Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

De tuin is een plek waar je het liefste van wil genieten. Je zal echter niet de eerste zijn die op een mooie zomerse dag een heel legertje mieren over de tuintafel heen ziet wandelen. Ze zijn druk aan het werk om sporen van zoetigheid weg te werken naar hun eigen nest toe. We hebben het over ongedierte waar jij niet op zit te wachten. Hoewel je weet dat mieren een uiterst nuttige diersoort is heb je ze toch liever niet in jouw huis en tuin. We keken voor jou naar de kosten van het bestrijden van mieren in de tuin.

De kosten van het bestrijden van mieren

Laat je mieren bestrijden dan kom je voor bepaalde kosten te staan. We keken naar de kosten van zelf bestrijden en laten bestrijden door een ongediertebestrijder.

Wat voor soort werkzaamheden Omschrijving Prijs
Laten bestrijden van een mierenplaag door een ongediertebestrijder Verdelgen van een mierennest, verdelgen van loslopende mieren, verwijderen van geursporen. Tussen 85 en 125 euro
Zelf een mierenplaag in je tuin bestrijden Verdelgen van een mierennest met een spray voor kruipend ongedierte, plaatsen van lokdoosjes om het nest te vergiftigen Tussen 25 en 45 euro
Een mierenplaag voorkomen in je tuin Aanbrengen van een andere beplanting om te voorkomen dat mieren geursporen kunnen achterlaten Tussen 15 en 25 euro per vierkante meter tuin

Wat je zelf kan doen

Je bent uiteraard geen willoos slachtoffer van de natuur wanneer je last hebt van mieren. Er zijn een aantal zaken die je kan doen om te voorkomen dat je een mierenplaag in je tuin krijgt. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

  • Maskeer geursporen. De geursporen van mieren in je tuin kan je prima maskeren. Dat is namelijk de manier waarop mieren elkaar altijd vinden en waardoor ze als een georganiseerd legertje door jouw huis en tuin heen kunnen lopen. Door op een aantal plekken zakjes koffieprut of koffiepads achter te laten zal je zien dat de mieren het spoor bijster raken en veel minder kolonies gaan stichten. Geursporen maskeren kan ook op subtielere manieren.
  • Plant afrikaantjes. Afrikaantjes zijn een vorm van plantjes die een sterke geur hebben. Tuinkruiden en lavendelplanten zijn ook plantjes die een sterke lucht verspreiden waar mieren een hekel aan hebben. Voor jou is het prettig om dit soort plantjes in je tuin te zetten, en het helpt een ongedierteplaag voorkomen.
  • Doe wat met koperdraad. Mieren hebben een hekel aan koper. Door het spannen van een stuk koperdraad in je tuin voorkom je dat mieren over een bepaalde grens heen komen. Je kan er ook voor kiezen om die oude één en twee cent munten uit je spaarpot te halen en ze op plekken in je tuin (en in je huis) te leggen. De mieren zullen niet voorbij deze plekken komen waardoor ze in hun eigen habitat blijven.
  • Afwachten. Het is het meest angstaanjagende wat je in je tuin kan zien gebeuren. Van onder een tegel in je terras komen opeens een aantal dikke gevleugelde mieren vandaan gekropen. In een grote zwerm vliegen ze uit, en vervolgens blijft er alleen een klein gaatje achter. Dit is niet iets om gelijk met grof geschut op los te gaan. Sterker nog, na de uitbraak van de vliegende mieren is het ook gelijk gedaan met de bevolking van het nest onder jouw terras. Deze vliegende mieren zullen namelijk grotendeels worden opgegeten door vogels. Daarnaast zullen ze verdwijnen naar andere plekken: de plek in de grond onder jouw terras was slechts een tijdelijke schuilplaats. Nadat het nest is uitgevlogen kan je nog overgaan tot de volgende stap.
  • Kook een nest uit. Mieren zullen altijd een geurspoor achterlaten. Wanneer ze een nest hebben gehad in de tuin zullen daar later weer nieuwe mieren een kolonie in beginnen. Het is dan ook goed om het nest uit te koken wanneer de mieren weg zijn. Dat doe je gewoon met water uit de waterkoker. Je giet het op het nest en laat het kokende water in de grond trekken. Op die manier roei je een nest uit en voorkom je dat er een nieuw nest op dezelfde plek ontstaat.

Waarom een verdelger zo kostbaar is

De huismiddelen die we noemden zijn relatief goedkoop. Je kijkt dan ook vast verbaasd naar de kosten van een ongedierte verdelger. We hebben voor je op een rij gezet hoe het tarief van de ongedierteverdelger tot stand komt:

  • Meer betalen voor minder werk. Het gebeurt vaak zat dat een ongedierteverdelger geen één of twee uur bezig is met het bestrijden van een mierenplaag in jouw huis. Toch zal hij die tijd wel in rekening brengen. De reden is heel eenvoudig. De ongedierteverdelger heeft geen tijd on de hele dag door van het ene adres naar het andere te rijden en daardoor een stuk inkomen te missen. Hij zal dan ook op deze manier jou voor een deel laten betalen voor zijn onkosten.
  • Duur materiaal. Mieren bestrijden is iets wat niet meer met zware giftige stoffen mag. Daarom zal de ongediertebestrijder gebruik maken van kostbaardere materialen die biologisch zijn. Deze materialen worden uiteraard bij jou in rekening gebracht.
  • Kilometers die tellen. De kilometers die een ongedierteverdelger aflegt van zijn adres naar jou toe worden in rekening gebracht. Die zie je terug in de post kilometerkosten.
  • Voorrijden kost geld. De voorrijkosten zijn vaste kosten die een ongedierteverdelger maakt. Denk dan aan het aanvoeren van de materialen en het klaarzetten van de werkplek. Ook het wegruimen na het werk valt onder deze kostenpost.

Ga niet teveel betalen

Teveel betalen is iets wat niemand graag doet. Voor een ongediertebestrijder geef je dan ook niet graag teveel uit. Door offertes op te vragen en deze te controleren op de zojuist genoemde punten kan je tot wel 22 procent besparen op deze klus.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je