Ongediertebestrijding fabriek of winkel

Heb je een fabriek of een winkel, dan zal je er alles aan doen om een zo hoog mogelijke verkoop te behalen. Er zijn echter ook bezoekers waar je niet op zit te wachten. We hebben het in dit geval over ongedierte. Ongedierte zal de productie of verkoop zelfs in zijn geheel stil weten te leggen wanneer je er te laat achter komt. We keken dan ook naar de mogelijkheden van ongediertebestrijding in een fabriek of winkel. Daarnaast keken we naar de kosten en de manier om hierop te besparen.

Hoeveel kost ongediertebestrijding in een fabriek of winkel

We deden navraag bij meerdere zakelijke ongediertebestrijders naar de kosten van ongediertebestrijding in een fabriek of een winkel, en kregen de volgende prijsopgaven toegestuurd:

In wat voor pand wordt het ongedierte bestreden De werkzaamheden omschreven Eenmalige werkzaamheden of periodiek Prijs
Klein winkelpand in een winkelstraat Bestrijden van een uitbraak van ongedierte, verdelgen ongedierte en uitroeien nest. Verwijderen geursporen uit het nest Eenmalig Tussen 275 en 325 euro
Middelgroot winkelpand in een winkelcentrum Bestrijden van een uitbraak van ongedierte, verdelgen ongedierte en uitroeien nest. Verwijderen geursporen uit het nest Eenmalig Tussen 350 en 475 euro
Groot winkelpand op een industrieterrein Bestrijden van een uitbraak van ongedierte, verdelgen ongedierte en uitroeien nest. Verwijderen geursporen uit het nest Eenmalig Tussen 475 en 650 euro
Middelgrote fabriek op een bedrijventerrein Bestrijden van een uitbraak van ongedierte, verdelgen ongedierte en uitroeien nest. Verwijderen geursporen uit het nest Eenmalig Tussen 480 en 550 euro
Grote fabriek vrijstaand Bestrijden van een uitbraak van ongedierte, verdelgen ongedierte en uitroeien nest. Verwijderen geursporen uit het nest Eenmalig Tussen 650 en 725 euro
Winkel Screening op de aanwezigheid van ongedierte en verdelgen van aanwezige plaagdieren Structureel, eens per maand Tussen 250 en 450 euro afhankelijk van de grootte van het pand
Fabriek Screening op de aanwezigheid van ongedierte en verdelgen van aanwezige plaagdieren Structureel, eens er maand Tussen 475 en 550 euro afhankelijk van de grootte van het pand

Werkzaamheden van een ongediertebestrijder omschreven

De kosten van een ongediertebestrijder zijn aanzienlijk hoger bij een winkel of bedrijf dan in het geval van een normaal huishouden. We keken naar de werkzaamheden van een ongediertebestrijder in deze gevallen om tot een antwoord te komen.

  • Lokaliseren van het nest. Dit is het moment waar een hoop tijd in gaat zitten. Een ongediertebestrijder moet namelijk aan de hand van het waargenomen ongedierte op zoek gaan naar het nest. Dit kan een behoorlijk omvangrijke klus zijn aangezien er flink wat spullen staan in een winkel of fabriek waar tussen gezocht moet worden. Het plaaggedierte wordt bestudeerd en gevolgd naar hun nest toe om te kijken waar het nest zich bevindt. Deze fase duurt behoorlijk lang. Wanneer het nest aan de buitenkant van de winkel of de fabriek zit kan het nog langer duren afhankelijk van de omgeving van het bedrijfspand.
  • Bestrijden van het lopende ongedierte. Het ongedierte wat in de winkel of de fabriek zit moet worden bestreden. Daarbij wordt in het ongedierte wat uit het nest in het pand aanwezig is bestreden. Daarbij kijkt men er goed naar dat ook het ongedierte wat zich verschuilt tussen de inventaris wordt bestreden. Het laten lopen van één of twee exemplaren kan in no time weer voor een nieuwe uitbraak van ongedierte zorgen. Daarom wordt de hele naaste omgeving van het nest gescand op ongedierte, een bewerkelijke klus.
  • Het verdelgen van de geursporen van het nest. Een leeg nest van ongedierte is een aantrekkingsplek voor hun soortgenoten. Plaagdieren zullen namelijk altijd elkaars geur ruiken en een leegstaand nest gaan bevolken. Het is dan ook zaak dat het hele nest wordt verdelgd en dat de geursporen worden verwijderd.
  • Een preventie opstellen. Na het verdelgen van het ongedierte wordt er een preventieplan opgesteld. Daarin wordt omschreven wat voor plaagdieren er zijn bestreden, wat de mogelijkheid was om binnen te komen en wat er moet gebeuren om een dergelijke uitbraak in de toekomst te voorkomen. Deze preventie heeft betrekking op alle processen die in een winkel of fabriek plaatsvinden. Er wordt verder gekeken naar zaken omtrent het personeel die kunnen worden verbeterd. Dit vindt vooral plaats wanneer er een screening plaatsvindt. Er wordt gekeken naar de houding van het personeel tijdens de werkzaamheden en de gelegenheden die men plaagdieren tijdens de werkzaamheden ongewild geeft om een uitbraak te kunnen vormen.

Besparen op ongediertebestrijding in een fabriek of winkel

Besparen op de bestrijding van ongedierte in een fabriek of winkel gaat relatief gemakkelijk. Je vraagt offertes op met onderstaande button en vergelijkt die op de volgende punten:

  • Arbeidsloon. Vaak vindt dit plaats in vaste blokken van meerdere uren die jij allemaal betaalt ongeacht de duur van de werkzaamheden.
  • Materiaalkosten. Alle kosten voor het bestrijden van plaagdieren worden in rekening gebracht.
  • Kilometerkosten. De kosten die een bedrijf aflegt om bij jou te komen. Hierop bespaar je door een lokaal bedrijf te selecteren.
  • Voorrijkosten. De vaste kosten die men maakt voor het aanvoeren van materialen, het voorbereiden van de werkplek en het schoon achterlaten van de werkplek.

Vergelijk ongediertebestrijders in jouw regio!

Iedere klus is anders. Daarom zijn er flinke prijsverschillen. Wees verstandig en vergelijk eerst de prijzen zodat je zeker weet dat je niet de hoofdprijs zult betalen! Vul hieronder je postcode in en begin direct met het vergelijken van offertes. Zo kun je tot wel 30% besparen!