Informatie en advies over ongediertebestrijding
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn pissebedden geen insecten, maar kreeftachtigen en behoren dan ook in de geleedpotigen groep. Pissebedden komen af op vochtigheid en eten en kunnen zonder vocht niet lang leven. Je kan ze herkennen aan hun grijze of bruine kleur, een hard uitwendig skelet, voelsprieten en 7 paar pootjes. Ze zijn geen gevaar voor de gezondheid en hebben een belangrijke functie in het ecosysteem. Pissebedden buiten vormen dan ook zeker geen overlast, maar als ze je huis binnenkomen, dan is het een ander verhaal. Hier kan je lezen hoe je pissebedden kan bestrijden, hoeveel dit kost en hoe je deze prijs zo laag mogelijk kan houden.

Een paar feiten over pissebedden

Pissebedden kunnen niet overleven in je huis, het is hier te droog. Als je last hebt van schimmel of ander vocht in huis, dan komen ze hier wel op af. Je ziet ze vooral ’s avonds op de muur of in de hoekjes. Er zijn 35 soorten pissebed in Nederland en ze eten vooral rottend tuinafval. Hierdoor zijn ze onmisbaar op de composthoop en zijn het de rommelopruimers van ons ecosysteem. Daarom is het vaak niet nodig om pissebedden professioneel te bestrijden, maar zijn er een aantal dingen die je zelf kan doen.

De kosten van pissebedden bestrijden

Er zijn een aantal diervriendelijke en gratis manieren waarop je de pissebedden je huis uit kan lokken, maar je kan ook kiezen voor spray of vallen. Het probleem hiermee is echter dat je hier ook andere dieren mee kan schaden terwijl die je geen problemen geven. De volgende tabel geeft je een aantal opties van middelen die makkelijk voor niet al te veel geld te krijgen zijn in de winkel of online. De prijzen zijn inclusief BTW.

 

Bestrijdingsmaatregel pissebedden Prijs
Bestrijdingsspray €15 per bus
Kleefvallen €10 per 6
Ongedierteverjager voor stopcontact Vanaf €15 per stuk
Professioneel verdelgen Prijs via offerte opvraag

 

Omdat het verdelgen van pissebedden door een professioneel bedrijf niet veel voorkomt, kan je deze prijs het beste opvragen via een offerte.

Wat kan je doen om de pissebedden buiten te houden?

Pissebedden overleven niet langer dan een paar uur in droge omgeving, dus tenzij je natte muren hebt, zullen ze niet of nauwelijks voor overlast zorgen. Heb je wel natte muren, dan zal je dit probleem moeten oplossen, en de pissebedden zullen vanzelf verdwijnen. Heb je geen natte muren, dan kan je het volgende doen.

 

Lokken

Je kan de pissebedden in huis makkelijk lokken en verwijderen. Plaats ’s avonds een natte dweil op de grond en de pissebedden zullen hier ’s nachts in gaan zitten. Daarna kan je ze makkelijk naar buiten brengen. Je kan ook een doorgesneden appel gebruiken die je met de snijkant naar beneden legt of een omgekeerde bloempot met natte bladeren of hout.

Voorkomen dat ze terugkomen

Nadat je alle pissebedden hebt verwijderd, kan je een aantal dingen doen die ervoor zorgen dat ze niet meer terugkomen. Dicht alle spleten, kiezen en ventilatieroosters. Plaats horren voor de deuren en ramen. Verbeter de ventilatie in huis of verwarm vochtige ruimtes, zodat je zo min mogelijk vochtige plekken hebt waartoe de pissebed zich voelt aangetrokken. Heb je nog steeds een vochtprobleem, dan doe je er goed aan om een deskundige hiernaar te laten kijken. Plaats mest- en composthopen zo ver mogelijk weg van het woongedeelte en zorg dat tuinafval snel is opgeruimd.

De kosten laag houden

Pissebedden vormen echt geen risico voor de gezondheid en ze doen ook geen schade toe aan je huis. Bovendien zitten ze het liefste buiten, onder een steen of tussen de bladeren. Daarom is het verwijderen van pissebedden ook meestal geen werk voor een bestrijdingsbedrijf. Wil je toch jouw probleem professioneel laten behandelen, dan kan je de volgende tips gebruiken om de kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Kies een bestrijder uit de buurt: deze heeft kennis van de plaatselijke problemen met ongedierte en kan zo inzien waar je probleem misschien vandaan komt. Ook bespaar je met een plaatselijke vakman op de voorrijkosten.
  • Spreek met je buren: als jij overlast hebt, is er een grote kans dat zij het ook hebben. Zo kan je samen je klus aanbieden waardoor de bestrijder een groter gebied kan behandelen en jullie in aanmerking komen voor kwantumkorting.
  • Vraag advies van een bouwkundige: het is misschien niet de goedkoopste optie, maar pissebedden in huis is een sterk teken van vochtproblemen. Het is beter die meteen op te lossen dan te wachten tot het vocht meer schade aanricht.

Bespaar ook met onze vergelijkingstool

Wij kunnen je ook helpen met besparen, en dat doe je door onze vergelijkingstool te gebruiken. Dit is volledig gratis en je verplicht jezelf tot niks, maar je kan zo wel makkelijk en snel een aantal offertes verzamelen van verdelgers uit jouw regio. Deze kan je vervolgens met elkaar vergelijken en de beslissing maken of je een professioneel bedrijf in wilt schakelen of dat je het zelf wilt proberen op te lossen. Je kan de tool ook gebruiken voor offertes met betrekking tot vochtproblemen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

6x Valse vooroordelen bij ongediertebestrijding

Heb je ongedierte in je huis, dan hangt daar nogal wat schaamte

voorbereiding ongedierte preventie

Ongedierte bestrijden checklist + stappenplan

Het is een van de grootste punten van frustratie bij woningbezitters. Je

7x Valkuilen + veelgemaakte fouten

Ongedierte is iets waar jij nooit op zit te wachten. Of je