kan zien. Zorg ervoor dat je weet waar hun nest zit. Anders blijf je aan symptoombestrijding doen terwijl de bed bugs rustig voort blijven planten.

Besparen op bed bugs bestrijden

Bed bugs bestrijden kan behoorlijk in de papieren gaan lopen. Gelukkig bestaan er meerdere manieren om hierop te besparen:

 • Goed schoonhouden voorkomt problemen. Kleding van vakantie gelijk wassen op 60 graden voorkomt dat bed bugs door je huis heen kunnen verspreiden. Daarnaast voorkom je door het goed reinigen van tweedehands meubilair en kleding dat bed bugs jouw huis binnen komen. De stoomreiniger biedt soelaas in het geval van meubilair.
 • Doe niet aan symptoombestrijding. In veel gevallen kan je behoorlijk wat uitgeven aan spuitbussen terwijl je beter eenmalig een bestrijder had kunnen inschakelen. Zorg ervoor dat je weet waar het nest van de bed bugs zit voor je ze gaat bestrijden.
 • Bespaar op de bestrijder. Besparen op een ongedierteverdelger is nog het gemakkelijkste. Dat doe je op de volgende manier.

Vergelijk offertes

Offertes vergelijken is de snelste manier om te besparen op de kosten van een ongedierteverdelger. Je vraagt ze op met deze button. Vervolgens vergelijk je ze op de volgende punten:

 • Een complete offerte. Dat houdt in dat kilometerkosten, voorrijkosten, arbeidsloon en materiaal allemaal vermeld taan.
 • De BTW. Prijzen moeten altijd inclusief de BTW zijn. Is dit niet het geval dan mag je de prijs opnieuw laten berekenen.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!