Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Mieren zullen er alles aan doen om een nest te bouwen. Veelal zullen ze dit doen tussen de tegels van jouw terras, maar er zijn ook exemplaren die creatiever zijn. Die zie je opeens over de muur van je huis heen lopen. De reden is dan duidelijk: ze hebben een nest gebouwd in jouw spouwmuur en zijn nu begonnen met eten naar het nest te brengen. Wanneer jouw spouw niet geïsoleerd is, en dus in feite ‘onbewoond’ is, loop je hier een groter risico op. We keken naar de kosten van het bestrijden van mieren in een spouw.

Hoeveel kost het om mieren te bestrijden

Mieren bestrijden is iets waarvoor je gedeeltelijk zelf aan de slag kan. Heb je echt een mierenplaag in je huis dan zal je de bestrijdingsdienst moeten inseinen. We informeerden bij meerdere ongediertebestrijders naar de kosten van het bestrijden van een mierenplaag en kregen de volgende offertes:

Waar zit de mierenplaag Werkzaamheden Prijs
In de spouwmuur Verwijderen nest uit spouw, verdelgen mieren, verdelgen loslopende mieren in huis, verwijderen geursporen Tussen 95 en 155 euro
Onder het terras Verwijderen nest onder een terrastegel, verdelgen mieren, verdelgen loslopende mieren in huis, verwijderen geursporen Tussen 95 en 125 euro

Een mierenplaag zelf aanpakken

Heb je te maken met een beginnend mierennest, dan zou je het probleem nog zelf kunnen aanpakken. Dat doe je op de volgende manieren:

  • Verwijder het geurspoor. Mieren vinden elkaar in jouw huis altijd terug doordat ze een geur afscheiden die ze kunnen herkennen. Op die manier lopen mieren altijd in een bepaald patroon door je huis en kunnen ze voor behoorlijk wat overlast zorgen. Jij kan dit voorkomen door het geurspoor te verbreken. Dat doe je bijvoorbeeld door gebruikte koffiezakjes of koffiepads op bepaalde plekken in je huis te laten. Door de geur zullen de mieren het spoor letterlijk bijster raken. Je kan ook rode peper of eierschalen neerleggen in je huis om het geurspoor te doorbreken.
  • Mierenlokdoosjes. Mierenlokdoosjes zijn een methode die nog altijd goed werkt. In de lokdoosjes zit een stof die voor mensen onschadelijk is, maar voor mieren uiterst giftig. Ze zullen in het lokdoosje lopen, het gif meenemen naar hun nest waarna het nest uiteindelijk uitsterft. Deze lokdoosjes zijn naar verhouding nog de goedkoopste oplossing om een mierennest uit te roeien.

Wat de professional kan doen

Heb je een mierennest in je spouwmuur dan zal je daar uiteraard vanaf willen. Het is in dat geval het beste om een ongediertebestrijder in te schakelen die het nest komt uitroeien. Dat zal gebeuren met gif en een stoomapparaat waarmee de mieren gelijk worden uitgeschakeld. Wanneer het nest in de spouwmuur echter is verwijderd zal er meer moeten gebeuren. Zo zullen de geursporen van het nest verwijderd moeten worden. Daarvoor is apparatuur nodig waarmee al deze sporen grondig worden weggehaald. Veelal gebeurt dit met stoom waardoor alle sporen verdwijnen. De professional kan echter meer dingen voor jou doen om te voorkomen dat een dergelijk nest nog eens de kans krijgt in jouw spouwmuur. De bestrijder kan ervoor zorgen dat de gaten in de muur met PUR worden gedicht. Je hebt echter meer mogelijkheden om een spouwmuur anders te vullen.

Isolatiemiddel in jouw spouwmuur

Heb je een lege spouwmuur dan is dat in feite vragen om heel veel problemen. Beter is het dan ook om de spouwmuur te laten isoleren. Dat kan je door een isolatiebedrijf laten doen. Men zal in dat geval op een aantal plekken in jouw spouwmuur gaatjes maken en daar met een pompapparaat glaswol in vezelvorm doorheen spuiten waardoor er een isolatielaag in jouw spouwmuur komt te zitten. Er kan ook worden gekozen voor een isolatiemiddel in de vorm van piepschuimbolletjes die samen met een bindmiddel in jouw spouw worden aangebracht. Deze vorm van opvulling van jouw spouwmuur dient natuurlijk meerdere doelen. Een van die doelen is uiteraard het weren van ongedierte uit je spouw maar het belangrijkste doel is de isolatie van je huis waardoor je een prettiger binnenklimaat krijgt.

Waarom een ongediertebestrijder zo duur is

Ga je een ongediertebestrijder inschakelen dan ben je behoorlijk wat kwijt. De kosten van een ongediertebestrijder bestaan dan ook uit de volgende aspecten:

  • Het arbeidsloon. Ook al heeft een ongedierteverdelger wellicht veel minder werk aan jouw huis. Hij zal altijd een minimum van één of twee uren werk berekenen. Dat doet hij omdat hij anders er niet aan toe komt om van de ene klus naar de andere toe te rijden op een dag. Je betaalt dus altijd meer aan het arbeidsloon dan dat de verdelger in feite bezig is.
  • Het materiaal. De materialen van de ongediertebestrijder zijn een stuk duurder geworden de afgelopen jaren. Daar waar hij voorheen al het ongedierte met DDT kon vergiftigen komen daar nu andere middelen aan te pas. De materialen zijn milieuvriendelijker en biologisch geworden. Daar hangt een hoger prijskaartje aan en dat wordt aan jou doorberekend.
  • De kilometerkosten. Een ongediertebestrijder zal altijd een bepaalde afstand moeten afleggen voor hij bij jouw huis is. Die kilometerkosten moet je uiteraard vergoeden. Dat is een post die je kan vergelijken; door te kiezen door een bestrijder in je eigen buurt betaal je minder.
  • De voorrijkosten. Dit zijn vaste kosten die een bestrijder maakt. Hij berekent deze kosten voor het aanvoeren van het materiaal, het voorbereiden van de werkplek en het naderhand weer netjes achterlaten van de werkplek.

Vergelijk prijzen

Voordat jij een ongediertebestrijder gaat inschakelen is het aan te raden om eerst wat prijzen te vergelijken. Dat doe je met deze knop. Je krijgt meerdere offertes in jouw mailbox om te vergelijken. Dat zal je een interessant voordeel opleveren wat kan oplopen tot wel 20 procent. Je vergelijkt de offertes aan de hand van de zojuist genoemde punten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je